login Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 A w jakich sklepach kupujecie ten kwas fosforowy, dostane to w OBI?
Camel- Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 login, hmm u mnie w mieścinie obok jest duża hurtownia takich specyfików. Mój ojciec się w to obkupuje do firmy więc i taki kwas na felgi się znalazł Co do felg z Subaru kumpla... chłopaki. Felgi nowe Zaraz jakieś foty nawrzucam [ Dodano: 6 Sierpień 2010, 00:09 ] Szkoda, że kolega zaczał jechać felgę... G3 ręcznie, bo zjechał większośc zółtego z płaszczyzn. No i telefon - też swoje robi... Na "pokaż swój blask" trzeba będzie nieco poczekać...
mutra Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2010 login: w obi szukaj odrdzewiacza do metalu i sprawdź na etykiecie czy ma kwas fosforowy (zdecydowana większość go zawiera)
Camel- Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Powiedz mi - czy wszystkie felgi wyszły tak jak te z ostatnich fot? To co było na "rantach" to tylko syf? Wyglądało jakby ktoś namiętnie jeździł po krawężnikach.
Gość Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 Do tej pory myłem wodą z płynem do naczyń , ale muszę zakupić jakiś specyfik, trochę felgi zrobiły się czarne. Jaki polecacie płyn lub wosk do mycia felg?
maly_marcin Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 mokornik, woskiem felg nie myjemy tylko je zabezpieczamy Z produktów ogólno dostępnych (czyt. markety itd.) to Attack, bardzo dobry jest również preparat CarValeta... było już trochę w tym temacie - warto poczytać i nie iść na łatwiznę
Bartek1985 Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 Ja aktualnie uzywam do mycia felg FM aluminium rim cleaner zakupiłem go na próbę i powiem ze jestem pod wrażeniem usuwa bez problemu wszystkien bród który osadza się na felgach. Kolejny preparat do mycia felg to Wheel Cleaner od Dr.Marcus'a też jestem z niego zadowolony daje radę
R0N1N Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 Wheel Cleaner od Dr.Marcus'a Kupiłem go z czystej ciekawości i po 2-3 użyciach wylałem. Moim zdaniem porażka. Ale przynajmniej etykieta łatwo zeszła i została mi butelka i spryskiwacz na Wheel Brightener'a.
BiLu Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 dziś umyłem felgi preparatem do maszyn i silników Royal: http://royal.info.pl/product_info.php?p ... abaeda3ed0 wcześniej używałem go do silnika, ale dzisiaj zaskoczył mnie skutecznością na felgach.
Jan Wronowski Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 Tez niedawno kupilem tego dr. marcusa - dzisiaj pierwszy raz uzywałem i musze powiedziec ze lipa totalna... Jak na razie najlepszy srodek do felg ktory uzywał to Turtle Wheel cleaner... dokładnie taki http://www.turtlewax.com.pl/sklep/plati ... p-124.html
Bartek1985 Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 Wheel Brightener'a mozna gdzieś nabyć w mniejszych ilościach
gruby_RS Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 Przy okazji dzisiejszego mycia przetestowalem PB Spray&Rinse i ... dla mnie bomba! Najpierw karcher, potem PB S&R, szybki fajeczek i spłukanie. Dosłownie w kilku miejscach potrzebna byla poprawka pędzelkiem. Oby tylko "biedne chłopaki" nie zapodały za dużo chemi, bo moze byc problem z JetSealem, ktorego to uzywam do felg. Pzdr
Jan Wronowski Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 Po jakimkolwiek "wheel cleanerze" zapewne cały wosk spłynie razem z nim:) To jest po prostu czysta silna chemia, podejrzewam ze cilit bang ma w sobie mniej mocnej i zracej chemii
Administrator Evo Opublikowano 9 Października 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 Po jakimkolwiek "wheel cleanerze" zapewne cały wosk spłynie razem z nim:) Po Atacku Autolanda woski trzymały się nieźle, i to nawet te mniej trwałe. A że jest mocny to nikt nie ma wątpliwości
Seba Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 A ja mam pytanie czym usunąć pozostałości po taśmie (taka niby gumo-papier) od ciężarków wyważających na felgach aluminiowych?
Administrator Evo Opublikowano 10 Października 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 Tar&Glue remover, obojętnie jaki, w odpowiednim dziale znajdziesz
kar01 Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Ja do felg/kołpaków używam Atack, oczywiście z pędzelkiem jeszcze, natomiast na samych kołpakach APC 30:1 daje radę równie dobrze. Po psiknięciu brud spływa tylko jeśli dysza była pare mm od kołpaka, ale po nawet najlżejszym przejechaniu pędzelkiem brud schodzi jak marzenie.
Dark Knight Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 Mam pytanko czym wyczyścić elemet łączący felge z piastą , jest troszke rdzy i osadu , myślałem o wacie stalowej ale może macie inne pomysły
mutra Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 mówisz o tym co widać po zdjęciu koła? Wata stalowa jest ok. szczotka druciana +odrdzewiacz w sprayu itp.
Dark Knight Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 Tak dokładnie oraz sam element felgi łączący się z piastą , oczywiście w przypadku czyszenia felgi trzeba czymś zabezpieczyć ?
Marco Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 sam element felgi łączący się z piastąNie wiem o jaki element Ci chodzi. Podejrzewam ze masz na myśli powierzchnię styku felgi z piastą. Należy ja dokładnie oczyścić ,a następnie można spryskać smarem miedziowym.
miro1606 Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 A ja mam pytanie czym usunąć pozostałości po taśmie (taka niby gumo-papier) od ciężarków wyważających na felgach aluminiowych? Jak chwile pomachasz szmatką to i benzyna ekstrakcyjna daje radę, próbowałem... działa
Dark Knight Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 Tak dokładnie miejsce styku felgi z piastą , czyli oczyścić watą stalową i zabezpieczyć smarem miedziowym , mam rozumieć że wtedy rdza nie powróci szybko ?? Seba napisał/a: A ja mam pytanie czym usunąć pozostałości po taśmie (taka niby gumo-papier) od ciężarków wyważających na felgach aluminiowych? Co do tego tematu to ostatnio przy pielęgnacji felgi aluminiowej walczyłem ze śladami asfaltu na wewnętrzenj częci preparatem Auto Glym ITR i że zdeczka polałem na felgę to po chwili odważniki razem z folią same spłyneły przy płukaniu , drobne ślady doczyściłem tym samym preparatem i ślad nie pozstał żaden
Bartek1985 Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2011 EZ Detail Brush szukam opini na temat tej szczotki czy warta swojej ceny ? ma ktoś z was tą szczotke i jakie ma na jej temat opinie ?
maq Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2011 Mam EZ Detail Brush, moim zdaniem jest genialna, używam jej do kół, komory silnika czasami do elementów zawieszenia. Warta jest każdej złotówki. "Włosie" jest bardzo delikatne i efektywne - są na nim takie "zmyślne" nacięcia zwiększające skuteczność. Jeśli nie będziesz wpychał jej w bardzo wąskie szczeliny to przetrwa bardzo długo. Moim zdaniem to "must have" każdego detailera. Wystarczy poczytać opinie na jej temat na np. DW Ja kupiłem swoją tutaj http://www.waxparadise.pl/produkt,EZ-De ... ,6420.html
Rekomendowane odpowiedzi