Piotrek Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Gilotyn@, Jeżeli chcesz coś stricte to ja jestem bardzo zadowolony z Stjarnagloss Hjul. Super pachnie, bardzo dobrze się pieni. Co do domywania to jest ok, ale tylko na felgach zabezpieczonych. Rozcieńcza się 1:5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Gilotyn@, szampon + MIĘKKA gąbka z mikrofibry przed myciem tylko pasuje spianować razem z samochodem, żeby luźny brud zszedł cały sezon felgi niezabezpieczone, myte tą metodą raz na tydzień - dwa nawet w środku i poza kropkami smoły jest lala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 23 Października 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Jeżeli chcesz coś stricte to ja jestem bardzo zadowolony z Stjarnagloss Hjul. +1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Ja na dobrą sprawę środków do felg używam tylko na gruntowne mycia,a tak to psik pianą przy pianowaniu,potem jeszcze raz pianą i pędzelkiem,lub wheel woolies i bez problemu nawet brud po 1,5-2kkm się ogarnia Na kołach leży Sonax BSD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markoss Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Duragloss Tire Cleaner #701 brud sam spływa z opony:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
native Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Doczyściłem ostatnio moje zimowe felgi, poszło o wiele łatwiej niż myślałem 1) sonax extrem 2) ironx wyszczotkowałem i efekt - prawie jak nowe. dodatkowo obleciałem glinka bh - soft ale mam problem z osunięciem czarnego nalotu w miejscach gdzie felgi sa delikatnie uszkodzone czy to od zakładania na auto, czy ranty od zakładania opony. zostały czarne ślady. probowałem punktowo tarx ironx sonaxem extreme apc i nic nie chce pomoc w doczyszczeniu tych drobnych szczegółów przykładowy czarny ślad w dziurce po jakimś uszkodzeniu nie do ruszenia dla mnie ( pewno cos zle robie ) Panowie pomocy! bo chciałem jak najlepiej doczyścić felgi przed kwarcem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas93cs Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Witam używał ktoś nowego tenzi Alux Strong ? Jest dużo mocniejszy od zwykłego Aluxa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matteo Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Czy do felg nada się BH soft? Czy raczej jakaś twardsza wersja? Drugie pytanko, czy można glinkować oprócz strony wewnętrznej również zewnętrzną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarrciN Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 możesz glinkować wszystko co ci się podoba.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matteo Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Czyli załóżmy zabezpieczenie na zimę: dokładne mycie, glinkowanie, osuszenie, warstwa FK 1000P będzie ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 16 Listopada 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 matteo, poloz ze 2 warstwy FK1000 i bedzie ok. Wypadaloby po osuszeniu przeleciec jakims cleanerem i potem go zmyc ipa/zmywaczem, ale bez tego moze tez przejezdzisz troszke ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matteo Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Oke ile mniej wiecej odczekać między kolejnymi warstwami 1000P ? ps używał ktoś Ataku Autolanda do mycia felg? Producent nie bardzo napisał, czy jest w nim kwas i czy nada się do lakierowanych felg. Jest jedynie info o środkach powierzchniowo czynnych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 16 Listopada 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Daj mu z 12h jak mozesz. Uzywalem Atacka firmy Autoland. Dobrze domywa jak na marketowe srodki, ale czy nadaje sie do polerowanych felg to niestety nie podpowiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geniusz Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Ja używam Atacka właśnie i uważam, że w tej cenie jest mega. Będę właśnie jutro mył lakierowane felgi pierwszy raz nim więc będę mógł na świeżo Ci powiedzieć matteo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matteo Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Oki to czekam na relacje ZółtyDziobek W każdym razie ja już je testowałem na felgach w kolorze szarym i lekko się przeraziłem, gdy płyn spływający z felg na kostkę też był szary Na szczęście po prostu kolor tego płynu jest właśnie lekko szarawy. Użyłem go raz i dość szybko spłukałem, także poczekam na relację jak się sprawdzi przy dokładnym myciu pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geniusz Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Może był szary bo w końcu brud kolorowy nie jest ? Więc, ja myłem różowe felgi ( ) więc bym widział jak mi lakier spłynie, ale nic takiego się nie stało Popsikałem, szorowałem pędzelkiem na który nalałem pare kropel szamponu i wszystko było ok Więc wydaje mi się, że o ile nie zamierzasz zostawiać felg w tym preparacie zamoczonych na noc to nic nie zrobi złego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DS_Tomek Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Oke ile mniej wiecej odczekać między kolejnymi warstwami 1000P ? ps używał ktoś Ataku Autolanda do mycia felg? Producent nie bardzo napisał, czy jest w nim kwas i czy nada się do lakierowanych felg. Jest jedynie info o środkach powierzchniowo czynnych... Mimo zamieszczenia na etykiecie zdjęcia felgi fabrycznie polerowanej, nie zabezpieczonej lakierem (!), ten środek się do nich absolutnie nie nadaje Za to do felg lakierowanych, nie ma problemu. 99% felg na rynku jest lakierowana, gdyby do nich się nie nadawał byłby trochę za wąsko wyspecjalizowany jak na środek ze stacji benzynowej/hipermarketu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matteo Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Heh rozróżniam jeszcze kolor brudu od płynu, specjalnie spryskałem go gdzie indziej, żeby sprawdzić i jest lekko kremowo-szarego koloru No to fajnie jak teścik wyszedł Z tym polerowanym aluminium chodzi o to, że może wejść z nim w reakcję ? Pytanko do speców, cóż to może być na ramionach felgi i rancie? Ta jaśniejsza część oczywiście. Polerowane alu? Czy farba? Czy może polerowane alu zabezpieczone klarem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geniusz Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Myśle, że to będzie zabezpieczone klarem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktotamjest Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Ktoś korzystał z tego preparatu firmy Astonish? Płyn do mycia felg i kołpaków Astonish Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej WTN Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Czy ktoś używa takiej szczotki do felg? http://www.carvalet.pl/sklep1/product_i ... cts_id=153 Ogólnie szczotki Vikan są podobno bardzo dobre. Jak się ma ta szczotka do szczotki Daytony MINI ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Maciej WTN, Ja. Ogólnie bardzo fajna, trochę twardawa. Ale do Daytony się nie odniosę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbiz Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Maciej WTN miałem i byłem bardzo zadowolony do czasu gdy odpadła rączka (z mojej winy bo dosyć mocno ją wyginałem - spokojnie można było czyścić wewnętrzne części felg.) Nie mam niestety porównania z Dayton'em, mogę tylko powiedzieć że sztuczne włosie pod roku użytkowania (2-3 samochody co tydzień) było nieruszone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leniwiec Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Jeśli ktoś zastanawiał się czym różni się płyn do mycia felg za 65 zł od tego za 7 zł... http://antymoto.com/test-porownanie-ply ... -k2-felix/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Porównanie trochę z dupy,ale spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi