lakikwap Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 _Shadow, ja też tam byłem a one leżały w takim niebieskim pudle, przysypane innymi ściereczkami itp. obok art. moto, na boku alejek od ściany. hehe teraz powinieneś trafić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 powiedzcie mnie jak to usunąć pisałem o tym wcześniej to foto po deszczu i tak wygląda dach. Dlaczego tak się dzieje po deszczu? Czy to może wina że auto stoi w nocy pod drzewem akurat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 SZyBA, Spore te plamy więc albo coś deszcz spłukuje z drzewa albo woda zotawia taki nalot, i jak QD dał radę ?? jeżeli nie to cleaner sobie na pewno poradzi ale będzie trzeba znowu woskować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Jeszcze QD nie psikalem mysle czy QD czy np sama wodą pod ciśnieniem opłukać auto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 To zależy ile masz tam kurzu, jak malutko to zetrzeć dusterem albo delikatnie MF i sprawdzić jak sobie radzi QD. Sprawdź na kawałku, nie musisz od razu całego dachu czyścić bo i tak się może okazać, że konieczne jest kolejne woskowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 rychu, dokładnie, sprawdzić czy nie jest mocno zasyfione, jeśli nie i QD sobie bez problemu będzie radzić to przejedź całego, a jeśli będzie miał problem to najpierw jedź na myjke a później QD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Dzieki wielkie dzisiaj albo jutro podjade i zobaczymy co i jak to usunie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 SZyBA, jak masz możliwość to najlepiej nie parkuj pod drzewem - szkoda Twojej roboty. Jak ktoś wcześniej napisał, z drzewa zawsze coś poleci, no i często jakiś srak naptaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fryzjer86 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 mam pytanie na jakim etapie się stosuje ten produkt 3M Imperial Machine Glaze (05991) przed cleanerem czy po i na jakim padzie ?? Posiadam ten produkt i chciałbym sprawdzić co on daje na lakierze. Z góry dzięki za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Fryzjer86, Pad finishing po cleanerze albo zamiast cleanera bo ma w sobie trochę cleanera oraz także fillery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 red, Niestety miejsce takie wykupione i jest tam drzewo. W dzień w pracy to parkuje na podziemnym parkingu ale wieczorami i noce pod drzewem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 SZyBA, to trzeba coś z tym zrobić, znaczy się drzewem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Mówisz postarać się aby go nie było? hmm ciężko chyba będzie bo to duże drzewo już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 kilka litrów czegoś chemicznego i po krzyku, tylko że teraz auto stoi w cieniu a później go nie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Nie tak prosto bedzie wykończyć drzewo chemikaliami, brat ma przy działce akacje i nie możemy się jej pozbyć. Nawierciliśmy otwór i regularnie od roku wlewamy tam rózne preparaty, kilka gałęzi pousychało, ale ogólnie akacja ma się świtnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 olej napędowy bęzyna, spalony olej, chwastox, jakieś preparaty z glifosatem, command w mieszaninie z czymś jeszcze doglebowym, deje radę, znajomi kiedyś właśnie tak załatwiali topole przy drogach można też cienką piłką(brzeszczotem) przeciąć około centymetra może dwóch w głąb korę przy ziemi, jeśli nie jest to ogromne drzewo to też powinno podziałać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Serca nie macie? Drzewo sobie rośnie pewnie już od 100 lat, a wy je chcecie wykończyć bo coś tam z niego na auto poleci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 miki przeszkadza to drzewo a nie ma pozwolenia na ścięcie więc ... malkolm spróbujemy nakarmić akacje tym co napisałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Serca nie macie? Drzewo sobie rośnie pewnie już od 100 lat, a wy je chcecie wykończyć bo coś tam z niego na auto poleci. Dokładnie, zostawcie to drzewo w spokoju! Zmieńcie po prostu miejsce parkowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkogda Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Ponieważ nie mam jeszcze aplikatora bawełnianego, czy do UC oraz SRP powinienem użyć piankowego czy z mikrofibry? W jaki sposób najlepiej "aplikować" beznynę ekstrakcyjną na dolne partie nadwozia by usunąć największy syf przed glinkowaniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Shadow Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 jasrp nakladam piankowym megsa i tym wcieram praktycznie az do znikniecia. a zamiast benzyny do smoly lepiej wziac nafte oswietleniowa bo tak nie odparowuje, i ja wycieram nasaczona zwykla szmatka bawelniana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 darkogda, wydaje mi sie że do UC lepiej coś bardziej mięsistego czyli lepiej MF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 SRP i UC zdecydowanie piankowym aplikatorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 ja znów na forum megsa gdzieś wyczytałem żeby UC bawełnianym i takteż zrobiłem, bardzo dobrze i przyjemnie szło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Chociaż z drugiej strony nie próbowałem go nakładać mf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi