Sucre Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Też właśnie myślałem nad PB Nattys Red...na dodo potrzebowałaby grubo ponad 100zł a PB za 70zl można chyba już kupić. No i ładny zapach napewno jej się spodoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 5 Czerwca 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Masz też samplery które starczą na 5-6 razy,za 60 zł masz dwa czyli rok woskowania. No ale Natty's Red to też będzie dobry wybór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas22 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Też mi się wydaje , że z Redsa będzie zadowolona. I z moich obserwacji Reds też jest wydajny robiłem 2 razy Ibke i mało narazie znikneło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 tyle że za 60 zł będą dwa różne woski dodo i zależnie od powiedzmy pogody można innego użyć ja nakładałem różne woski dodo na siebie i nie wpływa to ujemnie na ich trwałość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afi Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Tak przy okazji - wczoraj ogarnąłem kawałek swojego Opla. I jako że ni to mettalic, ni perła, to na padzie pomarańczowym 3M zostało sporo lakieru. Jakieś patenty jak to wyczyścić? I jeszcze aplikator Megs'a mi się trochę PB Natty's Red'em zapchał i nawet po wypraniu w pralce nie wyczyściło go do końca... (?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubz Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Podobnie mam z aplikatorem megsa i nattys red. Różowy się zrobił i nie puszcza koloru. Wypierz w szarym mydle i się nie przejmuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afi Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Tsia... Właśnie wczoraj do pralki starłem trochę szarego mydła i do tego trochę proszku. Faktycznie się chyba nie ma co przejmować aplikatorem. Bardziej mnie martwi ten pad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Kiedyś ktoś na forum testował politure lub cleanery na masce czerownego x5 chyba. Było tam srp i coś jeszcze. Czy mógłby ktoś zapodać linka do tematu bo w szukajce nei moge znaleźć.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Afi, wszystkie (proszę brać to słowo z rezerwą ) woski zostawiają po sobie kolorki, których nie można usunąć. Wypierz aplikatory w szarym mydle aby to odtłuścić/usunąć resztki środka, a zabarwieniem się nie przejmuj - nie przeszkadzają w pracy Ostatnio nakładałem 476s, #16 oraz PB Red trzema różnymi aplikatorami i na każdym po wypraniu został kolorek, odpowiednio: biały, niebieskawy oraz różowo/czerwony Co do pada, ja bym z chęcią zobaczył zdjęcie o czym mowa. Możliwe, że będziesz musiał postąpić identycznie jak z aplikatorami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuman Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Panowie pytanko mam. Robię lakier u siebie w Passacie, zrobiłem już korektę przy pomocy UC megsa, teraz zacząłem nakładać DC1 na czarnym finiszowym padzie ale po kilku przejściach DC1 klei się do lakieru i pad tego nie ściąga. Jaka może być tego przyczyna ? Polerka to rotacja z regulacją obrotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 6 Czerwca 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Za duże obroty i za duża temperatura ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 zdecydowanie. DC to maks 1000-1200obrotów, więcej nie ma sensu. ew. za duża ilość produktu. ile tego dajesz na pad? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefino Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Tak zapytam. Jak nakładać (mam małe, próbne opakowanie) wosk DJ hard candy? Zostawić do przeschnięcia czy od razy polerować na glanc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Ultimate compund megsa - na jakim poziomie jest jego ścierność w porównaniu do np. 3m?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 6 Czerwca 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Między żółtym a zielonym korkiem, ze wskazaniem na zielony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Między żółtym a zielonym korkiem, ze wskazaniem na zielony. z tym, że między żółtym a zielonym jest przepaść. dla mnie UC to takie 75%zielonego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 A czy UC da radę usunąć średnią ilość swirli z leciwego (20 lat) lakieru VW? Oczywiście maszynowo. Edit: fotka dachu, trochę brudny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 6 Czerwca 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Tak, UC jest dość mocnym środkiem, mimo że jest w lini konsumenckiej. Prędkosć i skuteczność korekty zależy od rodzaju maszyny, mi na rotacji szło dużo szybciej niż na DA, no ale to oczywiste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Dzięki za odpowiedź, maszyna to będzie rotacja a co do padów to jeszcze nie wiem, dobrze jak by nie kosztowały majątku, może jakieś propozycje co by się nadało na dobry początek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 6 Czerwca 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Nie wiem, ja pracowałem tylko na 3M, komplet 3 padów, czyli cutting,polishing i finish kosztuje ok 100 zł, nie majątek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Monster shine ostatnio chwalą, ok 20zł/sztukę. Do kupienia u nox-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuman Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 DC to maks 1000-1200obrotów, więcej nie ma sensu.ew. za duża ilość produktu. ile tego dajesz na pad? Faktycznie, za duże obroty były, teraz wszystko ok. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 No może i nie majątek, ale teraz chyba i tak mnie wydziedziczą z domu, że tyle wywalam kasy na kosmetyki samochodowe a muszę jeszcze kupić wosk i cleaner hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roko Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Co to takiego punkt zenitu w polerowaniu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 no nie wierzę... tu: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=671 oraz tu: http://www.detailer.pl/ tu jest wszystko na ten temat! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi