Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Wg. mnie White Diamond. Ale to czysta teoria. W praktyce byłoby raczej ciężko zauważyć różnicę... :song:

Opublikowano

Black Hole teoretycznie powinien ci go lekko przyciemnić, a White Diamond po prostu nadać troszkę więcej głębii. Także odpowiedz sobie na pytanie, na jakim efekcie bardziej ci zależy.

Swoją drogą bardzo ładna fotka. Wygląda jak z katalogu.

Opublikowano
Cos ci dziwnie wychodzi patrze w monitor 19 cali i ma 38x30cm

19 cali przekątnej, a nie powierzchni.

właśnie miałem pisać że przekątna ma 19".

podpowie ktoś jakiej wielkości fragment polerować na raz?

Opublikowano

Co można użyć na szybę przednią tylną, samochód stał długo u lakiernika szyby zapylone lakierem, swoje zrobiła benzyna ekstrakcyjna, lecz coś jeszcze siedzi na szybie widać po pracy wycieraczek, nawet słychać jak by ścierały po nie równym. ?

Opublikowano

ja po lakierniku mialem całe szyby uwalone jakims pyłem i nic nie pomagało. wiec wziałem Clin do tego gabke do naczyn i szorowałem, rys nie narobiłem a zeszło ;)

Opublikowano

Skrobaczka czołowa z żyletką. Doskonale sprawdzasie też glinka. Brawo dla lakiernika jak zabezpieczył auto...

Opublikowano

Witam forumowiczów:) Przedstawiam wam film po tygodniu od nałożenia dwóch warstw collinite 476 i dwóch myciach szamponem dodo juice. Jako że wczesniejsza warstwa zeszła po 2-óch miesiacach to teraz wam pokaże jak wyglada u mnie po tygodniu. Po starym wosku umyłem porzadnie auto potem glinka ,AG SRP, Wosk Colli 476 2 warstwy. Auto stało tydzien pod chmurką padało 3 razy. Film nagrywany komórka ale zawsze cos tam widac:

.

I drugie pytanie: Zakupiłem samplerek Raceglaze 55 i czy moge go teraz nałożyc na colli czy musze usunac glinka wosk potem SRP i dopiero Raceglaze???

Opublikowano

Tomeq631, wosk najlepiej usunąć cleanerem. Ja przed raceglaze nie dawałbym srp. A jeśli nie masz typowego cleanera to daj tylko srp.

Opublikowano

Czyli na to dac tylko SRP i wosk czy przed SRP glinką przeleciec??? A jakie cleanery polecacie??? Najlepiej małe opakowanie albo próbke.

Opublikowano

Tomeq631, jeśli próbka to może być Poorboys Professional Polish, jeśli hi-end to svissvax i moje odkrycie miesiąca - Victoria Deep Cleanse. Jeśli lakier jest czysty to glinowanie nie jest najlepszym sposobem na usuwanie wosku.

Opublikowano

Zakupiłem cleaner Collinite No.840 i teraz nowe pytanie: zaaplikuje teraz cleaner potem wosk collinite 476 i po 24 godzinach raceglaze55 czy po cleanerze tylko raceglaze???

Ehhh niezauważyłem ale ten cleaner zalecają do jasnych lakierów a ja mam ciemny tzn. bordowy metalic, nic sie niestanie jak bede ten cleaner stosował??? Kurcze ze tez w sklepie mi niepowiedzieli:(

Opublikowano

_Shadow sprawdzę i to rozwiązanie

Marco auto było kupione, przygotowane przez handlarzy na sztukę jak to u nas bywa już wówczas osad na szybie był, następnie lakierowane całe gdzie osadów przybyło, glinki nie posiadam w moim asortymencie jeszcze wiec sprawdzę skrobaczkę czołową dzięki

Opublikowano

Wymieniłem cleaner Collinite na Raceglaze wiec go zastosuje tak jak piszesz. A czy moge ten cleaner stosowac przed colli 476??? Wogule że tak zapytam dobre produkty sa firmy Raceglaze???

Opublikowano
A swoją drogą coś słabe te kropelki i odprwadzanie wody...

No własnie wkurza mnie ten wosk bo miał byc bardzo wytrzymały a tu tygodnia niewytrzymuje, a na ojca kompletnie nieprzygotowanym aucie dłuzej wytrzymuje wosk sonax extreme. Dlatego tez na jego auto dałem colli i sonaxa zobacze co dłuzej wytrzyma.

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze zrobiłem, zrobilem korektę lakieru, ale nie miałem IPA, więc żeby przejść dalej 3 razy umyłem auto Valet Pro w tym raz zapianowałem go nierozcięczonym płynem do spryskiwacz, myślicie, że zadziałał jak IPA?

Opublikowano

dkk, ale po co to, po paście raz myjesz, najlepiej pianą aktywną, cleaner i wosk, ja czasami po paście od razu z cleanerem jakę

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.