Mazder Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Z porównania wychodzi, że spośród MG's #105 i 3M FC+ lepszy jest ten ostatni, aczkolwiek w wielu przypadkach lepsiejszy od niego jest Scholl S02+. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matgym Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Panowie dziekuje bardzo za pomoc W takim razie zaopatrze sie w zestaw 3M a nie Megsa tak jak palnowalem Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktor77 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 panowie na jakich obrotach pracujecie na padach 75mm ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Shadow Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 a ja mam pytanie inne, na jakich talerzach uzywacie tych wielkosci 75mm ?? ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Koledzy mam pytanko mój temat odnośnie auta jest w dziale projekty. Mam pytanko jeżeli wosk kładłem o 15 a o 24 padał deszcz do 5 rano i o godzinie 8 rano cały dach mam w zaciekach po deszczu jak czym to usunąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 SZyBA, Jak świeże zacieki to jakiś Quik Detailer powinien sobie poradzić, tylko kwestia sprawdzenia czy dach wymaga jedynie spłukania a następnie QD czy pełnego procesu mycia i następnie QD Jezlei QD nie da rady to wtedy nieścierny Cleaner a jak to nie pomoże to zostaje jakaś pasta a jak to nie pomoże to Wet Sand a jak to nie pomoże to niestety lakierowanie Troszkę mnie poniosło Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 QD powinien dać radę, jak się nie uda to drugą warstwę wosku i będzie OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 No właśnie mam QD PB tylko no mówię zakończyłem zabawę z autem wczoraj o 15tej a o 24 padał deszcz cała noc i rano auto ładne a dach masarka zacieki duże i dużo po deszczu nie wiem czy wosk nie ztwardniał czy mozę coś źle zrobiłem itp. A znów teraz woskować nie bardzo mam jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 SZyBA, być może po myciu szamponem też już ich nie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 no zobaczymy albo samą wodą opłucze i potem QD, bo teraz zapowiadają 3 dni pod rzad deszczy u mnie A może też na to ma wpływ że auto parkowane pod drzewem na noc i jak deszcz pada to może coś że soki z drzew lecą na dach czy coś nie wiem zabardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Z drzewa to zawsze coś nakapie dodatkowo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 No właśnie jutro zrobie zdjęcie tych zacieków to zobaczycie co i jak podpowiecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 a ja mam pytanie inne, na jakich talerzach uzywacie tych wielkosci 75mm ?? ;/ na talerzach 75mm panowie na jakich obrotach pracujecie na padach 75mm ? ja na takich samych jak i na innych ale to ze względu że wyboru dużego nie mam, jeśli masz rotację to możesz zwiększyć prędkość, ale o ile to pytaj się praktyków, ja nie używam rotacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dkk Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Czemu ludzie tu i na DW zamiast Zymol piszą Z**** lub ***** ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Kwestie prawno-formalne, Zymol kiedyś nie życzył sobie podawania ich nazwy na forach. Ale to już się zmieniło i można pisać normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Shadow Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 a ja mam takie troche nietypowe pytanie, czy da sie zastapic czyms aplikatory gabkowe megsa czyms dostepnym ogólnie w sklepach/marketach.. niekoniecznie musza byc okragłe, moze jakies delikatne gabki zmywaki... albo gabki kosmetyczne takie okragłe ?? bo jak potrzeba jakies aplikatory to aplikatory 15 zł a przesyłka 10 ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 _Shadow, ja kiedyś używałem zmywaków, oczywiście strony gąbkowej, nawet jakoś tam to się spisywało. lylko że one chłoną straszne ilości produktów, aplikatory o wiele mniej a co do przesyłki to chyba jest jakiś sklep z kosmetykami z łodzi http://www.meguiars.pl/punkty-sprzedazy ... dzkie.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vein Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 W Kauflandzie są aplikatory, gąbkowy, bawełniany i mikrofibrowy za 9,90. Dodatkowo widziałem jak ktoś zrobił sobie aplikator z pasków gąbki wykorzystywanej do oddzielania owoców na czas transportu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Shadow Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 u mnie w kauflandzie nie ma bo byłem kilka razy i niestety nie maja. A teraz pytanie, czy jezeli na aucie chce zrobic całkowita korekte z uzyciem past maszynowo, konieczne jest glinkowanie jezeli wczesniej usunałem smole czyms innym i lakier jest czysty ? przeciez taka pasta maszynowo i tak usunie wszystko z auta takie moje oczywiscie gdybanie bo rozumiem ze glinkowanie jet obowiazkowe jak sie pozniej nakłada cleaner i wosk bez korekcji pełnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Jeśli lakier jest faktycznie czysty, no to nie ma potrzeby, ale ogólnie glinka przed polerką jest po to, żeby usunąć 100% syfu, który odklei się podczas pracy polerką i narobi szkód w postaci nowych rys. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 _Shadow, glinka jest zawsze obowiązkowa, możesz ją pominąć jeśli nakładasz cleaner i wosk powiedzmy co 2-3 miesiące a auto niewiele jeździ i jest czyste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkogda Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Czy po umyciu i wyglinkowaniu auta, a przed rozpoczęciem prac ręcznych z UC, SRP i woskiem można przejechać autem jakieś 15km? Może to pytanie wydaje się niezbyt logiczne, ale z miejsca, gdzie mogę dokładnie umyć auto szamponem i je ew. wyglinkować do garażu mam taką odległość...a może tylko umyć, a pozostałe czynności wykonać w garażu (razem z glinkowaniem)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 darkogda, Jeżeli musisz przejechać to proponuję dokładnie osuszyć a na miejscu duster + jakiś QD albo waterless wash. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 u mnie w kauflandzie nie ma bo byłem kilka razy i niestety nie maja. a może nawet sami niewiedzą że mają... ja ostatnio za nimi jeździłem i mam takie wrażenie, byłem w 2 i w 1 powiedzieli że niema a w 2 niby też nie było a nagle jak wychodziłem jakiejś pani że przypomniało że są,.. w takim miejscu że sam by na to nie wpadł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Shadow Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 no ja byłem i na moto, i na agd i na szmatkach jakis, na tych koszykach na srodku i dupa, nie ma i tyle ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi