Mess Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 andrew9, Fajny produkt, również ciekawą opcją jest Poorboy'sów Wheel Sealant, ciut łądniej pachnie Teddy, Zwykły FK 1000p też się dobrze sprawdzi masz rację. Ale jeszcze są fani detailingu co posiadaja dedykowany środek do każdego etapu i elementu I takimi są produkty do zabezpieczania felg. 4Nano Rim Protect to powłoka równie dobrze można nałożyć CQ, OC2.0, DLUX-a i 20 innych powłok Poleżą dłużej ale też roboty jest przy tym więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew9 Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Chemical Guys Wheel guard A po co przepłacać. Zwykły wosk do auta, w szczególności syntetyczny jak Finish Kare 1000p da radę. A jak koniecznie chcesz coś kupić to już lepiej 4nano Rim Protect. Tylko takie specyfiki to się nakłada na ściągnięte koła, raz na sezon po bardzo dokładnym oczyszczeniu. Tylko wiesz, obydwa te środki, które podałeś, są.. droższe od tego, który rozważam :-) Ale.. poczytałem o tym 4nano Rim Protect i zainteresował mnie. Zakładając, że i tak chciałbym coś kupić, to co byłoby lepsze - to, czy ten, który wcześniej podałem (Chemical Guys Wheel guard) - przypominam, że chodzi mi przede wszystkim o ochronę i konserwacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teddy Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Mess całkowicie się z Tobą zgadzam że jest dużo środków dedykowanych i dużo "można", a już napewno Ty wiesz lepiej ode mnie co. Ja jedynie zaproponowałem koledze coś na miarę jego (i mojego) doświadczenia. Zakładam również, że budżet kolegi ma tu niemałe znaczenie bo by tyle nie rozważał przed zakupem. Dlatego taka propozycja z mojej strony. Może nawet bardziej chodziło od odradzeie CG bo jakoś się uprzedziłem do tej firmy (podobnie jak ktoś na forum). andrew9, przede wszystkim założyłem że jakiś wosk już masz. Tester Finish Kare kosztuje 23 zł. Poczytaj na forum jeszcze o Sonax PNS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barista Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Ja używam Poorboy's Wheel Sealant - banalna aplikacja, ładnie pachnie, trwały i potem bardzo łatwo spłukać brud z felg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mess Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 andrew9, Teddy, Tester FK będzie najbardziej budżetowym pomysłem A co do CG, uwielbiam ich za zapach ich produktów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew9 Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Jeszcze wrócę do tematu: - wosku żadnego w tym momencie nie mam, tak więc zakup będzie i tak konieczny (jeśli ma sens) - w kwestii ceny to nie jest to aż tak istotne. Na pewno ważne jest dla mnie, żeby wydać pieniądze sensownie i - jeżeli nie jest to uzasadnione - nie przepłacać. Niemniej trochę wydać, zwłaszcza że to raczej są zakupy na dłuższy czas. Z tych polecanych zastanawiam się nad tymi dwoma środkami: - wosk Chemical Guys Wheel guard - powłoka 4Nano Rim Protect W sumie wydają się to dwa zupełnie różne środki, ale jednocześnie obydwa dość polecane. Przypominam, że chodzi mi przede wszystkim o funkcję ochronną (choć jeśli przy okazji trochę dałoby się poprawić wygląd - np. większy połysk - to chętnie ) - przede wszystkim w zimie, kiedy pełno soli i chemi na drodze, ale nie tylko (także lekkie uszkodzenia mechaniczne - oczywiście w miarę rozsądku). Na pewno dość ważny jest także sposób aplikacji, bo nie będę do niego zdejmował kół (ale też kształt felg pozwala na dość dobry dostęp: http://allegro.pl/toyota-celica-avensis ... 64272.html ). Czy któryś z tych środków (ew. coś jeszcze innego) będzie się do tego nadawał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavq Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Ja mam na felgach Sonax PNS i sprawdza się znakomicie. Leży już około 1 miesięca. Na felgi nadaje się także Finish Kare 1000P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 jeśli chodzi o najlepsza ochronę to powłoka, ale skoro nie masz zamiaru zdejmować kół to powlokę sobie można podarować, nie przygotujesz powierzchni tak jak należy, poszukaj armor all shield, w realu chyba były w jakiejś promocji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 ja myje środkiem o nazwie Meglio(750ml około 12zł) dostępny w drogeriach,allegro i dobrych sklepach z chemią-można powiedzieć że spokojnie zastępuje APc i jest bezpieczny nawet dla plastików we wnętrzu-dobrze odtłuszcza itp. tyle że nie mam fest zapieczonych itp Pryskam ,trochę poszoruje i spłukuję wodą, potem nakładam DODO Juice AIO NFS i łatwiej felgi domyć z pyłu następnym razem.. Żona tym piekarnik czyściła więc podebrałem http://www.meglio.pl/produkty-meglio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziku Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Chemical Guys Wheel guard A po co przepłacać. Zwykły wosk do auta, w szczególności syntetyczny jak Finish Kare 1000p da radę. A jak koniecznie chcesz coś kupić to już lepiej 4nano Rim Protect. Tylko takie specyfiki to się nakłada na ściągnięte koła, raz na sezon po bardzo dokładnym oczyszczeniu. FK 1000 http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... &start=330 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew9 Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Dzięki za link. Już wcześniej dzisiaj odkryłem tamten temat i jeszcze przez niego przeszedłem. Ostatecznie chyba zdecyduję się na Wheel guard. Zachęcająco wygląda efekt i trwałość, oraz te dodatkowe 'granulki' w zawartości. Jako, że nie mam na razie możliwości (może też trochę chęci..) ściągnięcia i super dokładnego przygotowania felg, może będzie to trochę pomocne. A najwyżej po prostu przetestuję tego typu środek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerryxpeciale Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Witam, Piszę w temacie bo chciałbym prosić ekspertów o poradę czym doczyścić takie zabrudzenia felg jak w zdjęciu poniżej (szampon i rękawica tego nie ruszają - pozostałość po poprzednim właścicielu). Link do większej ilość zdjęć Są to felgi lakierowane. Przeczytałem cały temat ale opcji jest tak wiele, że kręci się w głowie. Może zdjęcia pomogą Wam ocenić co będzie w tym wypadku najlepsze... Bardzo proszę o porady: 1. Jaki środek zastosować aby usunąć zabrudzenia widoczne na zdjęciach? 2. Jak wygląda procedura? Co będzie mi potrzebne oprócz płynu? Pędzel? Gąbka? 3. Jak wyczyścić głębsze partie felgi bez jej ściągania? Czy EZ Detail Motorcycle Brush nie porysuje lakieru na feldze? Z czym tą szczotkę stosować? Ogólnie wolałbym coś łagodnie działającego, niekoniecznie od razu środek na bazie kwasu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 3 Września 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 kerryxpeciale, Temat do zadania pytania, wybrałeś dobry ale nie przeczytałeś chyba ani jednego posta w nim umieszczonego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teddy Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 kerryxpeciale , hmm.. pierwszy raz coś takiego widzę, ciekawe co to jest.. Tu masz choćby test kilku deironizatorów. Środka kwasowego też możesz użyć raz na jakiś czas (w rozcieńczeniu np. 1:4 z wodą demineralizowaną), np. Tenzi Alux. Nie daj im tylko wyschnąć na feldze, pędzelek do ręki i jedziesz. Na pierwsze odszczurzenie to najlepiej zdejmij te koła, umyj a na koniec zabezpiecz woskiem samochodowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparco Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 kerryxpeciale kup sobie CAR PRO IRONX i SNB PRICKBORT MAC i jedziesz pędzelkiem i powinno się wszystko ładnie doczyścić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerryxpeciale Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Temat do zadania pytania, wybrałeś dobry ale nie przeczytałeś chyba ani jednego posta w nim umieszczonego No przeczytałem cały wątek, ale było w nim tyle informacji, że na końcu nadal nie wiedziałem co na pierwszy raz kupić, żeby sobie felg nie zniszczyć, a pozbyć się brudu... bez doświadczenia ciężko wychwycić co konkretne będzie się nadawać... kerryxpeciale kup sobie CAR PRO IRONX i SNB PRICKBORT MAC i jedziesz pędzelkiem i powinno się wszystko ładnie doczyścić A czy to są agresywne środki? O czym muszę pamiętać, żeby sobie szkód nie narobić? Pędzelek jakiś specjalny czy można po niego odwiedzić Castoramę? Myślałem jeszcze o czymś takim: P21-S Felgen –Reiniger ale nie wiem czy poradzi sobie konkretnie z moimi zabrudzeniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkbewe Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 A czy to są agresywne środki? O czym muszę pamiętać, żeby sobie szkód nie narobić? Pędzelek jakiś specjalny czy można po niego odwiedzić Castoramę? obojętnie jaki pędzelek, nie narobisz szkód tymi środkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teddy Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 obojętnie jaki pędzelek Tylko jeśli z metalowym okuciem to owiń je najpierw taśmą izolacyjną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzykilerr Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Teddy, nawet nie wiesz jak mi pomogłeś Aż się zastanawiam jak mogłem nie wpaść na to, że pędzelki można owiną izolacją, dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartasso Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Panowie,coś w większym "baniaku" równie dobrego jak ironx? Nie zarobię na butelki 500 ml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Tuga, Tenzi Prix. Ale jak do felg to Tuga lepsza i jest w baniakach 5l po ok 130 zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Panowie,coś w większym "baniaku" równie dobrego jak ironx? Nie zarobię na butelki 500 ml Gyeon, Tac system, Tuga itp wszystko jest w baniakach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Tuga 1l kosztuje 30zł x5 wyjdzie 150zł 5l kosztuje 132 zł Warto dla 18zł pie... bawić się w przelewanie,kombinowanie zamiast mieć 5 oryginalnych butelek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impex Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Jak dla mnie pewnie, ze warto.Mam kilka butelek 1l tugi, nastepnym razem kupie 5l baniak.Zawsze to 18 zl bedzie na przesyłke np. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 No chyba, ze tak. Przesyłkę to i za 7zł znajdziesz. Jak kupowałem 5l SG Strawberry to różnica była konkretna. Ostatnio kupowaliśmy Tuge grupowo to i po 26z wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi