gryzon Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zdjęcie zamieszczę dzisiaj po południu bo teraz nie mam możliwości. Tak myślałem, że za krótko to wszystko i być może za mało agresywna pasta i/lub gąbka. Dziwiło mnie tylko to, że rysy zeszły, a połysku brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 robiłem kiedyś strasznie zmatowiałą mazdę, nie miała głębszych rys tylko zmatowienie od stania pod chmurką, spłowiały lakier zszedł po cleanerze dodo LP na miękkiej gąbce, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Potrzebuje na szybko Chemical Guys Pro Detailer 3,8l. W carspa będzie dopiero za dwa tyg. Nie wie ktos gdzie go jeszcze można u nas dostać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Tak więc zamieszczam zdjęcia maski tego samochodu co mówiłem, mam nadzieję, że będą wystarczające, bo zdolności fotografisty to ja nie mam Jeśli ktoś by doradził czego można użyć, aby przywrócić ten lakier do życia to będę bardzo wdzięczny! Dopiero dzisiaj zobaczyłem ile rysek jeszcze zostało ten lakier to jednak twarda sztuka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Czy taka kombinacja jest możliwa 3m Fast Cut Plus 50417 + 3M - 50488 POLISHING PAD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Czy taka kombinacja jest możliwa 3m Fast Cut Plus 50417 + 3M - 50488 POLISHING PAD Jak to się mówi - dla chcącego nic trudnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq631 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Witam mam krótkie pytanie: Czy po myciu auta moge użyc SMARTWAX SMARTDETAIL QUIK DETAILER??? Da mi to wiekszy połysk??? Czy dopiero go stosowac na zakurzone auto???Wosk na aucie to Colli 476 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Pewnie coś tam z połysku doda delikatnie, ale to niech odpowiedzą Ci, co używają tego preparatu. Natomiast jeżeli chodzi o to: Czy dopiero go stosowac na zakurzone auto??? to chyba zawsze jest lepiej robić coś na czystej powierzchni niż nawet zakurzonej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 16 Czerwca 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Tomeq631, ja bym go stosował tylko po myciu, i nigdy na zakurzone auto. Odswieży wygląd wosku i zwiększy jego trwałość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq631 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Dziekuje bardzo za odpowiedz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 16 Czerwca 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Tomeq631, Jak najbardziej po myciu, nada łądnego połysku , wzmocni wosk i przywróci śliskość jak po świeżo spolerowanym wosku. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 jakie pady na maszynę?? scholl czy monster shine - ze sklepu NOXa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Czy podczas polerowania oczyszczacie jakoś pady?? Czy nie trzeba tego robić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 16 Czerwca 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Pady się zapychają, trzeba je czyścić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Sucre, a zajrzałeś Ty chociaż do FAQ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zajrzałeś Ty, zajrzałeś...źle sformuowałem pytanie..wiem że trzeba je czyścić tylko co ile paneli lub jak często i czym to robicie?? Wiem że jest specjalna szczoteczka do tego chyba chemical guys ale obecnie mam inne wydtaki więc zastanawiam się jaka może być alternatywa.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 16 Czerwca 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Każda inna szczotka o odpowiednio twardym włosiu, nawet taka do rąk da rade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Wszystko zalezy jaki to jest pad, jaką pastą pracujesz itp. Z mojego doświadczenia to mogę Ci podpowiedzieć ze czyszczę co każdy element(cutting pad i mocna pasta). Szczoteczką do rak jak podpowiada EVO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Marco na taką odpwiedź właśnie czekałem. dziś polerowałem swoje auto i po paście polish Optimum i średnio ściernym padzie miałem hologramy, byłem spokojny że usune je finishową ale coś tam jeszcze zostało i przypomniałem sobie że w ogóle zapomniałem o czyszczeniu pada. Czy to mogło być powodem nie usunięcia wszystki hologramów?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Finisha w ogóle nie czyszczę(jedynie to delikatnie spryskuję wodą co jakiś czas ,ale rzadko) I dziwie się ze zostało coś po Optimumie na PP...dziwne...Potrafię wyjechać pastą gruboziarnistą na CP praktycznie bez śladów Ale prawda jest taka że dopiero wykończenie daje ten super lustrzany efekt końcowy zapomniałem o czyszczeniu pada Ale powód mógł to być niewątpliwie. A pierzesz w ogóle gąbki po każdym dniu pracy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Po każdym samochodzie tak. Wczoraj jedynie zrobiłem maske i klape i dziś tą samą gąbką reszte auta. Dopiero po skończeniu ją wyprałem. Zazdroszczę umiejętności Mam nadzieję że z czasem też takie zdobędę. Więc robię jakiś błąd w sztuce, tylko nie wiem jeszzcze jaki... być może za długo siedzę nad jednym elementem. Np. błotnik i drzwi pastą polish robiłem 30min ale staram się dobrze wypracować pastę metodą punktu zenitu i tak sobie teraz myślę że może to zbyt długo na jeden panel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Po każdym samochodzie tak. Wczoraj jedynie zrobiłem maske i klape i dziś tą samą gąbką reszte auta. Dopiero po skończeniu ją wyprałem. a pad na pewnie nie wysechł?? zaschniętą pastą mogłeś zrobić te ryski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Hej kto mi pomoże biednej, niedoświadczonej duszyczce z problemem powyżej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maq Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Sucre a na jakich obrotach kończyłeś zenit? Ja wczoraj pracowałem Optimum Polish na ogromnych hologramach po 3M FC+ i udało mi się wyprowadzić lakier tak, że nie musiałem używać finishingu. Troche dziwne że zostały hologramy po Polish Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 zaczynam od 900obrotów, później 1200 , 1500 , 1200 i 900...Ale myślę że to wina nie wyczyszczonego pada i zaschniętej pasty..przynajmniej mam taką nadzieje bo już nie mam pojęcia co mogę źle robić.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi