Oskar Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 W tym colli to jest tyle wszystkiego, że ja nie wiem czy producent jest w stanie okreslić % skład każdego z jego składników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Witam, Jutro będę zamawiał to coś: Collinite # 476 Meguiars Ultimate Compound Meguiars Deep Crystal Polish 1 Paint cleaner Meguiars Deep Crystal Polish 2 politura GLINKA DO LAKIERU clay bar 200g biała Meguiars Unigrit 3000 GABKA Z PIANKI DO SRODKÓW POLERSKICH GABKA MIKROWLÓKNO DO SRODKÓW POLERSKICH 3M Pady: Żółty, zielony oraz niebieski I teraz pytania: 1.Do tego zestawu brać Colli 476 czy #16? naczytałem się trochę na temat tych wosków, i stawiam raczej na 476, aczkolwiek reszta specyfików jest megsa, może lepiej będzie się trzymał #16 z tym zestawem? 2.Jako cleaner brać megsa DC1 czy moze lepiej zamówić swirtX, czytałem ze też jest wystarczającym cleanerem, a poza tym przyda się na zaswirlowane elementy- tak wiec mamy 2w1- i zaoszczędzone trochę grosza. 3. Pady 3m, zielony na wieksze "problemy", żółty do zwykłej polerki, a na wykończenie brac niebieski czy czarny, sa jakieś różnice? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kita Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Fk1000p daje rady na SRP,mam w tej chwili takie combo na lakierze. Jakiego używasz QD do tego? Szukam jakiegoś a FK są tylko sample wszędzie. Dlatego zastanawiam się nad czymś innym. W tej chwili posiadam Spray & Gloss. Chyba warto było by zainwestować w coś na polimerach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 21 Maja 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Kita, na polimerach masz jeszcze Megs UQD, PB QD+, Smartdetail, CG ProDetailer to te co sam używałem, inne firmy także pewnie coś mają w swojej ofercie sensownego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 21 Maja 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Jakiego używasz QD do tego? FK425, świetny QD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kita Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Dzięki za odp. chyba się na niego zdecyduje. Mam jeszcze inne pytanie, wie ktoś czy na miejscu w Gdańsku bądz Trójmieście można gdzieś kupić aplikatory gąbkowe, najlepiej Megsa lub podobne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba94 Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 tu można kupić http://www.carstuff.pl. albo zamówić ALL4AUTO i odebrać w sopocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolargol Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Jakiego używasz QD do tego? FK425, świetny QD. czy ten FK425 dostępny gdzieś jest w większych opakowaniach czy same sample są? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 21 Maja 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Pogadaj ze sprzedawcami samplerów tutaj na forum, może są w stanie załatwić pełne opakowanie od dystrybutora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 22 Maja 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 kolargol, Z pełnym opakowaniem nie ma problemu, butelka spora bo 920ml czyli praktycznie litr. Odezwij się na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubz Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Megs Last Touch. Warto kupić? Dobrze się spisuje? Za 110 pln mamy ponad 7l QD (LT+woda 50/50). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Last Touch jest super - do tej pory używałem QD oraz UQD, ale drogo wychodziło. Może nie jest tak dobry jak UQD (odpychanie wody), ale i tak doskonale się spisuje. Rozcieńczenie 50/50 jest tylko do glinkowania, jako detailer nie rozcieńczasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobiech Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Mam od Marka próbkę Autoglym SRP, jako że to próbka żadnych instrukcji na niej nie ma. 1. Jak/czym ją nałożyć? (wymieszać z wodą / bezpośrednio gąbką?) 2. Wystarczy przed nałożeniem umyć autko wodą z szamponem, czy glinkowanie wymagane by to miało sens? 3. Jak z wydajnością, bo mam tego dość mało ? [edit] Dodam tylko, że lakier jest w tragicznym stanie, klar odchodzi w niektórych miejscach, a autko nie było wcześniej pielęgnowane poza odświętnym myciem wodą z szamponem Turtla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIL Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 1. Jak/czym ją nałożyć? (wymieszać z wodą / bezpośrednio gąbką?) Z niczym tego nie mieszasz. Wg. mnie najlepiej SRP nakładać gąbką z MF 2. Wystarczy przed nałożeniem umyć autko wodą z szamponem, czy glinkowanie wymagane by to miało sens? Przed nakładaniem najpierw umyłem auto + glinkowanie 3. Jak z wydajnością, bo mam tego dość mało ? Zależy ile masz tej próbki? Zazwyczaj próbka starcza na 1 element karoserii np. maskę Dodam tylko, że lakier jest w tragicznym stanie, klar odchodzi w niektórych miejscach, a autko nie było wcześniej pielęgnowane poza odświętnym myciem wodą z szamponem Turtla. To niestety ale cudów się nie spodziewaj po SRP. W zasadzie chyba nie zauważysz jakiejś poprawy stanu lakieru. WG mnie SRP można używać jak lakier jest w bdb stanie. Maskuje dosłownie płytkie ryski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 a mi się wydaje że będzie bardzo duża różnica, na to jeszcze jakiś wosk maskujący rysy i będzie o wiele lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ember Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Czekam na paczke, ktora zawiera m.in. wosk SONAX Xtreme Wax 1 full protect. Czy glinkowanie przed woskowaniem jest absolutnie niezbedne? Czytalem gdzies, ze mozna ten krok pominac czyszczac auto benzyna ekstrakcyjna (po wymyciu), prawda to? Na dzien dzisiejszy, wolalbym sie nie pchac w dodatkowe koszta, stad pytanie (predzej czy pozniej i tak kupie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 23 Maja 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Nie, nie jest niezbędne ale warto to zrobić. Benzyna oczywiście pomoże, ale glinki w 100% nie zastąpi. Pamiętaj żeby pomiędzy benzyną a woskiem umyć auto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanquisz Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Sobiech napisał/a: 3. Jak z wydajnością, bo mam tego dość mało ? Zależy ile masz tej próbki? Zazwyczaj próbka starcza na 1 element karoserii np. maskę Przy ręcznej aplikacje i odpowiednie cienkiej warstwie, próbka SRp starczy na co najmniej jedno duże auto. Mi jeszcze sporo zostało po aplikacji na vw polo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 wracając do benzyny - czasem tylko benzyna usunie to, z czym glinka sobie nigdy nie poradzi. dla mnie oba te produkty się idealnie uzupełniają. ostatnio oczyszcałem całe boki do okien benzyną, bo samo glinkowanie niewiele dało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vps Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Czy taka lampa wystarczy do oświetlenia polerowanego panelu. 60 bardzo jasnych, energooszczędnych, białych diod LED koszt tylko 59,99 a lampa metalohalogenowa ponad 200 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba94 Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Gdzie taką lampę można kupić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Sądząc po informacjach w exifie - ta lampa jest w sprzedaży w Lildu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanquisz Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 vps, z tym 200zł trochę przesadziłeś.. na allegro idzie kupić halogena 500W za mniej niż 50zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuflik Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 vanquisz, metahalogen za 50pln? To ja poprosze 3 sztuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanquisz Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 sorry za niedoczytanie z mojej strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi