Gość Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Evo, Zgłaszam reklamację. Do uścisku dłoni pierwszy jest Sjake drugi jestem ja Swoją drogą to bardzo konstruktywne wydarzenie. Żeby wosk glinkować i nie uszkodzić Się człowiek cale życie uczy
lukwawa Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Się człowiek cale życie uczy a i tak glupi umiera
Administrator Evo Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 minetoo, faktycznie, umknął mi Twój post , zwracam honor
SJake Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Evo, czyli doczyszczony vs niedoczyszczony Glinkowanie w takiej temperaturze, nawet sonusem na samej wodzie to... abracadabra dozwolone tylko latem Pamiętam, że wspominałeś o swoim lakierze, jako bardzo podatnym na zarysowania... szykuje się, więc delikatna KOREKTA LEONA na wiosnę a przynajmniej dachu
dzinkins Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Kiedy bym nie podjechał z glinką na nawoskowany samochód to ni hu*** nie chce w ogóle się ślizgać, staje dęba
Gość Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 dzinkins, Bo tu trzeba mieć kolejny DAN
SJake Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 dzinkins, Evo pewnie muskał dach z godzinę
Administrator Evo Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Glinkowanie w takiej temperaturze, nawet sonusem na samej wodzie to... abracadabra dozwolone tylko latem Jak widać nie tutaj specjalnie dla Ciebie, zszedłem przed chwilą na dół z Lenserem, po kolei : Lewy błotnik tył : Lewy błotnik przód : Maska lewa część : Maska prawa część, coś się dzieje Prawy błotnik przód, jak wyżej : Prawy błotnik tył : Dach (słabe, nie miałem na co sie wspiąć niestety) Lewe drzwi, malowane , najbardziej porysowane : Dawać dalej, liczyłem na więcej zawoalowanych złośliwości
malkolm Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 alesz hologramy, w życiu na moim takich nie było
Gość Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Evo, Na wiosnę bez sandingu się nie obejdzie
SJake Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Evo, jedna małe pociągnięcie wystarczy, aby wpisać tą czynność na listę zakazanych, ale nie zabronionych Coś tam z tych czarów można byłoby dojrzeć... btw, Ty zrobisz to ostrożnie i jak widać nie narobisz wielkich szkód, lecz maleńkię i wyciągniesz to cleanerem przy następnym woskowaniu. Domniemam jednak, że wiele osób złapie za BH na wzór i będzie sieka.
Moderator rychu Opublikowano 24 Lutego 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Jak zaczynałem czytać forum to na pytanie: "jak usunąć wosk?" często padała odpowiedź żeby wyglinkować lakier Ale teraz poziom wtajemniczenia się zwiększył, z resztą nigdy w to za bardzo nie wierzyłem Mój 3 miesięczny BW też nie wygląda najlepiej i może coś popróbuję podziałać na błotniku... Sonus jest dużo delikatniejszy od żółtej VP ?
Administrator Evo Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Sonus jest dużo delikatniejszy od żółtej VP ? Dużo nie...ale jest Nie biorą odpowiedzialności za ściągnięte woski w ramach akcji "pobudzanie wosku za pomocą glinki"
SzaKal Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 heh teraz narzuca mi się pytanie, jak glinkować żeby usunąć a jak żeby pobudzić wosk
Gość Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 SzaKal, Musisz w to włożyć miłość i uczucie
Administrator Evo Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 SzaKal, kiedyś powiedziałbym że trzeba wiedzieć co się robi bo łatwo przedobrzyć, ale określone środowiska powiedzą że dorabiam niepotrzebnie etykietke "czarnej magii" i że to żadna filozofia, więc powiem tylko - delikatnie trzeba
Gość Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Evo, Można zatem wykorzystać DQ Swiss'a bo nie wpływa na zachowanie wosku?
Administrator Evo Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Można, będzie bezpieczniej zarówno dla lakieru jak i wosku, ale nie chicałem tego robić bo "to QD i napewno zmienia kropelkowanie..etc etc" .
TWes Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 A np Born to slippy tez może wpłynąć na kropelkowanie?
SJake Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 "to QD i napewno zmienia kropelkowanie..etc etc" . akurat wszyscy wiedzą, że ten QD ma tak dużą moc oddziaływania na kropelkowanie niczym woda destylowana... ale dzięki Twej ostrożnośc test mentalnie jest bez skazy. Co do glinek to kilkukrotnie spotkałem się z opisem "safe for wax", so...
Administrator Evo Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 No od glinki też, fioletową glinka od CG bym się za to nie zabrał BH Regularem też niespecjalnie.
Rekomendowane odpowiedzi