different Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 dw4463757 dzięki za podpowiedź, naprowadziła mnie na to, że jedną gumową wkładkę odwrotnie zakładałem
adrianekk Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 Wysłałem maile do sprzedawców: Info@showcarshine.pl, office@polishangel.pl , mrcleaner@mrcleaner.pl , info@kanar-customs.pl odpisał tylko jeden Mariusz z Showcarshine "Przeanalizuję temat ale nie wiem czy będzie to łatwe do ściągnięcia". Nie wiem jak wygląda polityka opłacalności w sklepach, ale temat o opryskiwaczach budzi raczej duże zainteresowanie i sporo ludzi je kupuje i przerabia.
xman Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 Czy u Was po wymianie dyszy na niebieską Marolex zaczyna pryskać już w trakcie pompowania? Chyba tak nie powinno być? Obawiam się, że dostałem jakiś uszkodzony. Wykręciłem żółtą dyszę.W środku była jeszcze jakaś zielona część.Po nakręceniu niebieskiej rozpyla od razu przy pompowaniu.Naciśnięcie przycisku w rączce niewiele zmienia.CO jest nie tak?
different Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 xman sprawdź czy wszystkie elementy zakładasz tak jak być powinny. Miałem wczoraj identyczną sytuację i okazało się że gumowa uszczelka/wkładka pierwsza od strony opryskiwacza była przeze mnie źle założona. Mówię o kwazarze, ale w marolexie może być podobnie
xman Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 U mnie ten zaworek który porusza się w czerwonej końcówce wychodzi kilka mm za krawędź tej czerwonej końcówki.Naciśnięcie spustu powoduje cofnięcie, ale nadal wystaje. Wystarczy podłożyć 1 filc i zaworek jest otwarty.W sumie ciecz leje się od razu po wykręceniu czarnej koncówki z dyszą.
kamilgt Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 wystarczy mocniej skręcić i problem znika u mnie też wystaję to coś i nic nie piłowałem a działa
whateverek Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 Można dać uszczelkę->filce->uszczelkę-> dyszę - u mnie tak działa i nic nie leci (dzięki pierwszej uszczelce filce nie dotykają tego "dzyndzla" w środku).
xman Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 Skróciłem ten tłoczek wystający i jest Ok.Można eksperymentować z kilkoma filcami.
malony Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 HEHHE:) mialem to samo juz rozebralem kwazara na czesci troche psujac wyglad..a ze zgubilem paragon to przestalem myslec o odeslaniu bubla kiedy odwrocilem ta uszczelke w druga strone:))))) pozdr dw4463757 dzięki za podpowiedź, naprowadziła mnie na to, że jedną gumową wkładkę odwrotnie zakładałem
faraon3021 Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 Cos mi sie zdaje ze problem z wyciekiem trzeba bedzie w wolnej chwili dodac do instrukcji Bo ciagle wraca i jest walkowany przez nowe osoby
xman Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 Po kilku godzinach eksperymentów z filcami, gąbką najlepszy efekt uzyskałem na krążku z magicznej gąbki( bardzo drobne pory w porównaniu do innych gąbek) Nie jest to idealna piana może dlatego, że stosuje http://showcarshine.pl/445-neutral-ph-f ... pnego.html Ktoś stosuje w Marolexie taką pianę?
faraon3021 Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 xman, Z pianami za wiele nie wymyslimy. Skutecznosc domywania,minimalne szkody dla wosku ...itp przemawiaja za Magi i lub VP . Obie przetestowane na furum chyba na wszystkie mozliwe sposoby
xman Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 Chodziło mi o to, że może niepotrzebnie już kombinuje z gąbkami i z tej piany nic lepszego nie uzyskam.VP zamówiona i chyba poczekam z następnymi próbami i sprawdzonej pianie.
faraon3021 Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 xman, moim zdaniem to najlepsze wyjscie i gwarancja ze bedziesz zadowolony ze swoich modow
Biszkopt Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 No, dzisiaj wreszcie użyłem na myjce zestawu docelowego, czyli z pianą magifoam. Wcześniej miałem hyperwash megsa, jednak nie dawał rady tak jak magi. Po zmniejszeniu dziurki w rurce marolex przestał "prychac", piana leci jednostajnie i nabicie starcza na dłużej. Jestem zadowolony z efektu. Jeszcze raz dzięki dla faraona :-)
xman Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 Czyli rodzaj koncentratu piany aktywnej ma spore znaczenie.Megs to nie byla jaka firma a jednak...Jak zachowywał się hyperwash? Słaba konsystencja, piana nie trzymała się lakieru?
Biszkopt Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Wszystko na "nie" w przypadku megsa z marolexa. Jak oglądałem filmiki z polishedbliss, to z pianownicy z myjki, ten hyprewash dawał radę ja ta lala, ale z marolexa już nie. Piana żadka i szybko spływała, słabiej też domywała... Z drugiej strony nie chciało mi się udoskonalać roztworu ani marolexa pod Megsa, bo wiedziałem, że kupię Magifoam. Więc nie przekreślał bym Hyperwasha do końca Ale nie ma tego złego, teraz mam trochę szamponu, bo Hyperwash robi też za szampon
Quest Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Moglby ktos napisac jaki numer ma koncowka herbicydowa bo mam ich klilka. Czy pomiedzy filcem a koncowka ma byc uszczelka odzielajaca je ?
Tworek Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Quest, końcówka mają swoje numery, jest Ci to nie potrzebne jeżeli znasz kolory, chyba że masz z tym problem. Co do kolejność wkładania części w końcówkę, masz to dwukrotnie pokazane na pierwszej stronie tematu, więc czego chcieć więcej ? Palcem pokazać ?
adrianekk Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Dostałem odpowiedź od Polishagel na zapytanie w sprawie wprowadzenia do sprzedaży opryskiwaczy marolexa "Witamy, Dziękujemy za wiadomość i sugestię produktową. Niestety nie planujemy wprowadzać do asortymentu naszego sklepu żadnych produktów firmy Marolex. Nie spełniają one naszych kryteriów jakościowych i kłócą się z polityką towarową sklepu. Tym samym chcielibyśmy poinformować, że przerabianie opryskiwaczy ciśnieniowych wkrótce stanie się bezsensowne. W kwietniu lub na początku maja w sprzedaży pojawi się GLORIA FoamClean 100 ... której cena będzie bardzo konkurencyjna ze zmodyfikowanym opryskiwaczem Marolex. Pozdrawiamy serdecznie, POLISHANGEL.PL" Dobrze wiedzieć może produkt będzie w przystępnej cenie i będzie robił ekstra pianę.
michal88 Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 W sumie dobrze wiedzieć , że Gloria szykuje małą nowość na naszym rynku . Sam powoli rozglądam się za jakąś pianownicą.
faraon3021 Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Gloria zawsze robiła extra pianę tylko ze dalej będzie litrowa a i cena raczej tez za bardzo Nas pewnie nie zaskoczy.Wystarczy spojrzeć ile u nich kosztuje sama końcówka i filce
MetalMagnes Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Nowa Gloria czy inny tego typu produkt powinnien być przynajmniej 3 litrowy...i kosztować góra! do 50 zł. Ale to moje zdanie.
grabek246 Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 MetalMagnes, chyba większość się z Tobą zgodzi
michal88 Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Także mam dylemat , przerabiać marolexa , pchać się w drogą Glorie FM10 czy czekać na to małe nowe ustrojstwo...
Rekomendowane odpowiedzi