Skocz do zawartości

Czym myjecie felgi ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może jestem dziwny,ale mi do mycia felg wystarcza piana którą myje samochód+ pędzelek :dontknow:

:mrgreen:

A na dziady,co pod ręką 8-)

• Moderator
Opublikowano
Może jestem dziwny,ale mi do mycia felg wystarcza piana którą myje samochód+ pędzelek :dontknow:

kwarc sobie chłopak zapodał na felgi i się teraz lansuje na forum

:P

Opublikowano

Do lekko zabrudzony felg woda z szamponem się sprawdza - luźny brud. Niestety, do bardziej zapuszczonych z zewnątrz, jak i wnęk kół (nawet po jednym sezonie) to trzeba użyć już czegoś ciekawszego. ;)

Opublikowano

Ja mam ciężki dostęp do środka felg, a już na tylnych kołach całkowicie bo wokoło tarcz i zacisków mam taki metalowy kołnierz więc prześwit jest niewielki. Dlatego jak użyje preparatu do felgo to praktycznie po spłukaniu wodą pod ciśnieniem są czyste i nie muszę się gimnastykować ze szczotką.

Opublikowano

kwarc sobie chłopak zapodał na felgi i się teraz lansuje na forum

:P

Nie,tylko Sonax BSD :dontknow:

[ Dodano: 9 Wrzesień 2013, 08:36 ]

Zabezpieczone Sonaxem BSD :-]

• Moderator
Opublikowano
Zabezpieczone Sonaxem BSD :-]

:acute::acute: - tak się podlizałeś adminowi tym Sonaxe, że aż Ci punkcik karny zniknął :-]

Pimps, bez względu na to jaki masz wzór felg, fajnie zdjąć je ze dwa - trzy razy do roku. Wyczyszczone i zabezpieczone, będą się dobrze domywały samą wodą z Karchera.

kamilgt, ale jak myjesz felgi gąbką to chyba nic nie zwykłego że są czyste :o:o

Opublikowano
- tak się podlizałeś adminowi tym Sonaxe, że aż Ci punkcik karny zniknął

:mrgreen::mrgreen:

kamilgt, ale jak myjesz felgi gąbką to chyba nic nie zwykłego że są czyste

ok :oops:

ale np w samochodzie rodziców dużo ciężej mi domyć felgi tym sposobem :P

• Moderator
Opublikowano
ale np w samochodzie rodziców dużo ciężej mi domyć felgi tym sposobem :P

A czy samochód rodziców nie ma aby tarcz hamulcowych wielkości koła sterowego STS Fryderyk Chopin a układ tłoków w silniku nie jest aby legendą amerykańskich szos? :-]:-]

A na serio to idea jest chyba przecież taka, żeby woda z Karchera załatwiała sprawę - nie? ;)

Opublikowano

Mam Autobahna na felach, z jednej strony bez cleanera, z drugiej po cleanerze.

Na razie obie domywają się podobnie (myjką z fibry), nakładałem go 15.06.

Jestem mega zadowolony, często nawet po deszczu brud/pył sam spływa.

Niestety na jednej zrobił się dziwny zaciek nie wiadomo z czego i nie chce zejść po myciu, nawet po IronX-e, Rim CLeanerze.

Może pomógł by cleaner np. DJ LP

Opublikowano
tak się podlizałeś adminowi tym Sonaxe, że aż Ci punkcik karny zniknął

Te,te chyba pierwszy na forum napisałem,że do tego się nadaje :P

Opublikowano

Koledzy pomóżcie.

Mam fele alu lakierowane klarem(minimalny rancik w ory polerce, ramiona srebrne- opisuje dokładnie żeby chemie dobrać), i mam problem bo nie moge niczym domyś śladów....po psich siuśkach.. :P

no nie wiem co za cholera mi oblała i co piła ale na dwóch felgach nie moge niczym domyć :shock: próbowałem już i aktywną, luckiem, dimmerem i ciągle zostają lekkie przebarwienia..tak jakby sie to przykleiło z pyłem hamulcowym :(

Co byście do tego poradzili?

Opublikowano
luckiem,

Jak Lucek Mostowiak nie dał rady to nic/nikt już nie da rady!!! :mrgreen:

Pokaż jakieś fotki miejsca zbrodni

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jako że mam aż 2 sklepy z Megu po drodze do domu,

a chciałem coś doraźnego do mycia opon to jak wypada

w praniu Meguiar's Hot Rims All Wheel Cleaner ?

4681_lg.jpg

nie umiem za bardzo znaleźć opinii na jego temat.

Opublikowano

Mam i sobie chwalę, używam do regularnego mycia felg, szczególnie przednich, auto szybko jeżdżące, więc i pyli się.

Lepszy od Autoland Attack, gorszy (ale tańszy i ekonomiczniejszy) od 4 nano rim cleaner +

Ale ja jeszcze niewiele przetestowałem, więc moja opinia nie jest zbyt miarodajna.

Aha, ale atomizer z gómnolitu, złamał się w mojej malej dłoni ;)

Opublikowano

http://forhome.perfumy.fm/?linkid=care

co sądzicie na temat preparatów z firmy FM ja mam płyn do mycia felg i według mnie rewelka.. mam zapach w samochodzie czarny tez swietnie pachnie

jakieś opinie ktos to jeszcze uzywał moze polecic..

w razie co mam dostep w cenach dystrybutorskich do tych produktów wiadomość na pv jak by ktos był zainteresowany..

Opublikowano

panowie białe felgi świeżo malowane i na nie DD LP i FK1000p i czym radzicie na bieżąco pielęgnować (min raz na tydzień) coś co nie osłabi wosku ?

Brakuje mi weny jakoś na środek jaki dać. :o