Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

luko, sam przetestuj i zobacz (i napisz swoje spostrzeżenia:)), jak co to zamówisz inny cliner i z bańki, albo np. po srp nałożysz jeszcze jakiś PBPP.

Co do odprysków to moga być pękające pryszcze rdzy od spodu.. ja mam kilka na tylnej klapie :/ można to jechać spokojnie.

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• Administrator
Opublikowano

Zapominacie o jednej, mega ważnej rzeczy. Detailing to nie jest coś co robi się zawsze wg. schematów tak że dodamy A do B i C, wyjdzie nam D, zawsze i wszędzie. Zdecydowanie tak nie jest. Jak wszędzie jest tak wiele zmiennych ( pogoda,doświadczenie uzytkownika, warunki, metoda pracy etc etc.) że ciężko mówić o regułach i powtarzalności. Reguła to może być jak 100 użytkowników przetestuje dany produkt i dojdzie do konsensusu że działa tak i tak. Ale to też będzie opinia średnia bo będa jednostki którym sie podobał, i będa takie którym zdecydowanie nie.

A to że ktos sobie coś przetestował i opisał, to jest tylko subiektywna opinia jednej osoby, i owszem, może być jakąs tam wskazówką, ale nigdy nie uzależniałbym decyzji o kupnie tylko na takiej podstawie. Mam nadzieje że wiadomo mniej wiecej co chciałem przekazać ;)

Opublikowano
luko, sam przetestuj i zobacz (i napisz swoje spostrzeżenia:)), jak co to zamówisz inny cliner i z bańki

..tylko co ja zrobię z prawie pół litra SRP.. ;)

Oczywiście.. jak już zamówiłem, przyszło, to trzeba spróbować..sprawdzimy (na pewno zrobię przerwę między SRP i Colli jak zalecają tutaj niektórzy)

Opublikowano
Gwoli ścisłości :u mnie #16 leży na SRP 3 miesiąc i nadal ładnie kropelkuje...

no tak tylko to wszystko zależy od warunków w jakich auto jest użytkowane itp.

Opublikowano

anoo prawda, dlatego moim zdaniem trzeba samemu potestować, wybrać najlepszą dla siebie kombinacje :mrgreen:

btw. mam pytanie czy ktoś gdzieś ma jakieś foto czy temat jak srp kryje ryski? niemusi być po polsku. Aha a jeszcze pytanko co to jest forum DW?

Opublikowano

Tak tam dużoooo chłopaki fotek dają i opisuja. Ale spokojnie tutaj też tak nie długo będzie. Powiem Ci lakikwap że ja miałem tylko na spocie maske robioną SPR i było widać różnice :P

Opublikowano

anoo prawda, dlatego moim zdaniem trzeba samemu potestować, wybrać najlepszą dla siebie kombinacje :mrgreen:

btw. mam pytanie czy ktoś gdzieś ma jakieś foto czy temat jak srp kryje ryski? niemusi być po polsku. Aha a jeszcze pytanko co to jest forum DW?

nie wiem czy to dobry przykład i pewnie łamie zasady forum

http://showcarshine.pl/215-autoglym-super-resin-.html

a tutaj kolega z forum przetestował http://www.radapartners.pl/shine/AGSRPvsScratchx.html

Opublikowano

Moje krótkie pytanie jest takie czy na Wolfgang Deep Gloss Paint Sealant 3.0 można nakładać Opti-Seal ? Zastanawiam się nad Zaino Z8 Grand Finale i Opti-Seal na zasadzie dokładania czegoś po myciu co da zimą troche dłuższą ochronę niż detailer i kombinuje między tymi dwoma środkami.

Wolałbym Opti-Seal bo podobno sprawdza się dobrze na felgach, chromach, ogólnie chyba można tym ogarnąć wszystko w prosty sposób. Wiem, że nie jest to detailer, ale pomyślałem że w okresie zimowym kiedy auto myje się rzadziej mogło by się sprawdzić.

Zamierzam jako baze przed zimą położyć Wolfganga i poprawiać ochronę Opti-Seal, czy to głupie ?

• Administrator
Opublikowano

Pepper, mam oba i wg. mnie warto mieć oba ;) OptiSeala nie stosowałbym jako uzupełnienia dla istniejącego LSP,bo zamiast go uzupełnić to go zastąpisz w całości. Zaino to bardziej QD i nie usunie nam LSP które już jest nałozone. No i wg mnie Zaino wygląda na lakierze dużo lepiej, w ogóle chyba najlepiej z produktów które mam.

Opublikowano

Evo, właśnie myślałem że coś doradzisz bo widziałem, że masz obydwa ;) Tego się obawiałem, że Opti-Seal nie dołoży się do sealanta wolfganga a go zastąpi a nie o to mi chodzi. Nad Zaino Z8 zastanawiam się już jakiś czas właśnie w roli dopełnienia do sealanta wolfganga a Opti-Seal chyba i tak nie odpuszczę bo wydaje mi się fajną opcją na felgi, poczytałem troche na DW i właśnie tam sporo osób go używa na felgi, szyby itp.

Znowu wychodzi na to że trzeba będzie kupić oba :)

Widziałem że Ty też jakiś czas temu polecałeś OptiSeal jako zabezpieczenie na felgi, sprawdza się w tej roli?

• Administrator
Opublikowano

Wg mnie tak. Nie jest może mega trwały, ale i tak aplikacja co te 2-3 mycia kół to nie problem skoro 4 koła oblecisz w jakies 4 minuty. Do takich zakamarków, progów, wnęk, wnętrz drzwi nie ma nic lepszego. No i na lakierze też działa bardzo fajnie.

Opublikowano

No właśnie o to mi chodzi, praktycznie i tak po każdym myciu poprawiam jakimś detailerem i mając wosk dedykowany do felg i tak bym go pewnie aplikował góra co 2 -3 mycia więc na mega trwałości mi nie zależy a aplikacja OptiSeal dużo mniej upierdliwa.

Dzieki za pomoc :good:

Opublikowano

Położyłem SRP i #16 miesiąc temu .Teraz chciałbym jedną blaszke potraktować SRP .Czy muszę polożony wosk zlikwidować?

Opublikowano

Krótka piłka

Który z podanych niżej 3 dressingów wybrać do odżywienia plastików zewnętrznych?

FINISH KARE 317 EXTERIOR TRIM RESTORER

POORBOY'S WORLD TRIM

MEGUIARS ULTIMATE PROTECTANT

Opublikowano

keram6 nie ma zadnych przeciwskazan zebys na miesieczny wosk polozyl kolejna warstwe, tylko umyj samochod przed woskowaniem i tyle :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.