Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Dystrybutor
Ja polecam osobiście płyn Voigt, tutaj możenie o nim więcej poczytać: http://www.voigt.pl/produkt/linia_produ ... vc_137,144

Alkohol izopropylowy w składzie: cud, miód. Brud i wykończenie schodzi pewnie pierwsza klasa. :ad:

Poczytałem trochę ten temat ale dla pewności chcę jeszcze zapytać, mam w BMW beżową skórę kolor dacota lemon, jak kupiłem samochód to była idealna po miesiącu już trochę się przybrudziła, szczególnie fotel kierowcy od jeansów. Z tego co widzę to polecacie zestaw colourlock, a może jest coś lepszego w tej kasie? A jeżeli colourlock to który strong czy soft, z całą tapicerką soft pewnie dałby radę ale ten fotel kierowcy, sam nie wiem? Na ile czyszczeń taki zestaw starczy?

Tenzi leder clean...zalecane 1:10. Próbował ktoś bez rozcieńczenia :?: za dużo info nie znalazłem...

Robocze pH jest 10 i nic złego się nie dzieje ;)

Też używam do takich wnętrz dla handlarzy, rozrobiłem tak jak w instrukcji, przelałem do pianowniczki i jazda szczoteczką, ścieram delikatnie zwilżoną mf, efekt zbliżony do Softa, z tym że znacznie tańszy, więc jak klient z gatunku "wąż w kieszeni" to polecam, nic złego ze skórką się nie dzieje a wygląda bardzo przyzwoicie.

Witam wszystkich!

Mam pytanie jak dbać o czarną tapicerkę skórzaną w Hondzie Legend KB1 2004-2008, czy to jest skóra anilinowa, czy gładka?

Co kupić do czyszczenia skóry? Czytałem, że promowany tu Colourlock "Nie należy stosować środka do skór otwartych anilinowych, welur, nubuk". Wcześniej "dbane było" w kratkę z tego co wiem. Myślę, że bez szczególnego dopieszczania, fotele są suche, te z przodu się świecą. Mam już w zapasie Zaino Z-10.

Zdjęcie poglądowe (ale stan fotela mam podobny, może lekkie przetarcia się robią w newralgicznych miejscach):

22de3f44beed587d08c1.jpeg

Skóra jest perforowana, fotele podgrzewane i wentylowane, jeśli robi to jakąś różnicę.

Z góry dzięki za pomoc!

• 2 tygodnie później...

Witam panowie ostatnio kumpel kupił bmw 530 GT 2012 rok przebieg 50tyś km fotele ma w kolorze jasnym i mają ona funkcje masażu, i tu pojawia się problem poprzedni właściciel zabrudził fotel prawdopodobnie kurtką skórzaną (!?) Próbowaliśmy podziałać Colorlockiem strong i dedykowaną szczoteczką, dodam że brud schodzi ale to fioletowe coś nie :(

Ma ktoś jakiś pomysł ?

67b7ed19f608.jpg

Ma ktoś jakiś pomysł ?

Na yt jest filmik, jak AMMONYC usuwa farbę ze skóry takim szorstkim gąbko-padem. Robi to baardzo delikatnie, podobno nic innego nie dawało jakichkolwiek efektów, a po tej operacji zabrudzone miejsce wygląda jak nowe. Więc w ostateczności możesz spróbować. Tylko tam to była mała powierzchnia, a farba prysnęła dzieciom na kanapie, więc na pewno inny rodzaj, niż w przypadku skórzanej kolorowej kurtki.

• Dystrybutor
Witam panowie ostatnio kumpel kupił bmw 530 GT 2012 rok przebieg 50tyś km fotele ma w kolorze jasnym i mają ona funkcje masażu, i tu pojawia się problem poprzedni właściciel zabrudził fotel prawdopodobnie kurtką skórzaną (!?) Próbowaliśmy podziałać Colorlockiem strong i dedykowaną szczoteczką, dodam że brud schodzi ale to fioletowe coś nie :(

Ma ktoś jakiś pomysł ?

Do śladów po jeansie polecamy http://www.picobello-shop.pl/dzial/pico ... -skorzanej Zestaw dostępny także na allegro http://allegro.pl/zmywacz-do-sladow-po- ... 05659.html

[mod=piotr13]Nie cytujemy zdjęć ;)[/mod]

• Dystrybutor

Skórę polecam umyć Zestawem Strong, natomiast brzydki zapach można usunąć octem. należy przesmarować a następnie nałożyć na to worek foliowy.

Jeżeli to nie pomoże to ozonowanie,a jeśli to nadal nie pomoże to wymiana gąbki(jeśli w niej siedzi zapach)

Witam. Czym mogę wyczyścić i zaimpregnować skórę ze zdjęć? Dodam, że te boczki od kierowcy są lekko przetarte ale chce doprowadzić całość do dobrego stanu. Są to siedzenia z Passat B6 skóra z alcantarą. Dużo osób poleca zestaw colourlocka i nie wiem czy to jest właśnie skóra gładka, która się do tego nadaje.

9b273376954d.jpg

2c5961e9dbeb.jpg

• Dystrybutor
Witam. Czym mogę wyczyścić i zaimpregnować skórę ze zdjęć? Dodam, że te boczki od kierowcy są lekko przetarte ale chce doprowadzić całość do dobrego stanu. Są to siedzenia z Passat B6 skóra z alcantarą. Dużo osób poleca zestaw colourlocka i nie wiem czy to jest właśnie skóra gładka, która się do tego nadaje.

9b273376954d.jpg

2c5961e9dbeb.jpg

Zestaw Strong jak najbardziej nadaje sie do wyczyszczenia tych foteli.

Dodatkowo posiadamy zestaw czyszczacy do alcantary

Jako ze boczki sa wytarte i posiadaja płytkie załamania mozna je zniwelowac przy pomocy pada szlifujacego oraz rozpuszczalnika gld.

Przy szlifowaniu szwy nalezy okleic taśma malarską.

Gdy przywroci Pan boczki do poprzedniego stanu nalezy je pomalowac z pomoca naszego zestawu tonujacego ;)

• 2 tygodnie później...

Chciałem zapytać się o trwałość szczoteczki z colourlock. Jak długo ona wytrzymuje? Do tej pory korzystałem ze szczotki z CCC z włosia końskiego czy jakoś tak. W sensie, że nie nylon. I tak szczotka wytrzymuje średnio 3-4 czyszczenia brudnej skóry a potem wygniata się. Jakby włosie traciło swoją sztywność. A może polecicie jakąś inną szczotkę do czyszczenia skóry?

• 2 tygodnie później...

Witam.

Mam problem z pielęgnacją pomalowanej skóry.

Malowałem kupionym zestawem (colourlock)fotel w audi.

Był umyty, potem gld i utrwalacz.

Teraz (a minęło sporo czasu) postanowiłem odświerzyć (umyć fotel).

Kupiłem zestaw Meguairsa do czyszczenia i konserwacji.

Po próbie czyszczenia malowanego fotela farba zaczęła schodzić (odsłoniły sie niedoskonałość, fibra złapała kolor).

Reszta foteli (nie malowane) zniosła to bez problemu.

Zostało mi jeszcze farby (mam nadzieję że upływ czasu jakoś nie szkodzi) i planuję ponownie umyć, gld, farba, utrwalacz.

Tylko dalej nie wiem czym to potem pielęgnować żeby znowu farba nie spłynęła.

Pisałem PW do kolegi muzycom ale chyba sezon urlopowy zaczął :-(