Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

_Shadow, ja też tam byłem a one leżały w takim niebieskim pudle, przysypane innymi ściereczkami itp. obok art. moto, na boku alejek od ściany. hehe teraz powinieneś trafić :D

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

powiedzcie mnie jak to usunąć pisałem o tym wcześniej to foto po deszczu i tak wygląda dach.

Dlaczego tak się dzieje po deszczu? Czy to może wina że auto stoi w nocy pod drzewem akurat?

42371482.jpg

40308686.jpg

• Partner forum
Opublikowano

SZyBA, :o Spore te plamy więc albo coś deszcz spłukuje z drzewa albo woda zotawia taki nalot, i jak QD dał radę ?? jeżeli nie to cleaner sobie na pewno poradzi ale będzie trzeba znowu woskować :wallbash:

• Moderator
Opublikowano

To zależy ile masz tam kurzu, jak malutko to zetrzeć dusterem albo delikatnie MF i sprawdzić jak sobie radzi QD. Sprawdź na kawałku, nie musisz od razu całego dachu czyścić bo i tak się może okazać, że konieczne jest kolejne woskowanie.

Opublikowano

rychu, dokładnie, sprawdzić czy nie jest mocno zasyfione, jeśli nie i QD sobie bez problemu będzie radzić to przejedź całego, a jeśli będzie miał problem to najpierw jedź na myjke a później QD.

Opublikowano

SZyBA, jak masz możliwość to najlepiej nie parkuj pod drzewem - szkoda Twojej roboty. Jak ktoś wcześniej napisał, z drzewa zawsze coś poleci, no i często jakiś srak naptaka :)

Opublikowano

mam pytanie na jakim etapie się stosuje ten produkt 3M Imperial Machine Glaze (05991) przed cleanerem czy po i na jakim padzie ?? Posiadam ten produkt i chciałbym sprawdzić co on daje na lakierze.

Z góry dzięki za odpowiedz

Opublikowano

red, Niestety miejsce takie wykupione i jest tam drzewo. W dzień w pracy to parkuje na podziemnym parkingu ale wieczorami i noce pod drzewem

Opublikowano

kilka litrów czegoś chemicznego i po krzyku, tylko że teraz auto stoi w cieniu a później go nie będzie

Opublikowano

Nie tak prosto bedzie wykończyć drzewo chemikaliami, brat ma przy działce akacje i nie możemy się jej pozbyć. Nawierciliśmy otwór i regularnie od roku wlewamy tam rózne preparaty, kilka gałęzi pousychało, ale ogólnie akacja ma się świtnie :P

Opublikowano

olej napędowy bęzyna, spalony olej, chwastox, jakieś preparaty z glifosatem, command w mieszaninie z czymś jeszcze doglebowym, deje radę,

znajomi kiedyś właśnie tak załatwiali topole przy drogach

można też cienką piłką(brzeszczotem) przeciąć około centymetra może dwóch w głąb korę przy ziemi, jeśli nie jest to ogromne drzewo to też powinno podziałać

Opublikowano

miki przeszkadza to drzewo a nie ma pozwolenia na ścięcie więc ...

malkolm spróbujemy nakarmić akacje tym co napisałeś :evil:

Opublikowano
Serca nie macie? Drzewo sobie rośnie pewnie już od 100 lat, a wy je chcecie wykończyć bo coś tam z niego na auto poleci. :thumbdown::wallbash::thumbdown:
:good: Dokładnie, zostawcie to drzewo w spokoju! Zmieńcie po prostu miejsce parkowania.
Opublikowano

Ponieważ nie mam jeszcze aplikatora bawełnianego, czy do UC oraz SRP powinienem użyć piankowego czy z mikrofibry?

W jaki sposób najlepiej "aplikować" beznynę ekstrakcyjną na dolne partie nadwozia by usunąć największy syf przed glinkowaniem?

Opublikowano

jasrp nakladam piankowym megsa i tym wcieram praktycznie az do znikniecia.

a zamiast benzyny do smoly lepiej wziac nafte oswietleniowa bo tak nie odparowuje, i ja wycieram nasaczona zwykla szmatka bawelniana ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.