luki90 Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Miekka szczotka do skor i mf do sucha. A co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel.wkk Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Z dzisiejszej walki z dość mocna zmęczonym lakierem Astry H. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misior1993 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Jedyny słuszny ColourLock Strong. Klientka twierdziła ze skórę ma czystą... A tak wygląda skóra która była czyszczona tydzień temu w innej "firmie"... Klient zgłosił się do nas na poprawki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
detailercar Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Wczorajsze działanie przy Audi A4. Użyte biały pad Royal Pads + Menzerna 3in1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maslo Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Futro Lare, Czerwony pad Royal Pads, Menzerna 400 i 2500 APC Tuning Kingz, miękka szczoteczka, valvoline cockpit spray: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinglarz w loczkach Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Wczorajsze działanie przy Audi A4.Użyte biały pad Royal Pads + Menzerna 3in1 Akurat szukam opinii na temat menzerna 3 in 1. Polecasz ten wynalazek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Pinglarz w loczkach, faktycznie się naszukałeś viewtopic.php?f=216&t=21352 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 bienek, Nabijanie postów, do czego sam kolega się przyznał w watku przywitań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Zaraz się tym zajmiemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy3022 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 CP PERL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickul Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Więcej na temat tej 50/50 można przeczytać w temacie "Co mnie dziś wkurzyło". Audi A4 Allroad. Futro WWL, MF z Meguiarsa i około 4 przejazdów cięcia + finish Kocha na wykończenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadam55 Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 żadko tu piszę, ale, że jakoś coraz więcej znajomych coś tam ode mnie chce, to i Ja coś wkleje.zdjęcia robione tylko tel.robię to bardzo hobbystycznie więc nie traktuje tego zarobkowo i staram się przykładać jak tylko mogę. używam tylko maszyny DA o dość dziwnej pewnie dla was kombinacji: do cięcia futro Wurth+FG 400.na finish NAT + średni, lub wykończeniowy pad, a na koniec przeważnie HD + jakiś Zymol.W zasadzie nie ma zdjęć po finishu ponieważ przeważnie nie mam już siły na to efekty oceńcie sami: Grande punto VAN, biały akryl: Focus kombi 2010r tutaj poszła tylko pasta(jeszcze wtedy) Urban plus biały tnący pad Flexi audi A4 2000r.spory bałagan co prawda zrobiła glinka Gyeon, ale auto ma 500 tys.km. przebiegu, więc lakier swoje też przeżył.Właściel totalnie nie ma czasu w jakikolwiek sposób zadbać o swoje daily car, więc zwróćił się do mnie z tekstem: weź mi to ogarnij, tak, żeby było ładnie tutaj co prawda nie pół na pół na zdjęciu, ale raczej przed i po(jeśli jest taki temat proszę o przeniesienie), ale póki co jestem najbardziej dumny z tego auta. jak przyjechało to ręce mi opadły. bo było lakierowane całe(aczkolwiek wg mnie do dachu się gość nie dotknął), ale lakiernik oczywiście musiał dołożyć swoje polerowanie: i to co udało mi sie wypracować przez około kilkanaście godzin.właściciel chciał, żeby położyć jego wosk(mequiars mirror glaze): wszystkie zamieszczone zdjęcia są oczywiście po obfitym wymyciu, także jest beź ściemy a tu wg mnie najciekawsze 50/50 z tego co umieszczam w lutym kupiłem dziewczynie honde civic 5 gen w sedanie.około 1,5 miesiąca temu 2 dni przed zlotem ckpl powoli kończyłem autko żeby wyglądało jak należy.zaciekawił mnie spojler, który jest wykonany nie wiem, z gipsu, gównolitu czy czegoś.w każdym razie był czarny jak był nowy( w dodatku waży z 10kg), w naszych rękach miał już kolor szary.postanowiłem zrobić mały test: Zymol HD + Zymol Ital vs. Race Glaze Signature Series + Race Glaze 42. niestety nie mam zdjęć zaraz po nałożeniu, mój tel nie dał rady nic zrobić przy słabym świetle, natomiast dziś w nocy będąc na myjni rzuciło mi sie to w oczy.na wstępie dodam, że sam wosk RG bez jakiegokolwiek cleanera leży żenująco krótko jak na produkt za 250zł oraz nie propelkuje tak spektakularnie, raczej woli zrzucać wodę taflą. zaraz po nałożeniu szok, cleaner RG ściemnił tak, że spojler wyglądał jak pomalowany, Zymol tez przyciemnił, ale dużo gorzej.przedstawiam zdjęcie przed mycie po 1,5 miesiąca czasu: zymola w sadzie nie ma, RG jak widać, tez ma ubytki, ale wciąż trwa auto po umyciu za 5zł: test powtórzę, tym razem zamiast Itala położę Titanium'a, aczkolwiek bardzo obiecująco wypada zestaw RG do ciemnych lakierów dużo gadania, ale mam nadzieje, że z sensem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Treys Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Flexi MF Pad + FG 400 lakier Audi twardy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boT Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Kolejne ciecie/polerowanie zmarnowanego lakieru przez myjnie szczotkowe oraz ostrą chemie ,brak jakiegokolwiek odbicia w lakierze czysty MAT Ciecie na FP Twardy+Meguaris 101 Finish Pad CzarnyMeguaris 7''+Meguaris 205 Dodatkowo polozony wosk reczny Carnauba Formuła 1 Pacjent auto cieżarowe same siodło MAN Drugie ciecie: VW Passat b5 Skóra moje e39 Nawet nie wiedzialem ze taka roznica moze byc Środek tanner's preserve 1 butelka do czyszczenia 2 do zabezpieczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 MAN wymiata! Jaka maszyna? Widze ,ze te 101 naprawde ma moc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boT Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Wszystkie prace robie na rotacji, a na systemie Megsa robie juz kolo roku i za każdym razem efekt mam taki jak chce na dniach będę robił lampy opel astra bo temat do 50/50 będzie bardzo dobry, nie wiem czy zdjęcia oddadzą to jak są zniszczone ale myślę że będzie fajny efekt także będę używał meguarisa 101 ,meguaris plast x ,meguaris headlight protect. Papierki ścierne od 300 lub od 500 800 1200 1500 2000 2500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stilon2004 Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 MAN daje rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coobah Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Fabia w czerwonym akrylu. Menzerna 400, 2500 i Koch Antihologram na padach NAT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prze__mek Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Poorboy's World Natural Look na desce umytej wcześniej Cyclonem w Clio III. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid_Bojarski Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Pierwsza korekta i pierwsze 50/50 w życiu... Srebrny accord 97 Menzerna 2000 i 4000 +pomarańczy i żółty NAT Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogodny Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Praktycznie nowy qashqai... Cięcie futrem na fg400, wyprowadzenie pf2500 na żółtym 3m i finish sf4000 na czarnym profipolish. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Jakiej twardosci lakier? Musze mamie takiego zrobić, a jeszcze nie probówałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogodny Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Bardzo miękki... Aż za bardzo hehe Przebija go tylko uni miękkością... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 To po co futrem ciorać,skoro miękki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogodny Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Bo pf2500 nie dawał rady 2 podejściami ściąć rys ze względu na 25-30 stopni w garażu i wiadomo dość spore nagrzewanie karoserii a futrem można jednym podejściem ściąć defekty - tutaj mierzyłem miernikiem i defekty były w skali 4-6 mikronów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi