Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Opublikowano

Zależy od stężenia i wosku,przy mocniejszym stężeniu napewno mocno osłabi wosk, moze go usunąć.

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

emes, najlepszy środek to tapicerki jaki miałem to "Turtle Platinum RENOVATING UPHOLSTERY CLEANER", z tym że nie miałem okazji korzystać z tych hi-endowych. Ale żółw jest duuuużo lepszy niż np. APC megsa (mówię o doraźnym czyszczeniu tapicerki).

Opublikowano
Czy produkt typu APC nie usunie wosku? Chodzi o wstępne spryskanie auta przed myciem zasadniczym.
Jeśli to dobry APC to usunie wosk :) . Do mycia porządnie nawoskowanego auta zwykle nie potrzeba APC, wystarczy dobry szampon z neutralnym pH.
Opublikowano
Jeśli to dobry APC to usunie wosk :) . Do mycia porządnie nawoskowanego auta zwykle nie potrzeba APC, wystarczy dobry szampon z neutralnym pH.

Ale chodzi mi o pre wash, żeby trochę 'osłabić' brud. Chyba , że wystarczy zwykła woda pod ciśnieniem.

Opublikowano

Ostatnio użyłem ScratchX 2.0 ale nie powalił mnie na kolana (ręczna aplikacja). Czy odpowiednik 3M Scratch remover wypada lepiej w porównaniu z produktem Megsa?

Opublikowano

Panowie wyprowadzcie mnie z bledu jesli wpisalem zle kolejnosc ;)

SSR3 -> SSR1 -> AG SRP -> PB WD -> 476

SSR1 da rade wyciagnac wszystko po SSR3 czy moze przeleciec jeszcze SSR2?

Lepiej 476 czy FK 1000HT?

Lakier to 10 letnie srebrne VW :)

• Administrator
Opublikowano

1. AG SRP -> PB WD wzajemnie się wykluczają!

TUTAJ masz kilka słów na ten temat

2. Moim zdaniem da radę (dzisiaj dał ;) )

Opublikowano

matgym, do srebrnego to bym wybrał FK 1000HT - tańszy, 2 razy większy, tak samo trwały i wygląd bardzo dobry.

Opublikowano

Mam do zrobienia punktową naprawe (odbicie lakieru o średnicy hmm 3-4mm do podkładu)

Mam lakier zaprakowy (metallic) planuje wyczyścić miejsce benzyną ekstrakcyjną, nanieść cieniutką warstwe bazy (bez utwardzacza) na ten odprysk i po załkowitym wyschnięciu położyć bezbarwny z utwardzaczem, po wyschnięciu zrównać to papierem 2000-2500 i przepolerować.

Dobrze się za to zabieram :dontknow:

Opublikowano

Pytanie wprost - który środek będzie lepszy/skuteczniejszy:

AutoGlym Interior Shampoo (atomizer) czy AutoGlym Hi-Foam Interior Shampoo (spray)?

Opublikowano

lakikwap, zależy jak auto wygląda, ile km robisz itp, ja robię to 2 -3 razy do roku w swoim, u rodziców co wiosnę

Opublikowano

a w między czasie tylko myjesz szamponem?

ja niestety niemoge za często myć szamponem dlatego pytanie jak myć na myjce bezdotykowej, wystarczy woda destylowana?? czy raczej cały proces przejść z myciem mikroproszkiem itp. chemią?

Opublikowano
a w między czasie tylko myjesz szamponem?

tak, w życiu na myjni nie byłem

Czy nakładając wosk należy stosować "mocniejszy" nacisk na blachę?...czy jest to zbędne?

czym delikatniej tym lepiej

Opublikowano

W zależności od głębokości: papier wodny i/lub polerowanie ręczne o ile nie jest to otacie do podkładu.

Nie wiem czy jest sens bawić się samemu bo dla lakiernika to będzie moment i raczej nie drogo.

Opublikowano

Do wykończenia FC+ na zielonym padzie 3M powinniśmy użyć:

a) SX na żółtym

b) UC na żółtym + SX na niebieskim?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.