Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pozwólcie, że się pochwalę swoim garażem.

Jak wiecie, na pierwszy ogień idzie zielony Opel, póżniej Mercedes (te piekne badziewne kołpaki.....) a na koniec Spider (tak, wiem, koła... z Anglii już mi niosą piękne felgi)

male3.jpg.0a029685e8284af93726cb6f073893e5.jpg

male2.jpg.eaa83a0faf868cf51be7263d800bbf07.jpg

male.jpg.2b43200422993b6bce1c2fddc9c7f5d6.jpg

Posted

Spider cudowny :D aaaaa kocham go :D

No i Mercedes elegancki tylko te kołpaczki nieco odstają :)

Opla mam nadzieje ocenię na żywo :)

Posted

Kołpaki oryginalne z W115/W123 mam w domu, ale każdy inny kolor, a nie ma czasu (tak, tak, wmawiaj sobie, że to o czas chodzi, lenisz się i tyle) wziąść aerograf do ręki i pomalować.

Co do kół we Fiacie, to kupuję angielskie Revolution 4-Spoke w fabrycznym rozmiarze, tj. 13x6 czarny krzyż polerowany rant, a te są jako zastępcze.

Odnośnie wypożyczeń, to jak otworzę firmę, dam wam znać.

8-)

[ Dodano: 6 Październik 2009, 13:08 ]

Maciek, garaż mam we Wyrach, więc niedaleko, myślę, że regularnie będziesz wszystkie oceniał.

Posted

Jestem pod wielkim wrażeniem. Szkoda, że nie mieszkasz gdzieś bliżej, bo z chęcią obejrzałbym te cudeńka w rzeczywistości.

Powiem Tobie, że masz piękne pole do popisu jeżeli chodzi o lakier - myślę, że satysfakcja po zrobieniu tych aut będzie olbrzymia :kox:

Co to za pomieszczenie ? Wygląda trochę jak sala szpitalna :P

Posted

To kiedys miała być hala produkcyjna, potem to była hala magazynowa, a teraz to jest garaż. Muszę tylko wyrzucić stamtąd przyczepę kempingową od brata i przywieżć moje kolejne dwa samochody (Tatra 603 i Mercedes W123 300 Turbodiesel), jednakże na razie się one restauruja. Niestety, nie było mnie przy wyborze tych "efektownych" płytek matowych, stąd nikt nie wpadł na pomysł o podłodze w połysku (lustro).

A tak btw, co sądzicie o szczotce SwissVax Duster do ścierania kurzu z samochodu? W moim wypadku chyba warto takową posiadać w garażu

male7.jpg.6cd46ad88c46c5989b9529cfb578e8a8.jpg

male6.jpg.732d97b0d1c06889a8d871732a7d5691.jpg

male7.jpg.732da8dbf6ebbb7a0ca51c230bd1d6af.jpg

male6.jpg.5a708656f0f88b1580b03fd689b478d6.jpg

Posted

piękna kolekcja, jak powiedział już Łukasz, masz wielkie pole do popisu!

i nie narzekaj na plytki, chętnie bym sie wprowadził do takiej halki ze swoim sprzętem;)

Posted

Ja też, wiec wiesz Łukasz, chyba musimy się w takim razie koledze trochę wprosić do garażu i w jakiś weekend go odwiedzić;p

Przemek, nie obawiaj się, tylko tak gadam, jeszcze nie siedzę w aucie;P

Posted

Pan Maciej będzie miał okazję prawdopodobnie (to zależy od pogody) teraz w czwartek zobaczyć Opla, gdyż odbieram u niego środki, ale co do prośby Lukasza, to ja niewidzę problemu w przyszłym roku od wiosny, gdy temperatury będą już odpowiednie. Wtedy też myślę, że będę mógł się ogolić nad samochodami, a nie w łazience przed lustrem... :D Niestety W110 za 2 lata pójdzie i tak do malowania (jeżeli konserwator zabytków pozwoli, to zmiana koloru na oryginalny ciemno szary metalic z tamtych lat), gdyż lakiernik się nie wykazał odnośnie podkładów antykorozyjnych. Przy oplu na zimę muszę się też z chromami pobawić (położenie świeżej warstwy chromu).

Posted

Super, na wiosnę na pewno zrobię sobie wycieczkę do Ciebie, a że jest możliwość, że będę w tamtych rejonach to tym bardziej wproszę się na odwiedziny :-]

Posted

Super autka i wielki garaż!też chętnie bym się nimi przejechała :-]

Posted
Super autka i wielki garaż!też chętnie bym się nimi przejechała :-]

co prawda to prawda :) Alfa mmmm :)

Posted

Panowie ale to jest Fiat 124 Spider alfa spider wygląda nieco inaczej . Musiałem bo fiacikowi było by smutno :)

Posted

nOx, oj tam :D i to jest włoch i to jest włoch :D sylwetkowo podobne :)