Szachi Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 yesfan auto myte po glinkowaniu również, tylko o kurz chodzi, rozumiem że nie zaszkodzi dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etiv Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Po sealencie Wolfgang można zastosować wosk dokładnie dodo? chodzi o to czy nie będę się "gryźć" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Shadow Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 szampon tenzi nie zmywa wosku ? bo nie chciał bym zmyc swojej pracy ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etiv Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 szampon tenzi nie zmywa wosku ? wszystko zależy jaki to wosk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Raczej nie powinien zmyć, oczywiście w rozsądnych proporcjach. Ja dawałem ok 2 nakrętek Shampoo Neeutro na 8-10l wody, wtedy jeszcze był to jakiś "wosk" Car Plan'a i utrzymał się dość długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierzba Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 czy Sonus paintwork cleanser - http://www.sklep.car-spa.pl/pl/product/ ... kieru.html można użyć do spolerowania lamp ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etiv Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 czy Sonus paintwork cleanser - http://www.sklep.car-spa.pl/pl/product/ ... kieru.html można użyć do spolerowania lamp ? "nie zawiera środków ściernych" także poszukaj czegoś ściernego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Witam używał ktoś do wnętrza Chemical Guys Leather Air Freshener czy polecie coś lepszego >?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Mamy przygotowany plan. Mycie,glinka, usunąć lekkie rysy, wydobyć połysk, dać wosk. Czy jak tam paste surface i potem SRR 1 następnie cleaner PB i PB white diamond i na to wosk czy w jakiejś innej kolejności? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Kolejnosc raczej prawidlowa, po glince mozna lekkie mycie lub plukanie zrobic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matgym Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Siemka! Jutro bede ogarnial granatowe clio ktore tydzien temu mialo lakierowane błotniki i teraz niewiem jak do tego tematu podejsc. Potraktowac te elementy jedynie finiszowa pasta? Czy w ogole ich pasta nie ruszac? Rozumiem ze PB BH i SRP bede mogl nalozyc na te elementy bezproblemu? I jeszcze jaka kolejnosc zastosowac i na jakim padzie? PB BH -> SRP? Oba zoltym padem? Czy moze niebieskim? Dziekuje z gory za rozwianie wszystkich moich watpliwosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Siemka! Jutro bede ogarnial granatowe clio ktore tydzien temu mialo lakierowane błotniki i teraz niewiem jak do tego tematu podejsc. Ja bym poczekał z jakimikolwiek działaniami 2-3 tygodnie, dopóki lakier się całkowicie nie utwardzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fidosanok Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Rozumiem ze PB BH i SRP bede mogl nalozyc na te elementy bezproblemu? Już gdzieś na forum było, że nie ma sensu stosować w tym samym czasie AG SRP i PB BH. Choć mnie samego interesuje czy jedno drugiego nie usunie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matgym Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 yhym... W takim razie uzyje tylko SRP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Mamy przygotowany plan.Mycie,glinka, usunąć lekkie rysy, wydobyć połysk, dać wosk. Wow ,nie no to faktycznie się przygotowałeś Sorki nie moglem się powstrzymać Czy jak tam paste surface i potem SRR 1Rapide to bardzo mocna pasta i należy z nią uważać bo może zrobić sporo bałaganu z którym nie poradzi sobie tak słabiutka pasta jak SSR1 -za duży przeskok. Nie wiem jak twardy jest lakier na Pandce ,ale zacząłbym tym rapidem na jakimś średnim padzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Niestety nie mam możliwość maszynowo zrobić więc wszystko ręcznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 zrobić więc wszystko ręcznieTo zapomni ze cokolwiek zrobisz rapidem ręcznie. To pasta do użytku wyłącznie maszynowo. Znaczy coś tam widać będzie ale czy efekt będzie zadowalający... Próbuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Czym najlepiej rozprowadzać a potem wypolerować Autosol na chromowanych końcówkach wydechu? Z góry dziekuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Ja rozprowadzałem bawełnianą szmatką... a potem wosk do felg i polerka mikrofibrą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szachi Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 wczoraj przekonałem się że ultimate compound stosowany ręcznie to samobójstwo, ale się zastanawiam czy nie lepiej byłoby pracować z nią padem a nie aplikatorem z mikrofibry? Bo trochę siły trzeba w to włożyć dla jakichkolwiek efektów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 wczoraj przekonałem się że ultimate compound stosowany ręcznie to samobójstwo, ale się zastanawiam czy nie lepiej byłoby pracować z nią padem a nie aplikatorem z mikrofibry? Używałeś UC aplikatorem z mikrofibry ? :shock: Po takich postach wcale się nie dziwię, że powstają potem takie komentarze, że używanie ręcznie UC lub innych środków to samobójstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szachi Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 hehe no to wiele tłumacząca wypowiedź może mi się pomyliło ale właśnie no forum wyczytałem żeby używać aplikatora (nie koniecznie w kontekście UC ale pasty ściernej, ScratchX or smth) edit: np. 3M przedstawia aplikacje > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq631 Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Czy collinite 476 po aplikacji można wygrzac w słoncu w celu utwardzenia???Oczywiscie po wypolerowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Pytanie dotyczy 'quik detailer' Meguiar's, czy istnieje jego odpowiednik, nieco tańszy? Przyznam się, że szybko zużywam, prawie codziennie auto jest lekko zakurzone (ciemny kolor) i od razu traktuje je tym środkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scrabit Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 może Finish Kare 425 Extra Slick? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi