proximo Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 1. Czy można użyc qd+ na auto zakurzone, powiedzmy takie 2-3 dni po umyciu? (gdy nie widze wiekszego brudu) Obawiam sie ze jakies drobinki jednak porysuja lakier... Czy qd lepiej uzywac tylko po myciu auta? 2. Czym najlepiej aplikowac apc (poorboys) na kokpit i plastiki? Uzyc aplikatora z mikrofibry i po dluzszej chwili scierac mikrofibrą? Dzięki koledzy za odpowiedzi :-) (o ile będa he) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuflik Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 proximo, 1. lepiej użyć dustera. ja kiedyś pojechałem UQD po dwu dniowym kurzu przy użyciu MF megsa i porysowałem ładnie dach i maskę.. nie rób tak:) 2.Ja apc psikam w formie piany, wcieram delikatną szczoteczką/ pędzlem i potem wycieram MF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximo Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 tak myślałem... dlatego nie uwierze w to co piszą na etykietce dzięki kulfik za odpowiedzi :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 1. Czy można użyc qd+ na auto zakurzone, powiedzmy takie 2-3 dni po umyciu? (gdy nie widze wiekszego brudu) Obawiam sie ze jakies drobinki jednak porysuja lakier... Czy qd lepiej uzywac tylko po myciu auta? Ja używałem z bardzo puszystym ręcznikiem - nie stwierdziłem jakiś widocznych gołym okiem zarysowań, ale żeby poznać prawdę trzeba by sprawdzić na aucie po kompletnej korekcji. 2. Czym najlepiej aplikowac apc (poorboys) na kokpit i plastiki? Uzyc aplikatora z mikrofibry i po dluzszej chwili scierac mikrofibrą? Zależy gdzie. Na twarde plastiki , typu listwy progowe tam gdzie najbardziej brud wchodzi w fakturę plastiku używam szczotki i potem wycieram mikrofibrą. Na miękkich plastikach używam albo gąbki i potem wycieram albo lece na dwie mikrofibry. Też używam APC poorboys - nie dawaj za dużego stężenia - i wypróbuj gdzieś w niewidocznym miejscu. W seacie na pewno masz ciemne plastiki i nie zdziwiłbym się gdyby na takich zostawiał jakiś jasny nalot. Już miałem kilka razy takie coś ,że psiuknąłem nim na boczek drzwi i po wytarciu widać było jasny zaciek - tak jakby ślad po spływającej kropli (pomimo ,że plastik był jasno szary). Strasznie ciężko było to usunąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Czy musze dzis wymyc pady czy moge zostawic do jutra? Jutro bede znowu uzywal, a nie chce mi sie ich prac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Możesz zostawić-zwilżysz delikatnie jutro QD i można lecieć dalej. W nieskończoność tak robić nie można niestety. Jutro radzę przepłukać-nie ma dużo roboty. I dawaj jakieś focisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximo Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 1. Czy można użyc qd+ na auto zakurzone, powiedzmy takie 2-3 dni po umyciu? (gdy nie widze wiekszego brudu) Obawiam sie ze jakies drobinki jednak porysuja lakier... Czy qd lepiej uzywac tylko po myciu auta? Ja używałem z bardzo puszystym ręcznikiem - nie stwierdziłem jakiś widocznych gołym okiem zarysowań, ale żeby poznać prawdę trzeba by sprawdzić na aucie po kompletnej korekcji. 2. Czym najlepiej aplikowac apc (poorboys) na kokpit i plastiki? Uzyc aplikatora z mikrofibry i po dluzszej chwili scierac mikrofibrą? Zależy gdzie. Na twarde plastiki , typu listwy progowe tam gdzie najbardziej brud wchodzi w fakturę plastiku używam szczotki i potem wycieram mikrofibrą. Na miękkich plastikach używam albo gąbki i potem wycieram albo lece na dwie mikrofibry. Też używam APC poorboys - nie dawaj za dużego stężenia - i wypróbuj gdzieś w niewidocznym miejscu. W seacie na pewno masz ciemne plastiki i nie zdziwiłbym się gdyby na takich zostawiał jakiś jasny nalot. Już miałem kilka razy takie coś ,że psiuknąłem nim na boczek drzwi i po wytarciu widać było jasny zaciek - tak jakby ślad po spływającej kropli (pomimo ,że plastik był jasno szary). Strasznie ciężko było to usunąć. No nie mów że nalot będzie zostawał ;/ kurcze liczyłem że po umyciu ich apc bedzie lepiej wygladać plastik - żywiej tak Mam ciemno szare plastiki (wiekszość) Tak czy siak dziekuje za odpowiedz i przestroge. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Nie musi zostawać - dlatego mówię żebyś nie szalał ze stężeniami i wycieram pozostałości dość szybko, koniecznie wypróbuj w niewidocznym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 proximo, nie wiem na ile to pomocne, ale u mnie w Seacie Leonie plastki po samym APC są zdecydowanie pozbawione życia, nawet jak stosuje APC w niskim stężeniu 1:15. Dressing jest u mnie niezbędny, inaczej wygląda to jakby wypłowiało od słońca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kita Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Wydaje mi się ... licze na rady osób, które korzystały z opisanego przeze mnie sposobu i są w stanie mi powiedzieć "rób tak" albo "nie rób bo to sie mija z celem" pozdrawiam Mowiac wydaje mi sie mialem oczywiscie na mysli "rob tak" . Ale masz racje, moglem lepiej ubrac mysli w slowa pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KR54321 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Ponieważ przymierzam się do polakierowania całego auta (kolor srebrny), napiszcie proszę których materiałów/producentów użyć żeby było jak najlepiej.. i ile warstw bezbarwnego Biorąc pod uwagę moje dotychczasowe doświadczenia zamierzam materiał zakupić sam, a potem do lakiernika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Ponieważ przymierzam się do polakierowania całego auta (kolor srebrny), napiszcie proszę których materiałów/producentów użyć żeby było jak najlepiej.. i ile warstw bezbarwnego Biorąc pod uwagę moje dotychczasowe doświadczenia zamierzam materiał zakupić sam, a potem do lakiernika. To nie jest krótkie pytanie i nie da się na nie krótko odpowiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KR54321 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Tyle wiem. Nie znalazłem odpowiedniej kategorii żeby je zadać zakładając osobny temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 "Szukam pomocy" będzie odpowiednia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fernando Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 KR54321, ja bym się zdał na opinię lakiernika. A jeśli mu nie ufasz, to go zmień! Możesz kupić najlepsze i najdroższe lakiery, a fachowiec skopie robotę i odwrotnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmocc Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Witam, który z poniższych produktów jest bardziej polecany dla nowicjusza ? (będzie on nakładany ręcznie) #1 Collinite no. 476 Super Doublecoat Auto Wax 266ml #2 Meguiars Professional Paste Wax #16 311 g (mirror glaze) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nOx Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Obydwa będa równie dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIL Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Panie i Panowie, która rękawica do mycia lepsza: Poorboy's Mega Mitt(różowa) czy Meguiar's Microfiber Wash Mitt (biała)?? Ktoś konfrontował? Poorboy'a wygląda zachęcająco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 rękawica mf mega jest b.dobra, używam zamiennie z wookiesem. z rękawicy pb też pewnie byłbyś zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek881 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Też jestem ciekaw jak rękawica poorboys wygląda na żywo. Bo na zdjęciach w sklepach internetowych włosie w niej wyglada na dość krótkie, chociaż może być to mylne złudzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Panie i Panowie, która rękawica do mycia lepsza:Poorboy's Mega Mitt(różowa) czy Meguiar's Microfiber Wash Mitt (biała)?? Ktoś konfrontował? Poorboy'a wygląda zachęcająco. mega mitt to nie rekawica do mycia tylko do scigania kurzu polerowania itp. ma krotkie ale geste wlosie, swietna do kokpitow. Do mycia jest Chenille Microfiber Wash Mitt pomarńnczowa łlosie w sam raz, dobrej jakości sciągacz, dla mnie trochę za duża ale ja mam małe rączki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swemi01 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Pasta polerska UC megsa jest tak samo ścierna jak ta z żółtym korkiem 3m? i czy swirx megsa to jest tak samo ścierny jak ta z fioletowym korkiem 3m? Wiem że to są inne produkty ale można stwierdzić które są lepsze? 3m vs megs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Pasta polerska UC megsa jest tak samo ścierna jak ta z żółtym korkiem 3m?i czy swirx megsa to jest tak samo ścierny jak ta z fioletowym korkiem 3m? Wiem że to są inne produkty ale można stwierdzić które są lepsze? 3m vs megs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuflik Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 kabul, brawo! proponuje wrzucić do do faq czy coś super tabelka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Tylko ktoś bardziej siedzący w temacie mógłby pouzupełniać zwłaszcza jeżeli chodzi o 3M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi