dkk Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 a mnie znajomy pyta o wosk do koloru ciemno zielonego i oliwkowego, chcę mu zaproponować Colli 476s lub 915 i chciałbym Was spytać o opinię bo nie mam w tym jeszcze dużego doświadczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kita Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Ja dzisiaj nałożyłem FK 1000p i na to Spray&Gloss od Pb na czarny metalic i muszę powiedzieć że zwala z nóg. W moim odczuciu lepiej się auto prezentuje niż po Nattys blue. Posiadam tester FK ten 59 ml i z opakowania zeszła może 1/6 1/7. Auto po maszynowej korekcji i na to szedł jako cleaner SRP nakładany maszyną. Efekt jest piorunujący, postaram się jutro trzasnąć fote. Trzeba tylko uważać żeby nie położyć zbyt grubej warstwy bo wtedy strasznie się można namachać. Jako że to sealant więc z wytrzymałością powinno być nie gorzej niż z 476. Jednym słowem warto przemyśleć FK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Słuchajcie co z tą lampą?? Nadawała by się czy nie bardzo?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Szukaj nie gryzie http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kita Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Ja używam czegoś takiego(1036818006) jak na amatorski użytek wystarczające. Mam ciemny garaż wiec ma takie dwie i sprawdzają się idealnie. Cena nie jest ogromna a i porządny statyw w komplecie, bardzo przydatny zresztą. Wadą ich jest to że strasznie grzeją, kaloryferów nie potrzeba. Jak świecą na lakier wszystkie swirle widać aż za dobrze tutaj przykład Halogen odbija się akurat na załamaniu ale niestety tylko takie zdjęcie mam w tej chwili na kompie, a nie che mi się szukać karty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Firmek pewnie że nie gryzie ale ja spytałem żeby ktoś się wypowiedział o tej konkretnej lampie a nie dawał link do tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 vps, z tym 200zł trochę przesadziłeś.. na allegro idzie kupić halogena 500W za mniej niż 50zł Obrazek Jesli chodzi o ta lampe, to jest to zwykly halogen taki jak sprzedawany w markecie. Takie halogeny opisane sa wlasnie w temacie http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uri90 Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 mam pytanie, gdyż czekam na SRP od kolegi Marka. Wiem że na SRP dla utrwalenia można nałożyć np coli, niestety na kosmetyki w tym roku wydałem tyle, że zakup coli póki co nie wchodzi w grę. czy mogę nałożyć na SRP Sonaxa Xtreme 1 twardy wosk ?? mam go i jestem zadowolony tylko zastanawiam się czy taka kombinacja cokolwiek pomoże, o ile nie zaszkodzi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 mam pytanie, gdyż czekam na SRP od kolegi Marka. Wiem że na SRP dla utrwalenia można nałożyć np coli, niestety na kosmetyki w tym roku wydałem tyle, że zakup coli póki co nie wchodzi w grę. czy mogę nałożyć na SRP Sonaxa Xtreme 1 twardy wosk ?? mam go i jestem zadowolony tylko zastanawiam się czy taka kombinacja cokolwiek pomoże, o ile nie zaszkodzi?? myślę że taka kombinacja będzie miała dość przyzwoitą wytrzymałość, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 LAMPA - prosta odpowiedź - lampa się nie nadaje, gdyż nie jest na statywie, a najpewniej będzie za jasna i Cię oślepi, zamiast pokazać defekty. ja bym odpuścił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek345 Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Hej pytanko odnośnie tego co dzieje się za oknem, czy przy temp ok 15st bez słońca i deszczu można polerkę trzaskać i woskowanie czy lepiej się wstrzymać i poczekać na cieplejsze dni ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 25 Maja 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Można trzaskać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek345 Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emes Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Czy naprawdę jest potrzeba myć auto po glinkowaniu?...przecież przed procesem glinkowania myjemy już dokładnie całe auto, a sama glinka (używania wraz z wodą) nie brudzi karoserii... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuflik Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 emes, ja nie myje, też używam tylko z wodą Co najwyżej możesz opłukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Czy naprawdę jest potrzeba myć auto po glinkowaniu? "mycie" to może zbyt duże słowo, ale warto opłukać auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximo Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Glinkowałem w weekend auto które stoi pod chmurką w okolicach kolejki miejskiej i pociągów (ok 25 metrów) W trakcie glinkowania woda z szamponem miala kolor rdzawy! (masakra) pył z torów robi swoje... Nie obyło sie bez ponownego mycia. Takze kwestia jak duzo syfu było na aucie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusonic69 Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Krotkie pytanko: Waham sie po między Sonax extreme wax 1 full protect,(1053088377) ( z budżetowych polecany) a Turtle Wax Extreme nano tech (1056962596).. Duza pojemnosc, ale jak z jakoscia?... Ktory polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuflik Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Ani jeden ani drugi! Albo dołóż 20 pln i kup np PB Nattys Blue, Megs Cleaner wax lub sampla jakiegoś. Turtlowi mówimy nie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas22 Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Tego Sonaxa moge z czystym sumieniem polecić nie tylko ja patrz dział testy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusonic69 Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Dzięki za odpowiedz, testy widziałem. Lecz przeglądając temat woski dla ludu napotkałem się na ten turtle , ta sama półka cenowa a prawie 3 x wiecej....Stąd moje pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uri90 Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 tusonic69 obydwa to całkiem inne produkty. SONAX- to twardy wosk, a Turtle to pasta woskowa, która posiada delikatne czasteczki polerujące. Więc musisz wybrać co jest dla ciebie lepsze Albo dołóż 20 pln i kup np PB Nattys Blue, Megs Cleaner wax lub sampla jakiegoś. Jeśli ktoś pyta o konkretną półkę cenową i konkretne dwa produkty to dlaczego większość ludzi na tym formu pisze "lepiej dołóż lepiej dołóż ...." na to samo mozna powiedziec nie kupuj Nattys Blue LEPIEJ DOŁÓŻ i kup Coli a potem czemu coli lepiej dołóż i kup jakiegos SV.... itd. itd. troche wyrozumiałości dla osób które chcą kupić coś z niższej półki Tego Sonaxa moge z czystym sumieniem polecić ja również napotkałem się na ten turtle , ta sama półka cenowa a prawie 3 x wiecej Sonax jest tak wydajny, że starczy ci go na kilka sezonów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 26 Maja 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Turtlowi mówimy nie:) Szkoda tylko że Turtle zdeklasuje PB Natty's i CleanerWaxa pod względem trwałości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuflik Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 green, Na forum pozwalamy korzystać ze znaków interpunkcyjnych, wiedziałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 26 Maja 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 green, Glinka nie uszkodzi chromu, zdejmie naleciałości ale nic poza tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi