Skocz do zawarto艣ci

Nielsen APC Cyclone

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 129
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top u偶ytkownicy w tym temacie

Top u偶ytkownicy w tym temacie

Opublikowano
A kto艣 por贸wnywa艂 to APC do ValetPro APC??

Ja ma porownanie tylko ValetPro Interior APC do nielsena i tylko we wnetrzu. Na moje oko ValetPro mniej wysusza plastiki czyszczac rownie skuteczie, tak samo na tapicerce materialowej wydaje mi sie ze lepiej sie sprawdza - po przejechaniu tylnej rolety bagaznika nie zostal ani jeden zaciek po ValetPro a po Nielsenie juz tak (przyznaje sie ze zrobilem to na szybko zaraz po kupnie samochodu bo mnie przerazil stan owej rolety).

Na zewnatrz nie uzywalem ValetPro za to Nielsen jest moim ulubionym na zewnatrz - ladnie pachnie i robi taka sama robote jak inne apc. Natomiast nienawidze megsowego APC bo okropnie smierdzi a owy smrod nic nie przynosi ze soba... w sensie ze nie jest skuteczniejszy niz Nielsen.

Opublikowano

nie uzywalem tych konkretnych ale w bardzo podobnych (tych ktore sprzedaje exceed) trzymam APC ValetPro 1:10 juz rok i zarowno buteleczki jak i triggery maja sie dobrze. Trzymam w tym tez Bilberry 1:2 i tez nic im nie jest.

Te od WaxParadise wygladaja ze sa generalnie tym samym badz bardzo zblizone wiec domyslam sie ze nie powinno byc problemu.

Opublikowano

a ja przetestowalem kilka APC ( Nielsen,Megs,ValetPro,Surfex) najlepszy IMHO jest Valet - we wnetrzu nie ma przeciwnika - na zewnatrz troche gorzej ale i tak ok ;) Nielsen tez ok ale wkurza mnie ten bialy nalot jaki zostawia, megs daje rade na zew ale ten zapach ;)

• 2 tygodnie p贸藕niej...
Opublikowano

Wczoraj pierwszy raz testowa艂em APC nielsena i jestem zachwycony, rozrobi艂em 1:14 do wn臋trza i wysz艂o pi臋knie (tak pi臋knie 偶e siedzia艂em w 艣rodku auta jakie艣 15 minut podziwiaj膮c efekt czyszczenia - a my艣la艂em 偶e mam czysto w 艣rodku...), 偶adnego nalotu nie u艣wiadczy艂em. Zosta艂o mi troch臋 tego roztworu, wi臋c zobacz臋 jak w takim st臋偶eniu podzia艂a na zewn膮trz auta.

Opublikowano

na zewn膮trz jednak przy tym samym rozcie艅czeniu, nie doczy艣ci艂em tak jak chcia艂em i na plastikach zosta艂 nalot niestety, troch臋 si臋 ba艂em u偶ywa膰 mocniejszego, poniewa偶 pierwszy raz dzia艂a艂em z APC, ale chyba trzeba spr贸bowa膰, jednak potem konieczny b臋dzie dresing, co my艣licie o Natural Shine Protectant do zewn臋trznych plastik贸w ?

Opublikowano

Witam. Czy mo偶e mi kto艣 odpowiedzie膰 jak stosowa膰 APC? Chodzi mi o to co dalej jak nanios臋 艣rodek na plastiki wewn臋trzne to szorowa膰 p臋dzlem mikrofibr膮 i p贸藕niej sp艂ukiwa膰 mo偶e wyciera膰?

Opublikowano

Dzisiaj pierwszy raz u偶ywa艂em APC ( akurat Nielsen'a)

rozrobi艂em 1/20 - spryska艂em boczek drzwi i pozostawi艂em 艣rodek na nim na ~2min.

we wiaderku mia艂em ciep艂膮 wod臋 - to tak do p艂ukania mikrofibry :) i tak膮 wykr臋con膮 fibr膮 wyciera艂em :) - zrobi艂em jeden element to si臋 przenios艂em na kolejny.

woda we wiaderku by艂a brudna - jako艣 nie widz臋 wycierania ca艂o艣ci szmatk膮 bez p艂ukania jej we wiaderku :kox:

nie wiem czy tak si臋 tym myje ... u mnie wysz艂o super!

Opublikowano

Ja mog臋 por贸wna膰: Megsa 3,8L oraz Nielsena 1L takie wypapra艂em. Co mog臋 stwierdzi膰 to to 偶e b臋d臋 szuka艂 dalej, aczkolwiek odnios艂em wra偶enie, 偶e Megs by艂 tak jakby silniejszy, chocia偶 to nie to do ko艅ca.

Pozdrawiam

• 2 miesi膮ce temu...
Opublikowano

Ja te偶 w domu u偶ywa艂em do kafli i do... 艣cian --> g艂ad藕 i farba na przedpokoju i dziecka wysz艂o fajnie. St臋偶enie 1:10 :-]

• 9 miesi臋cy temu...
Opublikowano

po przetestowaniu Nielsena i Autosmart wg mnie niestety po Nielsenie przegrywa :( Jeszcze cos zosta艂o wi臋c b臋d臋 nadal testowa艂 :P

Opublikowano
po przetestowaniu Nielsena i Autosmart wg mnie niestety po Nielsenie przegrywa :( Jeszcze cos zosta艂o wi臋c b臋d臋 nadal testowa艂 :P

Autosmart m贸wisz gorszy? A dla mnie zupe艂nie odwrotnie :D

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.