Marco Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 keram6, i się wyjaśniło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Na mój lakier co bedzie lepsze pod Natty'sa czerwonego: Black Hole czy White Diamond? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazder Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 A to jest srebrny czy niebieski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Niebieski błękitny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afi Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Wg. mnie White Diamond. Ale to czysta teoria. W praktyce byłoby raczej ciężko zauważyć różnicę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keram6 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 ....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazder Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Black Hole teoretycznie powinien ci go lekko przyciemnić, a White Diamond po prostu nadać troszkę więcej głębii. Także odpowiedz sobie na pytanie, na jakim efekcie bardziej ci zależy. Swoją drogą bardzo ładna fotka. Wygląda jak z katalogu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Mazder o to mi chodziło, dzięki. Fotka jest z katalogu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolargol Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Cos ci dziwnie wychodzi patrze w monitor 19 cali i ma 38x30cm 19 cali przekątnej, a nie powierzchni. właśnie miałem pisać że przekątna ma 19". podpowie ktoś jakiej wielkości fragment polerować na raz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vwosiu Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Co można użyć na szybę przednią tylną, samochód stał długo u lakiernika szyby zapylone lakierem, swoje zrobiła benzyna ekstrakcyjna, lecz coś jeszcze siedzi na szybie widać po pracy wycieraczek, nawet słychać jak by ścierały po nie równym. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Shadow Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 ja po lakierniku mialem całe szyby uwalone jakims pyłem i nic nie pomagało. wiec wziałem Clin do tego gabke do naczyn i szorowałem, rys nie narobiłem a zeszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Skrobaczka czołowa z żyletką. Doskonale sprawdzasie też glinka. Brawo dla lakiernika jak zabezpieczył auto... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq631 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Witam forumowiczów:) Przedstawiam wam film po tygodniu od nałożenia dwóch warstw collinite 476 i dwóch myciach szamponem dodo juice. Jako że wczesniejsza warstwa zeszła po 2-óch miesiacach to teraz wam pokaże jak wyglada u mnie po tygodniu. Po starym wosku umyłem porzadnie auto potem glinka ,AG SRP, Wosk Colli 476 2 warstwy. Auto stało tydzien pod chmurką padało 3 razy. Film nagrywany komórka ale zawsze cos tam widac: . I drugie pytanie: Zakupiłem samplerek Raceglaze 55 i czy moge go teraz nałożyc na colli czy musze usunac glinka wosk potem SRP i dopiero Raceglaze??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yesfan Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Tomeq631, wosk najlepiej usunąć cleanerem. Ja przed raceglaze nie dawałbym srp. A jeśli nie masz typowego cleanera to daj tylko srp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq631 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Czyli na to dac tylko SRP i wosk czy przed SRP glinką przeleciec??? A jakie cleanery polecacie??? Najlepiej małe opakowanie albo próbke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yesfan Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Tomeq631, jeśli próbka to może być Poorboys Professional Polish, jeśli hi-end to svissvax i moje odkrycie miesiąca - Victoria Deep Cleanse. Jeśli lakier jest czysty to glinowanie nie jest najlepszym sposobem na usuwanie wosku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq631 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zakupiłem cleaner Collinite No.840 i teraz nowe pytanie: zaaplikuje teraz cleaner potem wosk collinite 476 i po 24 godzinach raceglaze55 czy po cleanerze tylko raceglaze??? Ehhh niezauważyłem ale ten cleaner zalecają do jasnych lakierów a ja mam ciemny tzn. bordowy metalic, nic sie niestanie jak bede ten cleaner stosował??? Kurcze ze tez w sklepie mi niepowiedzieli:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vwosiu Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 _Shadow sprawdzę i to rozwiązanie Marco auto było kupione, przygotowane przez handlarzy na sztukę jak to u nas bywa już wówczas osad na szybie był, następnie lakierowane całe gdzie osadów przybyło, glinki nie posiadam w moim asortymencie jeszcze wiec sprawdzę skrobaczkę czołową dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yesfan Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Tomeq631, tylko raceglaze55 po cleanerze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq631 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Wymieniłem cleaner Collinite na Raceglaze wiec go zastosuje tak jak piszesz. A czy moge ten cleaner stosowac przed colli 476??? Wogule że tak zapytam dobre produkty sa firmy Raceglaze??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 A swoją drogą coś słabe te kropelki i odprwadzanie wody... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq631 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 A swoją drogą coś słabe te kropelki i odprwadzanie wody... No własnie wkurza mnie ten wosk bo miał byc bardzo wytrzymały a tu tygodnia niewytrzymuje, a na ojca kompletnie nieprzygotowanym aucie dłuzej wytrzymuje wosk sonax extreme. Dlatego tez na jego auto dałem colli i sonaxa zobacze co dłuzej wytrzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIL Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Czy ktoś zna jakiś bardzo dobry, ogólnodostępny klej do plastików? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dkk Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Nie wiem czy dobrze zrobiłem, zrobilem korektę lakieru, ale nie miałem IPA, więc żeby przejść dalej 3 razy umyłem auto Valet Pro w tym raz zapianowałem go nierozcięczonym płynem do spryskiwacz, myślicie, że zadziałał jak IPA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 dkk, ale po co to, po paście raz myjesz, najlepiej pianą aktywną, cleaner i wosk, ja czasami po paście od razu z cleanerem jakę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi