Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. chciałbym odswiezyc swoja skore na kierownicy i białe nici na owej kierce. mam do dyspozycji soft clean i apc. jak i czym lepiej to zrobie i po czym te biale nici beda bielsze bo sa szare;/ czekam na podpowiedzi Panowie

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
mam do dyspozycji soft clean i apc

jeżeli masz pod ręką soft clean to nad czym się zastanawiasz, apc tylko w ostateczności

Opublikowano

Chłopaki, może lekki OT, bo nie związany stricte z detailingiem, aczkolwiek mi pomagający go rozszerzyć ;) Na jakie serwery wrzucacie swoje zdjęcia? Bo korzystam z imageshack.us i mnie trochę kłopoci nadmiar obrazów w głównej zakładce. Próbowałem to jakoś uporządkować i myślałem, że jest możliwość potworzenia osobnych folderów, zupełnie jak na dysku, ale jedyne co wyszukałem to tworzenie albumów. Problem w tym, że zdjęcia, które się w nich znajdują, mają linki umożliwiające jedynie do ich wklejania w przeglądarkę, a nie do udostępniania np. na... forum :-]

Macie na to jakiś sposób? Czy może znacie jakieś lepsze serwery?

Opublikowano

Afi, najprościej jest założyć jakieś konto na darmowym serwerze www, wtedy za pomocą klienta ftp tworzysz foldery i wrzucasz co trzeba w odpowiednie miejsca, a takie fotki bez problemu wstawiasz na fora

Opublikowano
wtedy za pomocą klienta ftp tworzysz foldery

obawiam się, że niezbyt kojarzę jak to wykonać... :kox:

Opublikowano

Witam,

jaki polecacie zapach do auta. Najlepiej gdyby to było jak najmniej widoczne (nie Ambipur mocowane na kratki nawiewu, czy dyndające choinki). :)

Opublikowano

Mam w kilku miejscach lekko brudną 'wykładzinę' na słupku przednim (odciski brudnych rąk pasażera :/ ) czym najlepiej to usunąć?

Opublikowano

jeśli jest to sam cement bez piasku to nie :) a jeśli nawet zrobi delikatne ryski to i tak to lepsze niż kropki na lakierze

Opublikowano

Jack: jeżeli na plastiku to ja z białego plastiku usuwam APC i szczotką z naturalnego włosie (fajnie wyłazi brud z porowatej powierzchni) a potem wycieram wilgotnym bawełnianym ręcznikiem.

Jeżeli na tapicerce to firanką namoczoną w płynie do prania tapicerek i dobrze wyciśniętą

Zauważyłem że w jednym miejscu odłazi mi klar (na długości 2-3 cm przy uszczelce). Mam zamiar "pojechać" po samochodzie PB SSR 3. Powinienem omijać to miejsce czy sie nie przejmować?

• Administrator
Opublikowano

Choćby ze względu na konsystencje, choć są woski które też można tak nakładać, np. Dodo Juice Supernatural.

Opublikowano

Skoro jesteśmy w temacie to ja spytam: z jaką prędkością nakładać SRP maszyną rotacyjną? Czy zmieniać obroty w trakcie, czy podczas całego procesu stałe obroty?

• Administrator
Opublikowano

Jak dla mnie SRP jest za suche do nakładania rotacją, jak dawałem cokolwiek powyżej 600 to szybko wysychało i pyliło jak głupie. Na DA było wszystko ok.

Opublikowano

Hmm ja nie zauważyłem pylenia podczas pracy z srp a bylo ok 1000 obrotów, może dlatego że lakier był biały i nie zauważyłem ;) Czyli ogólnie rzecz biorąc trzymać się niskich obrotów?

Opublikowano

Potrzebuję rekomendacji dobrego środka, który wyczyści materiałowy fotel kierowcy w Bmw E46...(może nie jest jakoś dramatycznie brudny, ale...)

Myślałem o AutoGlym Hi-Foam Interior Shampoo...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.