Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Trzaskaj gold classa. Taka sama kombinacje testowałem kiedyś na aucie i było bardzo ok! Po kilku myciach powtórka z SRP i będzie ok.

tzn co pare myć Gold Class, a co powiedzmy 7 myć zestaw SRP, DC2, Gold Class?

Opublikowano

tzn co pare myć Gold Class, a co powiedzmy 7 myć zestaw SRP, DC2, Gold Class?

Co ile myć SRP to już sam musisz wzrokowo ocenić. Po kilku myciach na bank zejdzie większość wypełniaczy i pojawią się rysy. Ja GC kładłem co 2 mycie. To czy wosk jest na lakierze też łatwo można sprawdzić (kropelkowanie, odpychanie wody).

Opublikowano

szukam sposobu na smołę... po umyciu samochodu, zacząłem proces glinkowania samochodu... no i po godzinie pół samochodu doczyściłem ale musiałem się sporo namachać". zastanawiałem się nad AG Tar remover. Co o tym myślicie? Jakaś inna alternatywa? Nie chcę eksperymentować z rozpuszczalnikami bo nie wiem jaki wpływ będzie miał na lakier.

Opublikowano

Ja z tej firmy uzywam pasty polerująco nabłyszczajacej zamiennie zamiast g10 z farecli.

Sprawdza sie znakomicie maszynowo i ręcznie.

Zapewne sa inne lepsze, mysle ze dzieki Wam sie dowiem jak polepszyc i tak dobre efekty mojej pracy.

Mała próbka mojej roboty.

Mysle ze kozystając z Waszych rad bedzie mi prosciej uzyskac taki efekt a nawet lepszy.

P6180059-962244.JPG.94294c43bc8cc9674e197a04e2b4dbca.JPG

Opublikowano

A właśnie, czym się charakteryzują pady 25mm i 50mm podczas pracy, dlaczego 25mm są lepsze? Podejrzewam, że chodzi o łatwość prowadzenia maszyny? :)

Opublikowano

gryzon, mniej chłoną produktu,są bardziej przewidywalne i jak by to określić...łatwiejsze do wyczucia w sensie docisku.

Mała próbka mojej roboty.
Wygląda naprawdę nieźle :good: Masz rękę ;) Choć chciałbym zobaczyć na żywo i najlepiej jakiś ciemniejszy lakierek ;) Masz jakąś komorę czy "stodołowa" robota?
Opublikowano

Marco, Powiedz mi tylko gdzie te fotki zamiescic, bo niechce smiecic w tematach.

A jesli chodzi o ciemne kolory to wiem co Ciebie ciekawi.

Jest bardziej pracochłonne zlikwidowanie rysek po matowaniu i trzeba sie naprawde przyłozyc aby po polerce było totalne lustro.

Fotki zapodam jak wskażecie miejsce.

Opublikowano

Witam

Jest ktoś na Forum z Legnicy/Lubin/Polkowice bądź okolic co zechciał by wyprać

pomarańczowo szarą tapicerkę w eST-eku :idea:

Pozdrawiam :good:

Opublikowano

Szybkie pytanie:

Kiedy zastosować środek do usuwania drobnych rys i hologramów (Poorboy’s SSR)? Przed czy po glinkowaniu?

Opublikowano

Chodzi o to, żeby pracować już na czystym, przygotowanym lakierze. I uniknąć wszystkiego, co mogłoby go dodatkowo rysować. ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.