Moderator psemo Opublikowano 24 Stycznia 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2017 Dziura zrobiona rozgrzaną szpilką, trzy filce z filcowej wkładki do butów 25 ml ADBL Yeti na litr wody i jest git
michulek Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2017 A ktoś używa filców z glorii plastikowych? Jak to wyglada ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
nisensai Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2017 plastikowych filców? chodzi Ci o takie wkładki w których są filce? w każdym inna ilość.
michulek Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2017 Tak mam wlasnie takie i zastanawiam sie ktory użyć na jaka ilości yeti Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
MsMajor Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2017 ja mam taką wkładkę + 1filc i yeti wychodzi idealny 25ml na 1l ciepłej wody
michulek Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2017 We wkładce masz 1 fil tak ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
nisensai Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2017 Gdy odkręcisz samą nakrętkę z dyszą to ciśnienie nie ucieka, możesz zmieniać sobie wkładki i sprawdzać jaka leci.
MsMajor Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2017 We wkładce masz 1 fil tak ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk tak, dokładnie jeden i daje radę
noras14 Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 Witam mam taki opryskiwacz Straus ST/SPRA 02L i chciałem się zapytać czy z Niego też da się zrobić pianownice?
tomekk1980 Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2017 Posiadam pianownice PA ale zastanawiam się nad ręczna ta na szybko do użycia np. Poza domem na myjni. Co polecacie kupić Marolexa n. Ergo czy Ergo Industry 3000 i przerobić czy kupić Axela 3000? Co polecacie?
faraon3021 Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2017 Ja bym mimo wszystko przerabial. Obracasz rurke i masz przydatny normalny opryskiwacz.
tomekk1980 Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2017 Ja bym mimo wszystko przerabial.Obracasz rurke i masz przydatny normalny opryskiwacz. No właśnie też tak myślę że lepiej chyba normalny Marolex kupić i przerobić. Patrząc na filmiki z przerobionym marolexem na pianownicę to efekt jest zadowalający.
Patryk14 Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2017 Panowie możecie podrzucić link do filców albo gąbki którą stosujecie żeby mieć super pianę? ? Dzisiaj specjalnie przed myciem kupiłem marolexa 1500 i filce które akurat były w obi takie do stołów czy coś, odkleiłem od nich tą warstwę do przyklejania i dałem dwa takie mało okrągłe ale piana niestety była bardzo mizerna, dopiero kiedy cały marolex prawie był już opróżniony to było lepiej. Ktoś podrzuci proszę link co najlepiej tam zastosować na tą chwilę i jaki roztwór ADBL Yeti na 1,5l marolexa dawać? Ja niestety ponad 3x musiałem uzupełniać marolexa żeby całe auto A3 8L pianą objechać bo tak słaba była. Dysza zmieniona + dziurka zrobiona rozgrzaną igła.
faraon3021 Opublikowano 22 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2017 Juz od dawna mozna kupic Marolexa 3l
koder Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2017 Mam problem- przerobiłem opryskiwacz, na samym początku było ok teraz przez kilka sekund jest w miarę piana, później przez 2-3 sekundy strumień słabnie i ledwo leci i znowu jest ok. Użyłem 9l pomarańczowego kwazara, końcówkę wraz z filcami wziąłem z 2L pianownicy kwazara. W rurze w środku zrobiłem jeden otwór dodatkowy na powietrze. Co jest nie tak? Swoją drogą nie polecam pianownicy Venus 2l, opryskanie tym auta to jakaś mordęga. Po dwóch użyciach zepsuła się pompka... Dodane po 1 minucie 32 sekundach: Co do dodatkowych filców to ja używałem szorstkiej strony gąbki, moim zdaniem lepsze od filcu do naklejania, bo jest mniej zbite, zbliżone bardziej do tych oryginalnych filców z pianownic.
tomekk1980 Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2017 Ktoś posiada pianownicę kwazara 6L lub 9L? Interesuje mnie jak to się sprawuje i czy jest warte kupna.
markis80 Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2017 Może i było napisane ale nie widziałem. Testował ktoś czerwoną dyszę z Marolex ??
Moderator Domel Opublikowano 28 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2017 2 godziny temu, markis80 napisał: Może i było napisane ale nie widziałem. Testował ktoś czerwoną dyszę z Marolex ?? tak wszystkie, co chcesz wiedzieć ?
markis80 Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2017 Czy na początek może być czerwona czy szkoda nerwów i od razu azu zamawiać niebieskie. A tą czerwoną to mam jednak z kwazara. Zastanawiam się czemu niebieska marolex i szara kwazar skoro to są dysze o różnej wydajności.,Marolex 1.2 l a kwazar 2.4 l.
markis80 Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2017 Z czerwonej choćby nie wiem co robił leci mleko Mam dostęp do dysz firmy mmat nadają się??
lamo Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2017 Witam. Właśnie jestem po przerobce marolexa. Zakupiona piana to Good Stuff White Bear Snow Foam, rozcienczona 60 ml / 1l wody, w wężyku zrobione dwie dziurki na przrciwko siebie, dysza niebieska i 2 filce, niestety ale pryska bardziej mlekiem niz pianą i przynajmniej z kafelkow w lazience szybko splywa. Na Aucie bede próbował w weekend dopiero, ale chce zrobic testy w domu, aby w terenie zaczac dzialac na pelna skale. Jest mozliwosc udoskonalenie?
Moderator Domel Opublikowano 3 Października 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Października 2017 12 minut temu, lamo napisał: 60 ml / 1l wody nie zmieniaj nic w marolexie a daj sobie 150-200ml pianyna litr wody i daj znac jaki efekt
typ2006 Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2017 24 minuty temu, Domel napisał: 150-200ml pianyna litr wody Takie stężenie to do PA, a nie ręcznej. Czym robiłeś dziurki i jak?
Fredi88 Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2017 30 minut temu, Domel napisał: 150-200ml pianyna litr wody Wydaje mi sie że jednak wina "pianownicy" bo moja gloria robi śmietanę z 3,5ml yeti na 1l wody
Rekomendowane odpowiedzi