Administrator Evo Opublikowano 27 Lipca 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Zależy od stężenia i wosku,przy mocniejszym stężeniu napewno mocno osłabi wosk, moze go usunąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yesfan Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 emes, najlepszy środek to tapicerki jaki miałem to "Turtle Platinum RENOVATING UPHOLSTERY CLEANER", z tym że nie miałem okazji korzystać z tych hi-endowych. Ale żółw jest duuuużo lepszy niż np. APC megsa (mówię o doraźnym czyszczeniu tapicerki). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz KRK Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Czy produkt typu APC nie usunie wosku? Chodzi o wstępne spryskanie auta przed myciem zasadniczym. Jeśli to dobry APC to usunie wosk . Do mycia porządnie nawoskowanego auta zwykle nie potrzeba APC, wystarczy dobry szampon z neutralnym pH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Jeśli to dobry APC to usunie wosk . Do mycia porządnie nawoskowanego auta zwykle nie potrzeba APC, wystarczy dobry szampon z neutralnym pH. Ale chodzi mi o pre wash, żeby trochę 'osłabić' brud. Chyba , że wystarczy zwykła woda pod ciśnieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Potrzebuję rekomendacji dobrego środka, który wyczyści materiałowy fotel kierowcy Używałem ostatnio, do miejscowego prania zabrudzeń, na jasno-szarych dywanikach. Z czystym sumieniem polecam ten środek: http://www.snbkosmetyki.com.pl/index.ph ... ow-foam-1l przed po Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Ostatnio użyłem ScratchX 2.0 ale nie powalił mnie na kolana (ręczna aplikacja). Czy odpowiednik 3M Scratch remover wypada lepiej w porównaniu z produktem Megsa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keram6 Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 APC MEGSA czy PB wybrać - jakość wydajność ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz KRK Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Ale chodzi mi o pre wash, żeby trochę 'osłabić' brud. Chyba , że wystarczy zwykła woda pod ciśnieniem. Optimum No Rinse będzie jak znalazł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matgym Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Panowie wyprowadzcie mnie z bledu jesli wpisalem zle kolejnosc SSR3 -> SSR1 -> AG SRP -> PB WD -> 476 SSR1 da rade wyciagnac wszystko po SSR3 czy moze przeleciec jeszcze SSR2? Lepiej 476 czy FK 1000HT? Lakier to 10 letnie srebrne VW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 28 Lipca 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 1. AG SRP -> PB WD wzajemnie się wykluczają! TUTAJ masz kilka słów na ten temat 2. Moim zdaniem da radę (dzisiaj dał ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuflik Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Szybka piłka: ile godzin po malowaniu auta sprayem można je wystawić z garażu na deszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 kuflik, 24 na pewno wystarczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matgym Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Arekkaz, Podziekowal A co do wosku to juz chyba bez wiekszej roznicy prawda ? 476 po prostu dluzej wytrzyma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deco Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 matgym, do srebrnego to bym wybrał FK 1000HT - tańszy, 2 razy większy, tak samo trwały i wygląd bardzo dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matgym Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Deco, utwierdziłeś mnie w moim przekonaniu Dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xkem Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Mam do zrobienia punktową naprawe (odbicie lakieru o średnicy hmm 3-4mm do podkładu) Mam lakier zaprakowy (metallic) planuje wyczyścić miejsce benzyną ekstrakcyjną, nanieść cieniutką warstwe bazy (bez utwardzacza) na ten odprysk i po załkowitym wyschnięciu położyć bezbarwny z utwardzaczem, po wyschnięciu zrównać to papierem 2000-2500 i przepolerować. Dobrze się za to zabieram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emes Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Pytanie wprost - który środek będzie lepszy/skuteczniejszy: AutoGlym Interior Shampoo (atomizer) czy AutoGlym Hi-Foam Interior Shampoo (spray)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Co ile powtarzacie proces glinka, jakiś regenerator, wosk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 lakikwap, zależy jak auto wygląda, ile km robisz itp, ja robię to 2 -3 razy do roku w swoim, u rodziców co wiosnę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 a w między czasie tylko myjesz szamponem? ja niestety niemoge za często myć szamponem dlatego pytanie jak myć na myjce bezdotykowej, wystarczy woda destylowana?? czy raczej cały proces przejść z myciem mikroproszkiem itp. chemią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emes Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Czy nakładając wosk należy stosować "mocniejszy" nacisk na blachę?...czy jest to zbędne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 a w między czasie tylko myjesz szamponem? tak, w życiu na myjni nie byłem Czy nakładając wosk należy stosować "mocniejszy" nacisk na blachę?...czy jest to zbędne? czym delikatniej tym lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 otarcie parkingowe jakimi środkami to można byłoby potraktować polerki nie posiadam, co najwyżej wkrętarkę i szlifierkę POzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maestro00 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 W zależności od głębokości: papier wodny i/lub polerowanie ręczne o ile nie jest to otacie do podkładu. Nie wiem czy jest sens bawić się samemu bo dla lakiernika to będzie moment i raczej nie drogo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamus Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Do wykończenia FC+ na zielonym padzie 3M powinniśmy użyć: a) SX na żółtym b) UC na żółtym + SX na niebieskim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi