Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z ww.? Skóry z allegro itd - mają sens, czy będą tylko szpecić? Bo oryginalna skóra jakiś czas temu się przetarła i przedziurawiła, trzeba było ściągnąć :/ A z drugiej strony 200zł i więcej to trochę dużo dla mnie, jak za obszycie.

• Replies 128
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Administrator
Posted

Zobacz sobię relacje mojego focusa, Mam kierownice obszytą przez pana który ogłasza się na allegro. Pochodzi z Jarocina, Ja jestem bardzo zadowolony. W żony aucie też niedługo obszyję kierownice.

[ Dodano: 26 Październik 2011, 14:16 ]

Ja płaciłem 120zl z przełożeniem

• Administrator
Posted

5 minut roboty. Nie ma się czego bać.

Posted

Ok, inaczej!

Znalazłem to stare obszycie kierownicy.

Komu mógłbym oddać to na wzór, żeby dostać taki sam kawałek

'skóry' i samemu obszyć sobie, dokładnie tak jak było? :)

Posted

Umawiasz się na giełdzie w Poznaniu - mówisz jakie auto przyjeżdżasz w niedziele i gościu na miejscu w cenie obszycia zmienia ci kiere bez problemu cen nie pamiętam bo ja swojej nie obszywałem tylko kolega - 5 min i kierownica jak nówka Tylko też nie pamiętam nicku gościa z allegro :/

Posted
Komu mógłbym oddać to na wzór, żeby dostać taki sam kawałek

'skóry' i samemu obszyć sobie, dokładnie tak jak było?

Najbardziej skomplikowane jest właśnie szycie wiec sam tego nie zrobisz.

To jest specjalny scieg ;)

Zwłaszcza jeśli brzegi nie są wstępnie dziurkowane.

Posted

W lublinie obszywaja za 120zl jak im dostarczysz kiere, jak maja ja wymontowac i zamontowac to bodajze + 30zl. W 80tce staralem sie sam obszywac - zarowno skora niby pod konkretna kierownice z otworkami na scieg jak i tez używając uniwersalnego kawałka skóry - niestety nijak ma się to do obszywania "profesjonalnego" a roboty z tym tez jest niemało. Po własnych zabawach pojechałem i oddałem do obszycia - wyszło nawet lepiej niż ori :) a przy okazji Panowie zreperowali mi klakson - były brudne styki i nie działał...

Ja obszywałem tutaj: http://www.obszycia-kierownic.pl

Posted

Jeśli ktoś jest z Bydgoszczy to polecam firmę na ulicy 3 maja. Byłem tam ostatnio chociaż długo z tym wszystkim zwlekałem i może 200 złotych to zbyt dużo jak dla niektórych ale efekt jest niesamowity !

Zresztą sami zobaczcie :) Efekt 3 godzinnej pracy.

dsc0142v.th.jpg (kliknij aby powiększyć :))

dsc0143nm.jpg

Dla porównania wygląd kierownicy zanim została obszyta.

dsc0008yl.th.jpg

Posted

No ba :D Gratis była konserwacja mieszka zmiany biegów :) Widok i dotyk są warte tej kasy, ja nie żałuje, trzyma się teraz coś takiego świetnie :)

Posted
Z ciekawości - po ile taka usługa?
200 złotych to zbyt dużo jak dla niektórych ale efekt jest niesamowity !
  • Moderator
Posted

200zł w 3 godziny to całkiem porządna oferta.

Firma z Żor mi odpisała: 250zł i doba :shock:

Rozumie, że w cenie było odkręcenie i zamontowanie kierownicy. Chyba, że sam się w to bawiłeś pod zakładem ;)

Posted

A czy ktoś z was obszywał kierownicę w woj. łódzkim (najlepiej okolice Łodzi)?

W moim Clio trochę nieciekawie już kiera wygląda a i gałkę zmiany biegów można by obszyć.

A może ktoś obszywał coś w tej firmie ?

http://www.armj.com.pl/

Przed chwilą dzwoniłem - obszycie z wymianą kiery 300 zł. To już chyba trochę dużo ?

Posted
200zł w 3 godziny to całkiem porządna oferta.

Firma z Żor mi odpisała: 250zł i doba :shock:

Rozumie, że w cenie było odkręcenie i zamontowanie kierownicy. Chyba, że sam się w to bawiłeś pod zakładem ;)

Oczywiście odkręceniem, przykręceniem, odpięciem i podpięciem poduchy plus konserwacją zajęła się ta firma :)

Posted

obszycie kiery w skorze plasuje sie w granicach 160-200pln. jesli ktos robi to taniej niz za 150pln to nie obszywa tego w skorze tylko skoropodobnym wyrobie. co do zdjec to sorry, ale nie ukazuja jakosci wykonania szycia.. zeby zdecydowac sie na jakiegos tapicera nalez zobaczyc jego poprzednie prace i nie na foto tylko w real..