Skocz do zawartości

Generator ozonu

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

do samochodu spokojnie wystarczy wydajność 7g. Jak będziesz miał go na wyłączność to zawsze możesz robić kilka podejść zamiast jednego raz do roku ;)

Opublikowano

jak sobie radzi taki generator w kwestii usuwania np dymu papierosowego czy np usuwania z tapicerki zapachów po odświeżaczach/choinkach zapachowych ? faktycznie usuwa zapachy czy tylko z grubsza ? ktoś robił jakiegoś "śmierdziela" i sie wypowie ? :)

Opublikowano

Koledze piwo się wylalo. Latam smród jak w najgorszej melinie. 20minut i po sprawie. Przy papierosach też powinno zadziałać, okazji osobiście sprawdzić jeszcze nie miałem

Opublikowano

choinka po moim pierwszym ozonowaniu została całkowicie pozbawiona zapachu - teraz już pamiętam, żeby wyciągać w razie czego :D

Opublikowano

Czy te płytki ceramiczne w generatorach ozonu nie zużywają się? Nie trzeba ich wymieniać?

Opublikowano
[ref]KHOT[/ref], daj link jak możesz, dzięki.

https://www.banggood.com/220V-10g-Ozone-Generator-DIY-with-Ceramic-Plate-Long-Life-Style-Double-Sheet-for-Chemical-Factory-p-1070789.html?rmmds=myorder

Jak na życzenie, dzisiaj przyszedł. Odpaliłem na krótko na pająka z wentylatorem który wcześniej kupiłem, ale bez obudowy... jest MOC. :D

RPxUOUBh.jpg

Opublikowano
[ref]KHOT[/ref], daj link jak możesz, dzięki.

https://www.banggood.com/220V-10g-Ozone-Generator-DIY-with-Ceramic-Plate-Long-Life-Style-Double-Sheet-for-Chemical-Factory-p-1070789.html?rmmds=myorder

Jak na życzenie, dzisiaj przyszedł. Odpaliłem na krótko na pająka z wentylatorem który wcześniej kupiłem, ale bez obudowy... jest MOC. :D

100zł to niewiele w sumie, jak sądzisz warto się w taki sprzęt zaopatrzeć? Polecasz czy niezbyt? :o:)

Opublikowano
i to jest ten sam charakterystyczny zapach jak po burzy czy to jest jakiś "sztuczny" ozon ? :o;)

Jest tylko jeden rodzaj ozonu. :D

100zł to niewiele w sumie, jak sądzisz warto się w taki sprzęt zaopatrzeć? Polecasz czy niezbyt? :o:)

Zdecydowanie tak. Korzystając z długiego weekendu skleciłem szybko obudowę (na miarę moich stolarskich możliwości :D ), zostało zrobić jeszcze maskownice z plexi na przód i tył. W materiale, korzystając z "przydasiów" które sobie leżały w garażu, zamknąłem się w kwocie około 150 cebulionów. Wyozonowałem przy okazji sobie auto i jest rewelacja. :good:

gIMqZbkh.jpg

qHjud4Ih.jpg

CM7WYDQh.jpg

vfwUFCT.jpg

Opublikowano

[ref]KHOT[/ref], jeszcze jedna prośba, jakbyś mógł (dla mniej kumatych - to ja) narysować ozonator, wyłącznik, wentylator z kierunkiem nadmuchu, kabel zasilający, otwory w obudowie, jak to wszystko jest połączone to byłoby super, przynajmniej dla mnie. Z góry dzięki.

Opublikowano

Proszę bardzo. Tego się nie da odwrotnie podłączyć, bo prąd masz przemienny. Po jednym kablu z ozonatora i wentylatora poskręcałem razem i polutowałem do włącznika z jednej strony, z drugiej kabel do gniazdka i gotowe.

FeEMMwDh.jpg

Opublikowano

No i jak dla mnie bomba, dzięki chłopaku :good: , zamawiam też dla siebie ten który Ty masz :) Obrazek zapisany. Gdzie kupiłeś wyłącznik i wentylator? To już ostatnie pytanie.

Opublikowano

Dzięki i już nie męczę. Wszystko zamówione, czekam na dostawę. Jeszcze raz dzięki.

Opublikowano

Ja zrobiłem dwa włączniki. Osobny od wentylatorów i od trafo. Wrzucam schemat z którego ja korzystałem a który wrzucił, chyba buka, a zdjęcia z wcześniejszych stron już wygasły

8111953_028d1455d167.jpg

Opublikowano

Też zamówione. Szukam jakiegoś sensownego włącznika. Macie jakiś typ który się nada do przykręcenia w obudowę?

EDIT: dosnałem olśnienia jak wpisać w wyszukiwarkę i znalazłem ;)

Czy ten generator z ali ma już bezpiecznik czy coś włożyliście jeszcze dodatkowo?