Dystrybutor Colourlock Opublikowano 28 Maja 2015 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Ja polecam osobiście płyn Voigt, tutaj możenie o nim więcej poczytać: http://www.voigt.pl/produkt/linia_produ ... vc_137,144 Alkohol izopropylowy w składzie: cud, miód. Brud i wykończenie schodzi pewnie pierwsza klasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matix19 Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Poczytałem trochę ten temat ale dla pewności chcę jeszcze zapytać, mam w BMW beżową skórę kolor dacota lemon, jak kupiłem samochód to była idealna po miesiącu już trochę się przybrudziła, szczególnie fotel kierowcy od jeansów. Z tego co widzę to polecacie zestaw colourlock, a może jest coś lepszego w tej kasie? A jeżeli colourlock to który strong czy soft, z całą tapicerką soft pewnie dałby radę ale ten fotel kierowcy, sam nie wiem? Na ile czyszczeń taki zestaw starczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Tenzi leder clean...zalecane 1:10. Próbował ktoś bez rozcieńczenia za dużo info nie znalazłem... Robocze pH jest 10 i nic złego się nie dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmorka Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Tenzi leder clean...zalecane 1:10. Próbował ktoś bez rozcieńczenia za dużo info nie znalazłem... Robocze pH jest 10 i nic złego się nie dzieje Też używam do takich wnętrz dla handlarzy, rozrobiłem tak jak w instrukcji, przelałem do pianowniczki i jazda szczoteczką, ścieram delikatnie zwilżoną mf, efekt zbliżony do Softa, z tym że znacznie tańszy, więc jak klient z gatunku "wąż w kieszeni" to polecam, nic złego ze skórką się nie dzieje a wygląda bardzo przyzwoicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Dzięki Na miejscu mieli tylko clean GT czyli gotowe do pracy z pH13. Akcja typu "ogarnę Ci szwagier na handel" Szczura nie ma bo przechodziła już przez moje ręce. Pianowniczka i szczotka colourlock jest, także połowa sukcesu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marektokarski Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Wg mnie najlepszy jest colourlock i nie ma co oszczędzać na tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 marektokarski, jasne tylko po co mam marnować nietaniego stronga na skórę, która nie jest "zapuszczona" i idzie na handel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jihad Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Witam wszystkich! Mam pytanie jak dbać o czarną tapicerkę skórzaną w Hondzie Legend KB1 2004-2008, czy to jest skóra anilinowa, czy gładka? Co kupić do czyszczenia skóry? Czytałem, że promowany tu Colourlock "Nie należy stosować środka do skór otwartych anilinowych, welur, nubuk". Wcześniej "dbane było" w kratkę z tego co wiem. Myślę, że bez szczególnego dopieszczania, fotele są suche, te z przodu się świecą. Mam już w zapasie Zaino Z-10. Zdjęcie poglądowe (ale stan fotela mam podobny, może lekkie przetarcia się robią w newralgicznych miejscach): Skóra jest perforowana, fotele podgrzewane i wentylowane, jeśli robi to jakąś różnicę. Z góry dzięki za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegarek Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Jihad, To jest skóra gładka, więc spokojnie możesz stosować polecane tu środki do czyszczenia tego typu skór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kryman Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Cześć, mam takie pytanko, czy w Toyocie Rav4 z 2005r. jest skóra którą można czyścić normalnie Colourlockiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegarek Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Tak, jeśli w tej Toyocie jest skóra, to można ją czyścić Colourlockiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafgix1 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Witam panowie ostatnio kumpel kupił bmw 530 GT 2012 rok przebieg 50tyś km fotele ma w kolorze jasnym i mają ona funkcje masażu, i tu pojawia się problem poprzedni właściciel zabrudził fotel prawdopodobnie kurtką skórzaną (!?) Próbowaliśmy podziałać Colorlockiem strong i dedykowaną szczoteczką, dodam że brud schodzi ale to fioletowe coś nie Ma ktoś jakiś pomysł ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jihad Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Ma ktoś jakiś pomysł ? Na yt jest filmik, jak AMMONYC usuwa farbę ze skóry takim szorstkim gąbko-padem. Robi to baardzo delikatnie, podobno nic innego nie dawało jakichkolwiek efektów, a po tej operacji zabrudzone miejsce wygląda jak nowe. Więc w ostateczności możesz spróbować. Tylko tam to była mała powierzchnia, a farba prysnęła dzieciom na kanapie, więc na pewno inny rodzaj, niż w przypadku skórzanej kolorowej kurtki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor leather-ottimo Opublikowano 22 Czerwca 2015 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Witam panowie ostatnio kumpel kupił bmw 530 GT 2012 rok przebieg 50tyś km fotele ma w kolorze jasnym i mają ona funkcje masażu, i tu pojawia się problem poprzedni właściciel zabrudził fotel prawdopodobnie kurtką skórzaną (!?) Próbowaliśmy podziałać Colorlockiem strong i dedykowaną szczoteczką, dodam że brud schodzi ale to fioletowe coś nie Ma ktoś jakiś pomysł ? Do śladów po jeansie polecamy http://www.picobello-shop.pl/dzial/pico ... -skorzanej Zestaw dostępny także na allegro http://allegro.pl/zmywacz-do-sladow-po- ... 05659.html [mod=piotr13]Nie cytujemy zdjęć [/mod] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot82 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Czym polecicie mi umyć tą skórę ? Chciałbym się dodatkowo pozbyć dziwnego zapachu , domyślam się, że to skóra czymś dziwnym pachnie. Jakby ktoś w aucie trupa woził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sardzent Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 napisz cos wiecej moze, lepi sie, sliska, tlusta, ma plamy ... zdjecie nie oddaje nic wiec mozna polecic tylko klasyka czyli Soft'a od Colourlock lu Gliptopne np Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot82 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Śliska jest, jak ma plamy to nierzucające się po oczach. Podlokietnik troszkę wiekowo zniszczony- posiada "pękniecia starości" ( widać jak powięszysz zdjęcie ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor Colourlock Opublikowano 23 Czerwca 2015 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Skórę polecam umyć Zestawem Strong, natomiast brzydki zapach można usunąć octem. należy przesmarować a następnie nałożyć na to worek foliowy. Jeżeli to nie pomoże to ozonowanie,a jeśli to nadal nie pomoże to wymiana gąbki(jeśli w niej siedzi zapach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot82 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Najpierw Ocet i folia , a później zestaw Strong? Czy "Zestaw tonujący do skóry" będzie tez dobrym rozwiązaniem (skóra Valcona)? Tylko, że w zestawie jest SOFT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Witam. Czym mogę wyczyścić i zaimpregnować skórę ze zdjęć? Dodam, że te boczki od kierowcy są lekko przetarte ale chce doprowadzić całość do dobrego stanu. Są to siedzenia z Passat B6 skóra z alcantarą. Dużo osób poleca zestaw colourlocka i nie wiem czy to jest właśnie skóra gładka, która się do tego nadaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimmu Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Dużo osób poleca zestaw colourlocka i nie wiem czy to jest właśnie skóra gładka, która się do tego nadaje. Nadaje się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor Colourlock Opublikowano 26 Czerwca 2015 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Witam. Czym mogę wyczyścić i zaimpregnować skórę ze zdjęć? Dodam, że te boczki od kierowcy są lekko przetarte ale chce doprowadzić całość do dobrego stanu. Są to siedzenia z Passat B6 skóra z alcantarą. Dużo osób poleca zestaw colourlocka i nie wiem czy to jest właśnie skóra gładka, która się do tego nadaje. Zestaw Strong jak najbardziej nadaje sie do wyczyszczenia tych foteli. Dodatkowo posiadamy zestaw czyszczacy do alcantary Jako ze boczki sa wytarte i posiadaja płytkie załamania mozna je zniwelowac przy pomocy pada szlifujacego oraz rozpuszczalnika gld. Przy szlifowaniu szwy nalezy okleic taśma malarską. Gdy przywroci Pan boczki do poprzedniego stanu nalezy je pomalowac z pomoca naszego zestawu tonujacego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek WRO Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Chciałem zapytać się o trwałość szczoteczki z colourlock. Jak długo ona wytrzymuje? Do tej pory korzystałem ze szczotki z CCC z włosia końskiego czy jakoś tak. W sensie, że nie nylon. I tak szczotka wytrzymuje średnio 3-4 czyszczenia brudnej skóry a potem wygniata się. Jakby włosie traciło swoją sztywność. A może polecicie jakąś inną szczotkę do czyszczenia skóry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbiz Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Tomek WRO, od blisko roku używam http://sklep.motogo.pl/pl/p/Furniture-C ... skory/1896 szczotki colourlocka faktycznie zużywają się zbyt szybko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r_afaello Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Witam. Mam problem z pielęgnacją pomalowanej skóry. Malowałem kupionym zestawem (colourlock)fotel w audi. Był umyty, potem gld i utrwalacz. Teraz (a minęło sporo czasu) postanowiłem odświerzyć (umyć fotel). Kupiłem zestaw Meguairsa do czyszczenia i konserwacji. Po próbie czyszczenia malowanego fotela farba zaczęła schodzić (odsłoniły sie niedoskonałość, fibra złapała kolor). Reszta foteli (nie malowane) zniosła to bez problemu. Zostało mi jeszcze farby (mam nadzieję że upływ czasu jakoś nie szkodzi) i planuję ponownie umyć, gld, farba, utrwalacz. Tylko dalej nie wiem czym to potem pielęgnować żeby znowu farba nie spłynęła. Pisałem PW do kolegi muzycom ale chyba sezon urlopowy zaczął :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi