julian Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 carrera, jeśli miałbym dylemat między E-Zyme a BL, to zdcydowanie rozważałbym tego drugiego.
carrera Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 Jak tam sie trzyma wosk ? Mam juz zamówionego black labela, powinien niedługo dojsc i sie zastanawiam czy warto go klasc przed zima czy lepiej isc w jakiegos sealana.
Administrator Evo Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Z racji tego że odgrzewany kotlet zawsze smakuje lepiej, zrobiłem mały update z wiosennego odświeżenia 911. Przez te 6 m-cy auto było raz umyte ręcznie jakoś ostatnio, a tak to właściciel dość często odwiedza bezdotyk ( bez kamery ) , auto nie było bardzo brudne. Zaczynamy od prewashu - Magifoam z Glorii : Koła - Autosmart G101 , pędzelki itp : Auto fajne, to się szarpnałem i do mycia poszło : Glinkowanie - chyba 3M, Presta Lubrisudzz jako lubrykant : Uprzedzając pytania, nie - to nie jest smoła/asfalt Suszenie i wjazd do garażu : Do usunięcia holo po glince i innych dziwnych śladów poszedł Esclate Lotion od PA na żółtym padzie 3M ( test cleanera wrzuce potem w oddzielnym wątku ) : W międzyczasie wydechy liźnięte SV Metal Polishem : Na felgi poszedł Autobahn, na opony Pneu : Szyby - SV Crystal : Na plastiki i uszczelki poszedł Nano Express. LSP - zgodnie z ostatnimi forumowymi trendami, moimi własnymi upodobaniami no i oczywiście najważniejsze - marką auta : Zimno było, musiałem mu trochę pomóc Smarujemy : Polerujemy... Słoneczko na chwilę wyjrzało Wracamy do garażu, we wnętrzu też trochę trzeba porobić : Na plastiki poszło APC i SV QIF , na skóry SV Leather Cleaner i RG Leather Balm , wnęki Escalate + Rapidwaxx , uszczeli Seal Feed .
DawPi Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Evo, czym (aplikator? jaki?) polerowałeś wydechy?
dzinkins Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Sporo rys jak na jedno mycie a od zwykłego użytkowania aż tak chyba że to glinka
jmajka Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 czy nie mam innego wosku to już zaczyna być nudne a co do pracy to takie kotleciki to można odgrzewać .
daniels Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 W moim odczuciu z wydechami od sv lepiej sobie radzi autosol...fajnie ze wlasciciel dba o auto profesjonalnie
Moderator Eryczek Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Evo, jakim padem i jaką pastą potraktowałeś porysowane progi? (przy naklejce z wytycznymi odnośnie ciśnienia w oponach). Mam to samo z tyłu od wsiadania dzieciaków
Administrator Evo Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Evo, czym (aplikator? jaki?) polerowałeś wydechy? Mikrofibra Sporo rys jak na jedno mycie a od zwykłego użytkowania aż tak Nie wiem co,gdzie i jak, wiem że raz myte ręcznie. Plus odśnieżanie, jakieś obcierki o brudne auto etc i gotowe. W moim odczuciu z wydechami od sv lepiej sobie radzi autosol.. Lepiej w sensie mocniej, to jak nabardziej , nie miałem niestety ani Autosola, ani wełny. Idealne combo to Autosol na wełnie , plus Metal Polish na aplikatorze do finishu. Progi Esclate Lotion na bawelnianym aplikatorze.
cash Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Sporo rys jak na jedno mycie a od zwykłego użytkowania aż tak chyba że to Glinka Też mnie to zaskoczyło, na błotniku może glinka, ale drzwi to już zwyczajne świrle... Evo i co z tą glinką, upadła Ci??
miskieusz Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 hmm a ja im dłużej patrzę, tym bardziej mam wrażenie, że właściciel aż tak o auto nie dba, bo trochę brudu się zbiera Chyba, że robi to specjalnie, żeby do Ciebie przyjechać Evo i co z tą glinką, upadła Ci?? jak dla mnie to lakier poszedł
Administrator Evo Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 ale drzwi to już zwyczajne świrle... Drzwi, wlew paliwa , krawędź maski - wszystko to czego sie najczęściej dotyka w Prosiakach. hmm a ja im dłużej patrzę, tym bardziej mam wrażenie, że właściciel aż tak o auto nie dba, bo trochę brudu się zbiera No można tak powiedzieć, to że auto ma stosunkowo mało rys wynika z tego że auto jest rzadko myte jaki czas usługi Po postach z ostatniej strony nie odpowiadam na takie pytania
Gość Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Świetnie wygląda Na prawych drzwiach zauważyłem wyraźny ślad po kuli
tfelek Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 super przygotowanie auta po zimie na sezon letni..
_Makki_ Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Ladna robota Evo! Strasznie utyrany ten prosiak, ale pewnie wlasciciel z tych to mu nie zalezy skoro ma Ciebie W moim odczuciu z wydechami od sv lepiej sobie radzi autosol...fajnie ze wlasciciel dba o auto profesjonalnie Chodzi Ci o normalny Autosol? SV Metal Polish jest delikatniejszy od Autosola. Jak dla mnie Autosol to hardcore bo po nim trzeba jeszcze wyprowadzac efekt. Ja zawsze zaczynam od chemicznego oczyszczenia wydechow np CG Metal Shine lub Autosol Anti Blau..
Administrator Evo Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 wiesz ile poszło glasura? Sporo, bo się spieszyłem żeby wyjechać przed śniegiem
daniels Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Chodzi Ci o normalny Autosol?SV Metal Polish jest delikatniejszy od Autosola. Jak dla mnie Autosol to hardcore bo po nim trzeba jeszcze wyprowadzac efekt. Ja zawsze zaczynam od chemicznego oczyszczenia wydechow np CG Metal Shine lub Autosol Anti Blau.. prawda aczkolwiek jak się dużo pracuje z autosolem to da radę wyprowadzić idealnie wydech bez "wspomagaczy"
Camel- Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Evo, jak na prima aprilisowy żart poszło Ci całkiem całkiem.
Moderator Domel Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 ... jeeeez przeciez to auto bylo idealne po ostatniej korekcie... i tak zostalo zciorane ?
SZyBA Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Dobra robota i ciekawe foto. Jednak PA daje radę
kempus Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Ile u Ciebie kosztuje takie mycie z woskowaniem?
Administrator Evo Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Trójke netto.
Rekomendowane odpowiedzi