Chudy89 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2013 Wykrec srubki Rozszczelnie kola
kubik Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2013 To już łatwiej mały filc na wkrętarce/dremlerku
Dystrybutor e36ace Opublikowano 5 Czerwca 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2013 To już łatwiej mały filc na wkrętarce/dremlerku ale mniej dokładnie-wypróbowane
Chudy89 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2013 To już łatwiej mały filc na wkrętarce/dremlerku Kupilem bawelne,chcialem recznie ale juz nie mam sil,zalatwili mi kola po przekladce opon chemia spryskali
kubik Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2013 Tak,tylko wiadomo jak jest ze skręcanymi felgami...jedno,że z reguły potrzebny kluczyk do odkręcenia no i klucz dynamometryczny,powiedzmy sobie nie jest to takie hop siup
Dystrybutor e36ace Opublikowano 5 Czerwca 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2013 napisz kolego jakie to felgi daj jakieś foto
Chudy89 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2013 [ Dodano: 5 Czerwiec 2013, 22:06 ] Tak,tylko wiadomo jak jest ze skręcanymi felgami...jedno,że z reguły potrzebny kluczyk do odkręcenia no i klucz dynamometryczny,powiedzmy sobie nie jest to takie hop siup Wszystkie klucze sa odkrecilem 3 sruby,i mam dosc recznego polerowania niby cos tam widac ale to nie to samo co efekt rantow
Dystrybutor e36ace Opublikowano 5 Czerwca 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2013 jeśli masz klucz to odkręć te śróbki filc polerski na wiertarkę i jazda a wykończysz ręcznie
Chudy89 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2013 jeśli masz klucz to odkręć te śróbki filc polerski na wiertarkę i jazda a wykończysz ręcznie OK a co z powietrzem,rozszczelnie felgi
Dystrybutor e36ace Opublikowano 5 Czerwca 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2013 ale to jest felga 2tlg prawda?
Dystrybutor e36ace Opublikowano 5 Czerwca 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2013 rozkręcaj śmiało rotor sam ci nie spadnie a i nic się nie rozszczelni bo bęben jest całoscią z rantem
Chudy89 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2013 Ok zobacze jutro 1 szt [ Dodano: 5 Czerwiec 2013, 22:56 ] rozkręcaj śmiało rotor sam ci nie spadnie a i nic się nie rozszczelni bo bęben jest całoscią z rantem Chyba beben jest caloscia z rotorem
luk skywalker Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2013 przeciez rokrecenie felgi 2tlg typu RH ZW1 lub 3tlg nie jest zadnym problemem, po prostu zostaw opone na feldze, spuść powietrze, wykreć śrubki i nic Ci sie nie rozszczelni, aby rostrzelnic felge trzeba miedzy rant a beben lub rotor wbić śrubokręt i zrobić luke
Chudy89 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2013 przeciez rokrecenie felgi 2tlg typu RH ZW1 lub 3tlg nie jest zadnym problemem, po prostu zostaw opone na feldze, spuść powietrze, wykreć śrubki i nic Ci sie nie rozszczelni, aby rostrzelnic felge trzeba miedzy rant a beben lub rotor wbić śrubokręt i zrobić luke I taka odpowiedz mi sie podoba
gajospio Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Szanowni Państwo, mam taki problem że nie mogę ściągnąć podkładu z felg. Użyłem preparatu firmy dragon i klar z bazą jakoś zeszły, ale biały podkład zrobił się gumowaty i jest go cholernie ciężko ściągnąć. Felgi mają dość niewygodny kształt dlatego większość staram się ściągać ręcznie papierem 80-100. Jeden męczyguma powiedział że to są felgi katodowane. Czy to normalne że podkład tak się zachowuje?
Dystrybutor e36ace Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2013 spróbuj scansola. Co do papieru 80-100 to narobisz sobie mase roboty
ryjek Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Witam, mam pytanie. Chciałbym odświeżyć swoje polerowane felgi Mercedes Monoblock przed nałożeniem powłoki ceramicznej 4nano pro ice. i pytanie, czym przepolerować moje felgi? Filc? Gąbka? Czekam na odp
Kubz Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Witam, mam pytanie. Chciałbym odświeżyć swoje polerowane felgi Mercedes Monoblock przed nałożeniem powłoki ceramicznej 4nano pro ice. i pytanie, czym przepolerować moje felgi? Filc? Gąbka? Czekam na odp Człowieku, nie rób sobie jaj, tylko przeczytaj ten temat.
ryjek Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Myślałem że szybciej będzie zadać proste pytanie i uzyskać prostą odpowiedź niż czytać 50 stron. Wiem że kiedy polerujemy felgi od początku to filcem, dlatego pytałem jak w przypadku tylko odświeżenia.
cysta Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 Ktoś stosuje jakieś patenty na przechowywanie polerowanych felg przez zime? Smarowac czymś? Czy dobrze umyć, włożyć w pokrowiec i tyle?
barteKKK03 Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 W zimnym pomieszczeniu mogą trochę zaśniedzieć przez zimę, przepolerowanie pastą pewnie je jakoś zabezpieczy, ale gwarancji nie ma
Buczek21 Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 cysta, Ja mam w moich RM'ach rant i rotor mam wypolerowany.. Niezależnie co zrobisz i tak na wiosnę trzeba lekko przelecieć polerowane miejsca pastą...moim zdaniem nic nie da rady wytrzymać te 5-6 miesięcy. 2 lata temu felgi do piwnicy trafiły prosto z auta,uwalone totalnie,rok temu się bawiłem:mycie,prix,itd...w końcu FK1000.I różnica na wiosnę minimalna.I tak trzeba było brać się za odświeżenie i tak. Piwnica w bloku,sucho jak pieprz i stała tem +14-16 stopni.
cysta Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 No własnie. Pierwszy raz felgi przeleżały tak jak były zdjęte z samochodu. Po prostu nigdy nie było czasu na zabawe na ujemnych temperaturach w mycie felg itd... Na wiosne felgi zaszły, porobiły się kwiatki troszkę. I trzeba było prawie że od początku powtórzyc cały proces papierkowania. No to jak nic sie nie poradzi to trudno. Pod łóżko ich nie wstawie przecież dzięki za odpowiedzi ps: mam patelnie wiec jest co polerować
zombiak Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2013 Proszę o informację jak poradzić sobie z takimi felgami, chodzi mi o sam ranty i kolor srebrny, nie wiem czy jest to polerowane aluminium czy nie. Zdaje sie ze to sa wypieki po soli i inne rysy: pod linkami większe zdjęcia http://imageshack.us/photo/my-images/36/jvsi.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/163/p9i6.jpg/
Rekomendowane odpowiedzi