dkk Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 czytałem w wątku HDC ze pasty mogą zostac i lepiej zmyc je IPA przed cleanerem i woskiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emes Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Jak najefektywniej pracować aplikatorem, przy ręcznym nakładaniu środka polerskiego np. SwirlX? Wiadomo, trochę trzeba się namachać ręką żeby był jakiś efekt - ale może znacie jakąś technikę?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Główna technika to siła x wytrwałość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 uszczelka dociskana przez szybę boczną została upaćkana przez kogoś w kleju (próbował jakiś taki dyndzelek przykleić do uszczelki który jest w autach a nie wiem do czego służy) chciałbym zmyć ten klej bo nie estetycznie to wygląda, pytanie tylko czym żeby uszczelki nie uszkodzić? POzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xkem Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 A czy moge ten cleaner stosowac przed colli 476??? A co chcesz stosować po? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keram6 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Która rekawica lepsza : Megsa czy Chemical ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Muszę kupić filtr kabinowy węglowy do Focusa II. Mam do wyboru Motocraft za 69 zł, Filtron 63, Bosch 58, Hart 43. Który wybrać? Przepraszam, za ,,niedetailingowe" pytanie, ale jestem w kropce;-) [ Dodano: 12 Sierpień 2010, 13:45 ] Która rekawica lepsza : Megsa czy Chemical ?Ja mam Megsa Microfiber Wash Mitt i jestem mega zadowolony!Tutaj masz parę słów o tych rękawicach. http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... &start=150 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Najtanszy, a moze jeszcze taniej znajdziesz mistrala? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scrabit Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 MetalMagnes, kup filtr Knechta bądź MANN... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 scrabit nie obraź sie ale w jakim celu ? Mowimy o filtrze kabinowym weglowym a nie o filtrze oleju czy paliwa. Wyczuwasz roznice w pracy pomiedzy filtrem kabinowym filtrona i manna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scrabit Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 hmmm właśnie szukam tematu w którym porównali jakość wykonania filtru kabinowego produkcji filtrona oraz manna... zresztą dziwi mnie postawa ludzi, którzy na filtrze (wymienianym właściwie raz na rok) szukają kilkunastu zł oszczędności. pytanie czy jest sens? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Chętnie wysłucham argumentów za i przeciw obu stron;-) Najlepiej jakby ktoś miał porównanie jeżdżąc rok na orginalnym, rok na zamienniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scrabit Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 poniżej krótki przykład filtrów dla forda focusa z silnikiem 1.8TDCi filtron numer 1182069123 - 52pln MANN http://mera.auto.pl/36361079-filtr-kabiny-mann.html 57pln czy warto szukać oszczędności 5zł w skali roku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Ja jezdze na zamiennikach (ostatnio mistral) ale ja wymieniam 2 razy do roku na wiosne i przed zima bo syfu na naszych drogach tyle, ze raz w roku to za malo. Nie odczulem by w porownaniu z oryginalnym cos mi na pluca siadlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Tutaj nie chodzi o oszczędności, bo są one śmieszne;-) Tylko naprzykład czy ktoś odczuwał różnicę jeżdżąc rok na orginale lub zamienniku. Czy lub po jakim czasie bylo czuć nieprzyjemny zapach/wilgoć/stęchliznę, czy szyby zaparowywały, jak wyglądał filtr po wyjęciu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Czy oryginalny czy zaminnik po wyciagnieciu wygladal tak samo: syf! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scrabit Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 MetalMagnes, jeżeli pamiętasz o regularnej wymianie filtrów np przy serwisie klimatyzacji, to nic takiego nie powinno mieć miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 A jak z wyglądem, jakością wykonania? Widać różnicę gołym okiem między oryginałem i zamiennikiem? I jeszcze takie pytanko: zwykły czy węglowy...raczej jest polecany węglowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scrabit Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 hmmm co do marki - sam podejmiesz decyzję co do typu - jeżeli posiadasz klimatyzację, to zdecydowałbym się na węglowy. [ Dodano: 12 Sierpień 2010, 14:30 ] zresztą wszystko zależy od "zasobności" poltfera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 A jak z wyglądem, jakością wykonania? Widać różnicę gołym okiem między oryginałem i zamiennikiem?I jeszcze takie pytanko: zwykły czy węglowy...raczej jest polecany węglowy. Bierz weglowy. Nie ma roznicy w wykonaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 aro_77, scrabit, dobra dyskusja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Mam klimatyzacje i filtry kupuje zwykłe filtrona, wymieniam 2 razy w roku tak jak aro_77 na wiosne, jesień. Miałem filtr węglowy i nie zauważyłem różnicy miedzy nim, a zwykłym. Lepiej cześciej wymieniać niż kupić drogi i jeździć na nim cały rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mutra Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 zgadzam się z przedmówcą w 100%. Nie zauważyłem różnicy przy stosowaniu węglowego i zwykłego filtrona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocos Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Witam szybkie pytanie jakiego zamiennika szukać Cut 'n Shine 8" Wool Cutting Pad ten z megsa nie jest tani pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.::SCR::. Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udało się komuś rozszyfrować różnicę miedzy żółtym a pomarańczowym padem od ABW ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi