Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź

MetalMagnes

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

emes, najlepszy środek to tapicerki jaki miałem to "Turtle Platinum RENOVATING UPHOLSTERY CLEANER", z tym że nie miałem okazji korzystać z tych hi-endowych. Ale żółw jest duuuużo lepszy niż np. APC megsa (mówię o doraźnym czyszczeniu tapicerki).

Jeśli to dobry APC to usunie wosk :) . Do mycia porządnie nawoskowanego auta zwykle nie potrzeba APC, wystarczy dobry szampon z neutralnym pH.

Ale chodzi mi o pre wash, żeby trochę 'osłabić' brud. Chyba , że wystarczy zwykła woda pod ciśnieniem.

Potrzebuję rekomendacji dobrego środka, który wyczyści materiałowy fotel kierowcy

Używałem ostatnio, do miejscowego prania zabrudzeń, na jasno-szarych dywanikach.

Z czystym sumieniem polecam ten środek:

http://www.snbkosmetyki.com.pl/index.ph ... ow-foam-1l

przed

2.jpg?v0

po

4.jpg?v0

Panowie wyprowadzcie mnie z bledu jesli wpisalem zle kolejnosc ;)

SSR3 -> SSR1 -> AG SRP -> PB WD -> 476

SSR1 da rade wyciagnac wszystko po SSR3 czy moze przeleciec jeszcze SSR2?

Lepiej 476 czy FK 1000HT?

Lakier to 10 letnie srebrne VW :)

Mam do zrobienia punktową naprawe (odbicie lakieru o średnicy hmm 3-4mm do podkładu)

Mam lakier zaprakowy (metallic) planuje wyczyścić miejsce benzyną ekstrakcyjną, nanieść cieniutką warstwe bazy (bez utwardzacza) na ten odprysk i po załkowitym wyschnięciu położyć bezbarwny z utwardzaczem, po wyschnięciu zrównać to papierem 2000-2500 i przepolerować.

Dobrze się za to zabieram :dontknow:

a w między czasie tylko myjesz szamponem?

tak, w życiu na myjni nie byłem

Czy nakładając wosk należy stosować "mocniejszy" nacisk na blachę?...czy jest to zbędne?

czym delikatniej tym lepiej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.