kolargol Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 dołączam do pytania: jak szampon nigrina wpływa na trwałość wosku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuflik Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 kolargol, to może organika? tanie i chwalone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 kuflik, no tak myślałem o tym tylko ten co ma niecałe 0,5l (35zł) nie starczy nawet na 10 myć, Butelka 0,5l GC nie starczy na 10 myć ? To co Ty myjesz ? TIRy ? Taka butelka powinna wystarczyć na przynajmniej 20 myć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uri90 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Łukasz, źle mnie zrozumiałeś, ja nie mam doświadczenia w myciu GC, Sugerowałem się jedynie tym co podaje producent.... 30 ml na 4 l wody... z prostych matematycznych obliczeń wynika, że nie starczy korzystam z 10l wiadra) no chyba że ty wprowadziłeś własne dawkowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Czy karbowane pady czyści się w jakiś specjalny sposób ? Co ile elementów trzeba czyścic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Łukasz, źle mnie zrozumiałeś, ja nie mam doświadczenia w myciu GC, Sugerowałem się jedynie tym co podaje producent.... 30 ml na 4 l wody... z prostych matematycznych obliczeń wynika, że nie starczy korzystam z 10l wiadra) no chyba że ty wprowadziłeś własne dawkowanie? Generalnie jakoś do tej pory używałem 1 nakrętkę (no może 1,5) na wiadro (nie wiem ile l). Szampon przy takim dawkowaniu starczy na pewno na 20 razy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Generalnie jakoś do tej pory używałem 1 nakrętkę (no może 1,5) na wiadro (nie wiem ile l). Szampon przy takim dawkowaniu starczy na pewno na 20 razy Nakrętkę dużej czy małej butleki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uri90 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Jeśli takie stężenie jest wystarczające, a podejrzewam, że jest skoro z takiego korzystasz i nie ma sensu dawać więcej to wydaje mi się że GC jest godny uwagi (tzn zawsze był godny uwagi ;D chodzi mi tutaj raczej o to że przy takich ograniczeniach cenowych jak wymieniłem wcześniej, rzeczywiście warto go wziąć pod uwagę korzystając z twojego sposobu dawkowania) kabul, mówimy cały czas o butelce 0,5l więc myślę, że Łukasz także wziął pod uwagę butelkę 0,5l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 uri90, na auto wielkości focusa 8 litrów roztworu szamponuy to minimum, na to minimum musisz dać 45ml GC, inaczej wolał bym wziąć na przykład sonaxa choć w sumie na jedno wyjdzie, ja wyblałem shampo plus i jestem z niego dość zadowolony , ale opakowanie to 3,8 litra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Ja na początku lałem wg. uznania czyli 2 nakrętki z małej butli na 10L poza tym wiele się pisało wtedy na forum żeby GC był w małym stężeniu.. Byłem strasznie nie zadowolony - kiepsko domywał, poślizg bez szału a co najbardziej mnie denerwowało to to ,że strasznie mnie ręce piekły po myciu. Po zapoznaniu się z dokładnym dawkowaniem nalałem wg. zaleceń producenta i wszystkie niedogodności znikły...razem z szamponem z butelki który schodził bardzo szybko. Przy mocniejszym roztworze o dziwo wosk zaczął przeżywać drugą młodość tak jakbym go w końcu dobrze odżywił tym szamponem. Suma sumarum zakupiłem Poorboys SS&S który jest 3 razy bardziej skoncentrowany a przy tym tańszy i dużo bardziej mi pasuje. EDIT: ja wyblałem shampo plus i jestem z niego dość zadowolony , ale opakowanie to 3,8 litra Pod względem koncentracji jest tak samo jak w przypadku GC. Nie pamiętam ile kosztował galonowy GC ale chyba więcej od S+ więc się go bardziej opłaca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uri90 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 malkolm, moj focus to kombiak w dodatku... zresztą i tak korzystam z 10 l wiadra wiec mam ok 8 l zupki i jest ok ;D po tym co piszecie to sam juz nie wiem co myśleć. chyba wybrałbym nigrina ale nie ma go na alledrogo obecnie więc chyba wybiorę sonaxa- zwykłego bez pseudo wosku... nie kupię w granicach opisanych wyżej (20-30 zł) szamponu, który nie zmyje mi wosku ale i tak jak pisałem wcześniej mam zamiar dosyć często woskować auto. Dzięki za wszystkie odpowiedzi były bardzo pomocne pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 To ile chcesz wydać na szampon? Duragloss 901 jest też 3 razy bardziej skoncentrowany od GC a jest przy tym tańszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Nakrętkę dużej czy małej butleki? Mierzyłem kiedyś ile wlewam to wyszło jakieś 25ml. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Ja ostatnio pierwszy raz umylem szmponem Tenzi neutro - do mycia recznego pH9 - jest strasznie gesty jak zel, trudno go bylo z butelki wylac, piana niezla, poslizg przyzwoity, zapach slaby - tzn malo intensywny. Nie wiem jak wplywa na wosk bo nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uri90 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 To ile chcesz wydać na szampon? Duragloss 901 jest też 3 razy bardziej skoncentrowany od GC a jest przy tym tańszy. do 30 polskich złotych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 No to prosze: Duragloss 901 zmiescisz sie idealnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Duragloss 901 jest też 3 razy bardziej skoncentrowany od GC a jest przy tym tańszy. Jak to ? Przecież na stronie jest napisane że dajesz 30 ml na 4-5 litry wody,czyli bardzo poodbnie jak GC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kita Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 A próbował ktoś z was kiedyś SMARTWAX SMARTCARWASH. Cena przyzwoita, producent podaje że ph neutralne więc z woskiem nie powinien się gryźć. Ja właśnie zamówiłem i ciekaw jestem czy się sprawdzi. Wcześniej używałem GC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Evo, co do szamponu duraglossu to nie patrz co jest napisane. Uzywam go i dwie nakrętki na 8-9l w zupełności wystarczą. Pad nie może być zalepiony, powinieneś widzieć pojedyncze "komórki". Tak głoszą na DW. Jest tam wątek o primingu pada itd. jak chcesz wiedzieć przed dzisiejszą robotą to napisz do Juliana lub nOx-a, będziesz miał pewną wiadomość, bez rozterek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Duragloss 901 jest też 3 razy bardziej skoncentrowany od GC a jest przy tym tańszy. Jak to ? Przecież na stronie jest napisane że dajesz 30 ml na 4-5 litry wody,czyli bardzo poodbnie jak GC. Na autogeeku podają ,że 1 uncja na 3 galony wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Duragloss 901 jest też 3 razy bardziej skoncentrowany od GC a jest przy tym tańszy. Jak to ? Przecież na stronie jest napisane że dajesz 30 ml na 4-5 litry wody,czyli bardzo poodbnie jak GC. Na autogeeku podają ,że 1 uncja na 3 galony wody. czyli 30ml na 13,5l wody. Ja dzisiaj będe mył auto tym szamponem to zdam relacje jak się spisze szampon DG #901 zmieszany z wodą w tych proporcjach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Cholera, mam wrażenie że mój UC jest naprawdę trefny jakiś. Na pomarańczowym padzie 3M ( cutting) nie jestem w stanie ściągnąć średnio głębokich rys, nawet na 6 biegu maszyny i dużym nacisku na maszyne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Rozumiem że APC od Megs-a to koncentrat, nadający się do mycia niemal wszystkiego. Moje pytanie brzmi. Jak najlepiej rozcieńczyć z wodą (jakie proporcje: ile wody, ile koncentratu) żeby wyczyścić środek samochodu (tapicerka, wewnętrzne plastiki). Jakie macie sprawdzone proporcje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 10:1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Cholera, mam wrażenie że mój UC jest naprawdę trefny jakiś. Na pomarańczowym padzie 3M ( cutting) nie jestem w stanie ściągnąć średnio głębokich rys, nawet na 6 biegu maszyny i dużym nacisku na maszyne Piotrek, czy czasem nie miałeś takiej sytuacji, że butelka od nowości była mocno nabuzowana i jakby było w niej za dużo powietrza ? W tamtym roku Megs wypuścił partię wadliwych UC więc może coś Ci się trafiło. Sama konsystencja UC wyglądała jak zważona śmietana. Gdzie mieszkasz w tej Warszawie ? Jakby w miarę sensownie to byśmy się skumali to bym rzucił okiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi