Tomasz KRK Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 spons, jeśli sugerujesz, że skręcana syntetyczna wełna nie zostawi śladu na miękkim ciemnym lakierze przy użyciu "odpowiedniej" pasty to nie mam więcej pytań. Za późno dziś już na taką dyskusję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Tomek, jezeli sugerujesz, ze skrecana welna jest potrzebna do polerowania miekkiego lakieru to ja rowniez nie mam pytan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor Michas Opublikowano 25 Listopada 2011 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Bardzo fajnym patentem ale tylko do naturalnej i nieskręconej wełny jest włożyć ją do wody na kilka minut a następnie na polerce odwirować najwyższymi obrotami (na rotacji oczywiście) tak żeby w dotyku była sucha. Zupełnie inaczej wygląda praca, włosie staje się bardziej elastyczne polecam spróbować lubiącym futra. Jeżeli coś robię kotem to tylko w ten sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koczownik Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Używam gąbki agresywnej Urbana białą. Wolałbym coś co bardziej tnie. Według mnie biały urban + FG500 słabo tnie. 3M zielona będzie ostrzejsza? Czy coś innego polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 11 Czerwca 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Jak wiesz co robisz , to biały Spider Scholla/Flexipads. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koczownik Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Futro mam. Także chciałbym coś pomiędzy białym Urbanem, a futrem Flexi. Jestem ciekaw jak się ma zielony wafel 3M w porównaniu du Urbana białego i futra Flexi. (mam czary wafel 3M - finishing i jestem z niego zadowolony) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor Michas Opublikowano 11 Czerwca 2012 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 W takim razie spróbuj "square", jest to najagresywniejsza z gąbek, które produkujemy, agresywniejszą od białej jest biała z serii honey (mimo, że jest agresywniejsza od płaskiej na ostrych pastach zostawia mniej hologramów). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koczownik Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 W takim razie spróbuj "square". 'Square' są białe i niebieskie? Miałem w ręku białą i specjalnie twada to ona nie jest. Jak jest z białą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor Michas Opublikowano 12 Czerwca 2012 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 "square" tylko niebieska : http://urban-lack.com/index.php?p=pro_gabki_polerskie Na twardość gąbki patrz tylko w trakcie używania, macanie na półce raczej dużo Ci nie powieo twardości. Jak gąbka(dowolnej marki) dostaje temperaturę mięknie teraz kwestia jaka jak. Przyłóż dowolną gąbkę do ust, chuchnij i wtedy pomacaj. Niebieska "square" oprócz tego, że jest z grupy twardych ma parę cech, które zwiększają jej agresywność np. jest z piany otwarto-komórkowej o sporych komórkach. jest ponacinana i każda krawędź jest krawędzią natarcia przytrzymującą pastę, nacięcia pomagają odprowadzać ciepło i jeszcze parę innych cech. Jak za bardzo się rozpisałem i zrobiła się nachalna reklama to napiszcie będę pisał zainteresowanym tylko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 13 Czerwca 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 W temacie ostrych padów - konfekcja dojechała : Jak zbiorę siły to ide testować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Evo, Poprawiasz po panu lakierniku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 13 Czerwca 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Nie - to co zostawił lakiernik zejdzie pod finishem, ew. czymś odrobine mocniejszym. Pady są kupione z myślą o szybkim usuwaniu rys, a nie z myślą o usuwaniu morki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geo Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Evo pady z dystrybucji pl czy import ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 nie polecam gąbek z APP oto przykład, nowa gąbka i kilka pociągnięć ... od razu mówię,że nie była przeciążona ani nic z tych rzeczy ... jak na razie najlepiej wspominam gąbki Monster Shine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 14 Czerwca 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 geo, import za pośrednictwem sklepu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Thomas, na rotacji czy DA? Bo też mam taką, ale nie używałem jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 escimo, na DA to było bo leciało jako wykończenie z cleanerem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Panowie muszę szybko kupić jakiś zestaw padów. Docelowo chcę kupić pady 3Ma ale chwilowo przez mniejszy przypływ gotówki muszę zdecydować się na inne rozwiązanie i kupić zestaw jakiś tańszych które przez chwilę mi posłużą. Co sądzicie o ABW? Do tej pory używałem padów Menzerny i zbytnio zadowolony z nich niestety nie jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Ja polecę pady Urbana z serii honeycombination - wcześniej korzystałem z flexipada i z monster shine. Z urbanem najlepiej mi się na DA pracuje na razie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tfelek Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 JA polece Pady Urbana , a pady małe 3m minus za mniejsza gąbka od rzepu. Kwestia Jakie potrzbujesz , duże czy małe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 JA polece Pady Urbana , a pady małe 3m minus za mniejsza gąbka od rzepu. Kwestia Jakie potrzbujesz , duże czy małe? I takie i takie A o tych ABW co możecie powiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 blaszczu, małe ABW mi się rozkleiły przy korekcie lamp w passacie... Pracowałem na DA z tymi padami. Dużych nie miałem. Jeśli nie doprowadzisz do zbyt wysokiej temperatury to powinny być OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 blaszczu, małe ABW mi się rozkleiły przy korekcie lamp w passacie... Pracowałem na DA z tymi padami. Dużych nie miałem. Jeśli nie doprowadzisz do zbyt wysokiej temperatury to powinny być OK Widzę, że ich jakość jest wątpliwa. Coś za coś, niestety. Chwilowo muszą mi wystarczyć takie a przy zastrzyku gotówki uzbroję się w coś porządniejszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 blaszczu, przewałkowałem już 50 jak nie więcej padów ABW i żaden nigdy się nie rozkleił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 blaszczu, przewałkowałem już 50 jak nie więcej padów ABW i żaden nigdy się nie rozkleił Ja miałem parę sztuk i wszystkie lipa! Rozkleiły się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi