Sucre Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 Też właśnie myślałem nad PB Nattys Red...na dodo potrzebowałaby grubo ponad 100zł a PB za 70zl można chyba już kupić. No i ładny zapach napewno jej się spodoba.
Administrator Evo Opublikowano 5 Czerwca 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 Masz też samplery które starczą na 5-6 razy,za 60 zł masz dwa czyli rok woskowania. No ale Natty's Red to też będzie dobry wybór
przemas22 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 Też mi się wydaje , że z Redsa będzie zadowolona. I z moich obserwacji Reds też jest wydajny robiłem 2 razy Ibke i mało narazie znikneło
malkolm Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 tyle że za 60 zł będą dwa różne woski dodo i zależnie od powiedzmy pogody można innego użyć ja nakładałem różne woski dodo na siebie i nie wpływa to ujemnie na ich trwałość
Afi Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 Tak przy okazji - wczoraj ogarnąłem kawałek swojego Opla. I jako że ni to mettalic, ni perła, to na padzie pomarańczowym 3M zostało sporo lakieru. Jakieś patenty jak to wyczyścić? I jeszcze aplikator Megs'a mi się trochę PB Natty's Red'em zapchał i nawet po wypraniu w pralce nie wyczyściło go do końca... (?)
Kubz Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 Podobnie mam z aplikatorem megsa i nattys red. Różowy się zrobił i nie puszcza koloru. Wypierz w szarym mydle i się nie przejmuj
Afi Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 Tsia... Właśnie wczoraj do pralki starłem trochę szarego mydła i do tego trochę proszku. Faktycznie się chyba nie ma co przejmować aplikatorem. Bardziej mnie martwi ten pad
Sucre Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 Kiedyś ktoś na forum testował politure lub cleanery na masce czerownego x5 chyba. Było tam srp i coś jeszcze. Czy mógłby ktoś zapodać linka do tematu bo w szukajce nei moge znaleźć..
JJ. Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 Afi, wszystkie (proszę brać to słowo z rezerwą ) woski zostawiają po sobie kolorki, których nie można usunąć. Wypierz aplikatory w szarym mydle aby to odtłuścić/usunąć resztki środka, a zabarwieniem się nie przejmuj - nie przeszkadzają w pracy Ostatnio nakładałem 476s, #16 oraz PB Red trzema różnymi aplikatorami i na każdym po wypraniu został kolorek, odpowiednio: biały, niebieskawy oraz różowo/czerwony Co do pada, ja bym z chęcią zobaczył zdjęcie o czym mowa. Możliwe, że będziesz musiał postąpić identycznie jak z aplikatorami.
Kuman Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 Panowie pytanko mam. Robię lakier u siebie w Passacie, zrobiłem już korektę przy pomocy UC megsa, teraz zacząłem nakładać DC1 na czarnym finiszowym padzie ale po kilku przejściach DC1 klei się do lakieru i pad tego nie ściąga. Jaka może być tego przyczyna ? Polerka to rotacja z regulacją obrotów.
Administrator Evo Opublikowano 6 Czerwca 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 Za duże obroty i za duża temperatura ?
julian Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 zdecydowanie. DC to maks 1000-1200obrotów, więcej nie ma sensu. ew. za duża ilość produktu. ile tego dajesz na pad?
stefino Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 Tak zapytam. Jak nakładać (mam małe, próbne opakowanie) wosk DJ hard candy? Zostawić do przeschnięcia czy od razy polerować na glanc?
Dominik Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 Ultimate compund megsa - na jakim poziomie jest jego ścierność w porównaniu do np. 3m??
Administrator Evo Opublikowano 6 Czerwca 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 Między żółtym a zielonym korkiem, ze wskazaniem na zielony.
julian Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 Między żółtym a zielonym korkiem, ze wskazaniem na zielony. z tym, że między żółtym a zielonym jest przepaść. dla mnie UC to takie 75%zielonego.
gryzon Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 A czy UC da radę usunąć średnią ilość swirli z leciwego (20 lat) lakieru VW? Oczywiście maszynowo. Edit: fotka dachu, trochę brudny
Administrator Evo Opublikowano 6 Czerwca 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 Tak, UC jest dość mocnym środkiem, mimo że jest w lini konsumenckiej. Prędkosć i skuteczność korekty zależy od rodzaju maszyny, mi na rotacji szło dużo szybciej niż na DA, no ale to oczywiste.
gryzon Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 Dzięki za odpowiedź, maszyna to będzie rotacja a co do padów to jeszcze nie wiem, dobrze jak by nie kosztowały majątku, może jakieś propozycje co by się nadało na dobry początek?
Administrator Evo Opublikowano 6 Czerwca 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 Nie wiem, ja pracowałem tylko na 3M, komplet 3 padów, czyli cutting,polishing i finish kosztuje ok 100 zł, nie majątek
JJ. Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 Monster shine ostatnio chwalą, ok 20zł/sztukę. Do kupienia u nox-a.
Kuman Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 DC to maks 1000-1200obrotów, więcej nie ma sensu.ew. za duża ilość produktu. ile tego dajesz na pad? Faktycznie, za duże obroty były, teraz wszystko ok. Dzięki
gryzon Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 No może i nie majątek, ale teraz chyba i tak mnie wydziedziczą z domu, że tyle wywalam kasy na kosmetyki samochodowe a muszę jeszcze kupić wosk i cleaner hehe
Roko Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 Co to takiego punkt zenitu w polerowaniu??
julian Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 no nie wierzę... tu: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=671 oraz tu: http://www.detailer.pl/ tu jest wszystko na ten temat!
Rekomendowane odpowiedzi