musi_no1 Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 witam. chciałbym odswiezyc swoja skore na kierownicy i białe nici na owej kierce. mam do dyspozycji soft clean i apc. jak i czym lepiej to zrobie i po czym te biale nici beda bielsze bo sa szare;/ czekam na podpowiedzi Panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etiv Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 mam do dyspozycji soft clean i apc jeżeli masz pod ręką soft clean to nad czym się zastanawiasz, apc tylko w ostateczności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afi Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Chłopaki, może lekki OT, bo nie związany stricte z detailingiem, aczkolwiek mi pomagający go rozszerzyć Na jakie serwery wrzucacie swoje zdjęcia? Bo korzystam z imageshack.us i mnie trochę kłopoci nadmiar obrazów w głównej zakładce. Próbowałem to jakoś uporządkować i myślałem, że jest możliwość potworzenia osobnych folderów, zupełnie jak na dysku, ale jedyne co wyszukałem to tworzenie albumów. Problem w tym, że zdjęcia, które się w nich znajdują, mają linki umożliwiające jedynie do ich wklejania w przeglądarkę, a nie do udostępniania np. na... forum Macie na to jakiś sposób? Czy może znacie jakieś lepsze serwery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Afi, najprościej jest założyć jakieś konto na darmowym serwerze www, wtedy za pomocą klienta ftp tworzysz foldery i wrzucasz co trzeba w odpowiednie miejsca, a takie fotki bez problemu wstawiasz na fora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afi Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 wtedy za pomocą klienta ftp tworzysz foldery obawiam się, że niezbyt kojarzę jak to wykonać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Afi, ja proponuję http://www.strefa.pl/ i później zakładasz bezpłatne konto, jak sobie nie poradzisz to zapukaj jutro na gg to ci powiem co i jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Witam, jaki polecacie zapach do auta. Najlepiej gdyby to było jak najmniej widoczne (nie Ambipur mocowane na kratki nawiewu, czy dyndające choinki). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 26 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Jack, tutaj masz cały temat poświęcony zapachom do auta http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... sc&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktor77 Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 panowie czym usunąc cement z lakieru ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Mam w kilku miejscach lekko brudną 'wykładzinę' na słupku przednim (odciski brudnych rąk pasażera ) czym najlepiej to usunąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 panowie czym usunąc cement z lakieru ? możesz spróbować glinką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scrabit Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 nie porysuje lakieru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 jeśli jest to sam cement bez piasku to nie a jeśli nawet zrobi delikatne ryski to i tak to lepsze niż kropki na lakierze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mutra Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Jack: jeżeli na plastiku to ja z białego plastiku usuwam APC i szczotką z naturalnego włosie (fajnie wyłazi brud z porowatej powierzchni) a potem wycieram wilgotnym bawełnianym ręcznikiem. Jeżeli na tapicerce to firanką namoczoną w płynie do prania tapicerek i dobrze wyciśniętą Zauważyłem że w jednym miejscu odłazi mi klar (na długości 2-3 cm przy uszczelce). Mam zamiar "pojechać" po samochodzie PB SSR 3. Powinienem omijać to miejsce czy sie nie przejmować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Jack, Spróbuj "magiczną gąbką" od usera "Temachem" z allegro, albo taka sama Jan Niezbędny kupiona w markecie. U mnie zadziałało, pod warunkiem że nie są to jakieś mocne zabrudzenia. http://www.janniezbedny.pl/produkty/mag ... abka3.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronek89 Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Jakie środki nakładacie maszynowo oprócz past polerskich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scrabit Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 poza pastą, również srp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 26 Lipca 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Cleanery,politury,AIO,sealanty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronek89 Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 A czemu sealant maszyną a wosk nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 26 Lipca 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Choćby ze względu na konsystencje, choć są woski które też można tak nakładać, np. Dodo Juice Supernatural. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Skoro jesteśmy w temacie to ja spytam: z jaką prędkością nakładać SRP maszyną rotacyjną? Czy zmieniać obroty w trakcie, czy podczas całego procesu stałe obroty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 26 Lipca 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Jak dla mnie SRP jest za suche do nakładania rotacją, jak dawałem cokolwiek powyżej 600 to szybko wysychało i pyliło jak głupie. Na DA było wszystko ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Hmm ja nie zauważyłem pylenia podczas pracy z srp a bylo ok 1000 obrotów, może dlatego że lakier był biały i nie zauważyłem Czyli ogólnie rzecz biorąc trzymać się niskich obrotów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emes Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Potrzebuję rekomendacji dobrego środka, który wyczyści materiałowy fotel kierowcy w Bmw E46...(może nie jest jakoś dramatycznie brudny, ale...) Myślałem o AutoGlym Hi-Foam Interior Shampoo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Czy produkt typu APC nie usunie wosku? Chodzi o wstępne spryskanie auta przed myciem zasadniczym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi