Łukasz Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Witam,Żeby pozbyć się swirlów (aplikując ręcznie) lepiej jest zastosować SwirlX, Ultimate Compound czy nowość Megs'a Clear Coat Safe Rubbing Compound? Ja bym mimo wszystko użył Ultimate Compound/Rubbing Compound - będzie łatwiej. Czym usune takie zabrudzenia:http://img257.imageshack.us/img257/8692/detailt.jpg oraz takie: http://img24.imageshack.us/img24/5883/detail3.jpg Probowaem benzyna ekstrakcyjna lecz nic z tego. Ja bym na początek zdjął ten napis i użył jakiegoś cleanera czy pasty polerskiej jeżeli zwykłe środki nie dadzą rady. Ponadto ktos pisal ze 150ml SONAX Xtreme Wax 1 full protect wystarczcy na kilka sezonow, U mnie po pierwszym woskowaniu widac juz dno Jako ze to moje pierwsze woskowowanie, rozumiem ze przesadziem z iloscia? http://img580.imageshack.us/img580/5220/detail2.jpg Zdecydowanie przesadziłeś - nie miałeś problemów żeby go wypolerować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kita Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 green, jak najbardziej miękkiej, finiszowej hmm ja używałem zarówno czarnej finiszowej Scholla jak i żółtej 3m i na tej drugiej jest lepiej moim zdaniem. Nawet tu http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... ym+sealant jak i praktycznie wszędzie na DW podają polishing or polishing light Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ember Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 nie miałeś problemów żeby go wypolerować ? zadnych, nakladalem cieniutka warstwe wosku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 31 Maja 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Biorąc pod uwagę to że dokopałeś się do dna, to warstwa raczej nie byla cieniutka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Powiedzcie mi jakie APC polecacie?? Czy z Nielsena byłby dobry czy polecacie jakiś inny?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Biorąc pod uwagę to że dokopałeś się do dna, to warstwa raczej nie byla cieniutka Otóż to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Sucre, Kupiłem niedawno 5L APC Nielsena, gorąco polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Ok, wielkie dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze takie pytanko. Chcę zakupic pb black hole. Mam zamiar zastosować go po djlp a przed coli 476. Czy tak będzie odpwiednio?? Czy odrazu po wypoerowaniu pbbh mogę nakładać poli czy odczekać jakiś czas?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Sucre, Kupiłem niedawno 5L APC Nielsena, gorąco polecam Gdzie kupiłeś 5 l, ja nie mogę nigdzie trafić, znalazłem tylko 1 litrowe opakowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Np: http://www.cds-autospa.pl/sklep/prepara ... ie_5l.html pewnie w smb i mrcleaner tez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 31 Maja 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Dobrze wiedzieć. Ale troche przesadzili z tymi zalecanymi steżeniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.::SCR::. Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Przy okazji jak wypada porównanie tego typu środków do użytku np. na myjni w dużych opakowaniach (5l i więcej) ? Chodzi mi tutaj np. o Autosmart, Nielsen, CarValet i inne (jakie?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rubio Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Czy po PB BH mogę nałożyć jeszcze wosk? np FK1000P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Rubio, MUSISZ!! np. FK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rubio Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 ok a pomiędzy glinkowaniem a PB BH powinienem użyć np PB PP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 No raczej. Cleaner by się przydał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rubio Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Dzięki Marco, w piątek drugie podejście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Np: http://www.cds-autospa.pl/sklep/prepara ... ie_5l.html pewnie w smb i mrcleaner tez Wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
musi_no1 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 wiam mam maly problem ktory mnie boli coraz bardziej gdy patrze na swoj samochod chodzi o to ze w 3 miejscach gdy polerowalem nie zostala uzyta tasma maskujaca i widac malo ale widac pozostalosci po pascie pb ssr1 na zewnetrznych plastikach. probowaem apc od megsa i nic;/ jaki srodek do teg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Spróbuj użyć masła orzechowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
musi_no1 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 cos mi to powaznie nie brzmi myslalem zeby kupic pb natural look bo planuje jakies male zakupy? to pomoze czy probowac dalej apc? probowalem mocnym stezeniem 1:5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arglist Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 musi_no1, To co @Łukasz Radzi nie jest żartem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FujiMario Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Witam ponownie. Panowie, którymi z produktów POORBOY'S WORLD doprowadzę moje żelazko do idealnego stanu??? Juś się pytałem jakiś czas temu o środki Auto Glyma, ale postanowiłem zamówić coś w sklepie rozreklamowanym na tym forum i trafiłem na dział testery... Chodzi mi o glinkowanie(glinkę sobie już zamówiłem) a potem: Mycie --- POORBOY'S WORLD CONCENTRATED CAR WASH Przygotowanie powierzchni --- POORBOY'S WORLD SSR 2 , POORBOY'S WORLD PROFESSIONAL POLISH Wet look --- POORBOY'S WHITE DIAMOND Woskowanie --- POORBOY'S WORLD NATTY'S WAX Konserwacja --- POORBOY'S WORLD QUIK DETAILER PLUS Taki kolor autka Sorki za duże litery ale kopiowałem nazwy bezpośrednio ze sklepu I teraz powiedzcie mi czy popełniłem jakiś błąd przy doborze środków??? Mam zamiar coś zamówić i nie chciałbym palnąć gafy. Czy może dołożyć kasy i kupić coś takiego??? http://www.showcarshine.pl/150-zestaw-d ... ofibr.html PZDR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Jak miało by być "idealnie" to do przygotowania powierzchni wziął bym SSR2 lub Mags UC, SSR1, PP a zamiast NATTY'S "?" zapodał bym Reda na WD, u mnie taka kombinacja z WD+Red jest świetna, QD+ też sobie chwalę. Jeszcze jakiś dresing by się przydał i coś do felg. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 FujiMario, Generalnie zestaw ok. Moze przenies go do daleszej dyskusji do tematu: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=2434. Ze swojej strony, tak na szybko, dodal bym jeszcze glinke, zamienil QD+ na Spray & Glos i zastanowil sie nad natty's blue lub red. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi