Skocz do zawartości

Polerka felg aluminiowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Eco ma zielone napisy na etykiecie i do niczego się nie nadaje, zwykły ma napisy żółto-czerwone i daje radę.

Ja kupuję go na Allegro i jeszcze się nie zawiodłem :)

w sklepie nie dostaneisz scansolu normalnego juz od ok roku bo zostal on wycofany p;rzez producenta.

• Odpowiedzi 956
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

W okolicznych sklepach faktycznie nie widzę go już od jakiegoś czasu, dlatego wspomniałem o Allegro, gdzie jest jeszcze dostępny.

Ale widać też że systematycznie coraz go mniej, więc pewnie niedługo i tam go zabraknie.. :thumbdown:

Opublikowano

no to dupa,gdzies chyba czytałem ze własnie zielony słaby ale tak jak pisze tylko taki był..Ma ktoś sprzedac,bo na allegro tez nie widzę.

Gość w lakierniczym jeszcze bolla polecał.

A ten remosol 300? Czytałem że dobry,mocniejszy od scansola.

Opublikowano

możesz spróbować płynu hamulcowego,

na niektóre lakiery działa szybko i sprawnie

ale na moich nie ruszał, za to z kołpaków zeszło świetnie jak przez przypadek polałem

Opublikowano

możesz próbować taki produkt jak bemixol.

U mnie w mieście również nie było scansola, kobieta w sklepie mi poleciła bemixol i rzeczywiście daje sobie rade. Jak jest ori powłoka to z podkładem będzie miał lekkie problemy, ale to wystarczy drugi raz pociągnąć siuwaksem i tyle. Z elementami z gorsza powłoką lakierniczą daje sobie rade bardzo dobrze. Kilka minut i lakier cały złuszczony.

Opublikowano

Strong przyszedł dzisiaj,od razu zrobiłem szybkie próby na jednej feldze.Po 15 min farba zaczęła schodzić.Został podkład,drugie smarowanie i po kolejnych 15 min widac gołe amelinium :-]

Jutro zdzieram farbe i trzeba zaczać polerować,4x18" to pewnie troche potrwa :ad:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

I znowu problem,felga zrobiona zgodnie że sztuka. Papiery 500,800,1000,1500,2000,2500 wodne. Autosol metal polish na filcu i niestety lustra brak. Rys nie ma czyli papierkowanie dobrze zrobione,ale odbicie mleczne.

Pasta ma 3 lata,straciła właściwości,czy akurat moje felgi potrzebują papieru 3000? Swieży autosol już zamówiony.

Co radzicie?

Opublikowano

Być może tak jak mówisz,3lata to dosyc sporo jak na pastę.

Mam nadzieję że nie polerujesz pasty ręcznie?

Spróbuj nową pastą jeśli to nic nie pomoże wtedy będziemy myśleć.

Opublikowano

Czasem jest tak ze za nic w świecie nie otrzymasz lustra na feldze. Zależy to od rodzaju Alu. Tak jak np borbet A. Ile byś nie polerowal wychodzi takie metne lustro.

Opublikowano

Wiem że te felgi da się zrobić,kolega z forum MS Pajko który zresztą jest na KA miał je wypolerowane.

Polerowalem kiedyś kolektory i pokrywę zaworów i po papierze 2000 + autosol było właśnie metne odbicie.Przelecialem 2500 i było lustro. Może tej feldze papieru 3000 brakuje do idealnego wykonczenia.?

Opublikowano

Mam zamiar wypolerować moje felgi autosolem metal i alu polish, tylko nie posiadam krążków bawełnianych ani flanelowych, chcę to zrobić ręcznie zwykłą szmatką i tutaj moje pytanie jaka szmatka byłaby najlepsza, zwykła z mikrofibry?

Opublikowano
Mam zamiar wypolerować moje felgi autosolem metal i alu polish, tylko nie posiadam krążków bawełnianych ani flanelowych, chcę to zrobić ręcznie zwykłą szmatką i tutaj moje pytanie jaka szmatka byłaby najlepsza, zwykła z mikrofibry?

chłopie toż się zadziugasz robiąc to ręcznie. a i efekt będzie średni...

Opublikowano

mam już wypolerowane papierkami, też dodam że ręcznie i teraz chciałbym przejechać felgi pastami, więc jaka szmateczka była by najlepsza?

[ Dodano: 7 Luty 2014, 19:41 ]

chłopie toż się zadziugasz robiąc to ręcznie. a i efekt będzie średni...

To co w grę wchodzi tylko bałwana i flanela? Odpuścić sobie ręczne polerowanie?

Opublikowano

Papierami to szlifujesz, polerujesz pastą

Generalnie ręcznie wiele nie zdziałasz, nooooo chyyyba że masz na tym Audi klasyczne felgi z domieszkami magnezu... to jakoś pójdzie ręcznie :mrgreen:

Opublikowano

vw_golf3, tutaj wyszło :good: uwierz mi ja za cholerę nie mogłem takiego efektu otrzymać kończyłem już na 2000->2500->3000 papierach później filc krążki bawełniane na wiertarce cuda świata i nie wychodziło tak dobrze jak u Ciebie. Zacząłem szukać w 'internetach' i dużo osób twierdziło ze na tych felgach ciężko zrobić lustro. Może jest jakaś różnica w stosowanym aluminium przez kilka lat produkcji :o

Opublikowano

vw_golf3 masz zdjęcie tych borbetów po skończeniu?

Mi wychodzi finał taki jak na ramieniu tego borbeta,czyli słabo.Jutro poprawiam papierem 2000/2500 i zobaczę.Pasta przyszła świeża ale nic sie nie zmieniło.

Zastanawiam sie jeszcze nad autosol aluminium może ona da rade.

Opublikowano

Beny

niestety nie mam bo klient przyjechał i zabrał

efekt był lepszy, pozbyłem się mikrorysek których narobił filc

ja Ci powiem że teraz używam tylko autosola do metalu i jestem bardzo zadowolony z efektów