Gozdziu23 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2017 Wygląda to na nie dostaranie się którymś z papierów, ale spróbuj filcem bawełnianym z niebieską/białą kostką do alumium a nastepnie biała wykańczającą i dopiero na końcu tak jak masz na tabelce
Pawelek19 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2017 A po czym poznać czy danej gradacji papieru już wystarczy?
inspire Opublikowano 3 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2022 W dniu 24.04.2017 o 20:51, BiałyGTi napisał: trochę się napolerowałem felg kolektorów rantów itd. Jak coś to pytać z chęcią pomogę (Podrzucę trochę miniaturek, klikając w zdjęcie powiększy sie) Czego używałeś do polerowania? Twardych past?
Moderator BiałyGTi Opublikowano 11 Stycznia 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2022 W dniu 3.01.2022 o 21:56, inspire napisał: Czego używałeś do polerowania? Twardych past? zazwyczaj papiery a konczylem pastami Megsa. Moim zdaniem najlepiej wykanczaja alu.
penkus5 Opublikowano 11 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2022 @BiałyGTi A polerowaleś może felgi chromowane? Zastanawiam się czy wystarczy podejść z pastą finiszującą, gdyż to tylko drobniutkie ryski po fibrze, pędzelku... Może coś doradzisz w tym temacie z racji doświadczenia.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 11 Stycznia 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2022 Wes najlepiej bawełne 100% i recznie one zejda 1
inspire Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2022 W dniu 11.01.2022 o 11:58, BiałyGTi napisał: zazwyczaj papiery a konczylem pastami Megsa. Moim zdaniem najlepiej wykanczaja alu. Do tej pory też robiłem papierami a na koniec filc i AUTOSOL METAL POLISH ale to wszystko trochę to trwa. Pytam bo trafiłem na yt na jakiś amerykański filmik, twarda pastą robił jakiś zbiornik z nierdzewki i to co on osiągnął w kilka minut to mi papierami i autosolem zajęło by dobre kilka godzin, stąd moje zainteresowanie twardymi pastami, a mam do robienia kilka rzeczy z nierdzewki i alu ale przez czas który jest potrzebny do sensownego wypolerowania tego (w sposób jaki robiłem do tej pory) odkładam to w nieskończoność
Rekomendowane odpowiedzi