Mic431 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Hej, próbowałem Tenzi Aluxa do mocno zasyfionych felg. Niestety w wielu miejscach brud się nie domył Moje pytanie jest czy alux gt w wersji z atomizerem (spray) jest już jakiś rozcieńczony? Może ten w butelce jest nierozcieńczony i lepiej by podziałał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art'ek Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Mic431, kiedyś był sprzedawany tenzi alux strong..... nie wiem czy dalej jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo228 Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Mic431, do mocno zapuszczonych felg możesz użyć od Valet Pro - Blue Gel Wheel Cleaner lub Nielsen - Aluminium Cleaner, oba produktami domywałem felgi z kilku letnim brudem i dały radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Albo Kemko Super Clean. Po testach wydaje się, że jest mocniejszy niż Blue Gel, a cena jest duużo niższa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakow_kult Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 ALUX GT jest gotowy do użycia - czyli rozcieńczony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mic431 Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 ALUX GT jest gotowy do użycia - czyli rozcieńczony. No właśnie tego się obawiałem. Te nielseny i inne trochę za drogie. Kemko ciekawe jak się ma jego siła w stosunku do aluxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
comando Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Mi blue gel rozcieńczony 1:1 zostawił białe zacieki. Wiele czasu i pracy kosztowało mnie ich usunięcie. Radzę uważać z mocnymi roztworami tego środka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpadliszi Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Ja teraz podniecam się VP Billbery Wheel Cleaner. Przy rozcieńczeniu 1:10 wszystko zjeżdża z felg naprawdę bezdotykowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Panowie a propos rozcieńczania. Posiadam produkt Tenzi En-Jee przy rozcieńczeniu 1:5 działa wyśmienicie, mam pytanie czy produkt rozcieńczać na bieżąco czy można zrobić miksturę i odstawić na półkę - jak z jej właściwościami po jakimś czasie ? Pytanie dotyczy również APC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inarusbox Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Większość środków można bez problemu przechowywać po rozcieńczeniu, jedynie nie polecam takich zabiegów przy aktywniej pianie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chat Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Panowie a propos rozcieńczania. Posiadam produkt Tenzi En-Jee przy rozcieńczeniu 1:5 działa wyśmienicie, mam pytanie czy produkt rozcieńczać na bieżąco czy można zrobić miksturę i odstawić na półkę - jak z jej właściwościami po jakimś czasie ? Pytanie dotyczy również APC Moim zdanie można rozcieńczać "na zaś" o ile rozcieńczasz to z wodą demineralizowaną. W przypadku zwykłej kranówy po pewnym czasie mogą wytrącać się osady, które o ile nie wpłyną negatywnie na jakość specyfiku o tyle mogą zapchać dysze spryskiwacza czy pianownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art'ek Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 a ja mam pytanie odnośnie Wolf’s Chemicals Nano wheel Cleaner używał ktoś?? i czy na polerowane alu ktoś stosował?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakow_kult Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Moim zdanie można rozcieńczać "na zaś" o ile rozcieńczasz to z wodą demineralizowaną Tak robię i nie ma problemów. Z tym jak inną chemią do aut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biznes365 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Moim zdanie można rozcieńczać "na zaś" o ile rozcieńczasz to z wodą demineralizowaną U mnie Tenzi Alux 3miesiące stał rozcieńczony.Co do osadów po wodzie kranowej nie przyglądałem się dokładnie.Nie zapchał spryskiwacza i moc domywania bez zmian była.Wiec wszystko jak dla mnie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimps Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Czy może już ktoś z Was próbował Monello Non-Ferro Iron? Może ktoś osobiście porównał do CarPro IronX? Jestem właśnie na kupnie i dlatego pytam czy Monello tak jak na filmach na YT pokazują jest taki skuteczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art'ek Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Pimps, ja mam i stosowałem... polecam... skuteczniejszy na pewno od angelwax revelation czy prixa... a postawił bym go na równi z Iron X... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimps Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 art'ek - dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nims Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Czy może już ktoś z Was próbował Monello Non-Ferro Iron? Może ktoś osobiście porównał do CarPro IronX?Jestem właśnie na kupnie i dlatego pytam czy Monello tak jak na filmach na YT pokazują jest taki skuteczny. Mariusz dostałem próbkę monello od Shiningcar, jutro sprawdzę organoleptycznie i dam znać jak się spisał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cebulka Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 kupiłam właśnie Sonus Rim Bright i wczoraj była okazja sprawdzić jak sobie radzi. W felgi wżarty brud z pyłu z klocków, którego nawet paznokciem nie dało się ruszyć. Sonus, szczoteczka do zębów i szuru buru tu inna felga, gdzie brud nie był wżartyi zaraz po psiknięciu preparatu, sam spływał efekt środek fajny, ale żeby doczyścić ten stary pył z klocków, trzeba się było sporo naszczotkować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimps Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Czy może już ktoś z Was próbował Monello Non-Ferro Iron? Może ktoś osobiście porównał do CarPro IronX?Jestem właśnie na kupnie i dlatego pytam czy Monello tak jak na filmach na YT pokazują jest taki skuteczny. Mariusz dostałem próbkę monello od Shiningcar, jutro sprawdzę organoleptycznie i dam znać jak się spisał Fajnie jak byk - daj cynk jak się sprawuje. Muszę coś kupić, IronX od CarPro jest po prostu sprawdzony i jest super (zapach nie ma dla mnie znaczenia - chodzi o właściwości czyszczące), jeżeli Monello tak jak pokazują na filmach faktycznie działa to wezmę Monello. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nims Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Dzięki uprzejmości Karola z ShiningCar otrzymałem do testów próbkę Monello Non-Ferro Iron na początek krotki opis produktu: Monello Non-Ferro to wyjątkowo skuteczny, dzięki składowi oraz konsystencji gelu produkt do czyszczenia wszelkich powierzchni (lakier, felgi) z osadów metalicznych. Produkt posiada neutralne pH wynoszące 6,8. Reakcją na zetknięcie się produktu z osadami takimi jak opiłki metalu jest barwienie na purpurowy kolor. Niewątpliwą zaletą produktu jest gęsta konsystencja, która pozwala na odpowiednio dłuższą penetrację czyszczonej powierzchni. Na pierwszy ogień poszły felgi(były robione jakieś 2 miechy temu Ironx ale jak widać troszkę syfy się już nazbierało) : zostało troszkę wiec nie omieszkałem spróbować na zderzaku Podsumowując Monello Non-Ferro Iron mogę uznać jako godnego przeciwnika dla IronX'a, teraz kilka moich spostrzeżeń : - moim zdaniem jest lepszy od ironX'a, na pewno ma lepszy zapach - tzn nie tak ostry jak iron - wydaje mi się że lepiej krwawi(ale to tylko moja subiektywna ocena) - gęsta konsystencja żelowa nie spływa tak szybko jak po ironX Tak czy inaczej, next będzie monello P.s. to mój pierwszy teścik wiec prosim o wyrozumiałość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimps Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 nims - senkju z test i kupię tym razem Monello. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekbilek Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Wygląda tak samo jak Dragon, tylko Monello jest od niego droższy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimps Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Wygląda tak samo jak Dragon, tylko Monello jest od niego droższy Czyli rozumie że testowałeś/porównywałeś jeden do drugiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Wygląda tak samo jak Dragon, tylko Monello jest od niego droższy przeczytaj informacje o zapachu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi