Maciek1993 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Panowie mam pytanie, skóra np. w Audi lub BMW nie jest idealnie gładka, posiada "strukturę", czy jeżeli jest przetarta (wytarcie na siedzisku od wsiadania) jest możliwość wykonania takiej naprawy by przywrócić strukturę ? Używając płynnej skóry z Colourlocka efekty są naprawdę bardzo dobre jednak w danym miejscy skóra jest zupełnie gładka. Z góry dzięki za podpowiedzi
Dystrybutor Colourlock Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Potrafimy coś takiego zrobić. Proszę się do nas zgłosić. Myślę że będziemy w stanie rozwiązać problem.
maciek_ Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Kurier właśnie przywiozł mi fotele i zastanawiam się czy je przywrócić do fajnego stanu (nie licząc rozdarcia, tutaj mam już umowionego tapicera), Colourlock Soft wystarczy, czy raczej Strong, a może coś jeszcze innego? A drugie pytanie: czy mogę je tymczasowo wyczyścić czymś marketowym (Sonax/Autoland/K2, zależnie co dostanę u mnie w mieście) albo APC/szarym mydłem (co lepsze?), ponieważ w sklepie detailingowym będę dopiero za tydzień, czy w ten sposób raczej im zaszkodzę a nie pomogę? https://www.dropbox.com/sh/5d8ofchtyfvcs9e/AAC2iMK25CASVLTX4VOpWahZa?dl=0#/ https://www.dropbox.com/sh/gn68ibblwj7127w/AABDoIN883CUK_AeAE78l0rva?dl=0#/
piszczek Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 a co powiecie o produktach velatpro do czyszczenia skóry? ktos już testował? cena taka sama jak LEDERZENTRUM ale mamy 2 razy więcej produktu
venomGD Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 Jestem rozczarowany zestawem colourlock. Szorowania ok 3h , ledwo co czyścił. A na dodatek : Wszystko wg instrukcji. Z impregnatem dałem sobie spokój. Żałuję poświęconego czasu i $$$.
impex Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 Co to jest na fotkach? To nie są slady po oponach przypadkiem?
weglus Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 venomGD, Colourlock jest fajny do regularnego przeczyszczania skóry. Ja ostatnio używałem środka do skóry od SNB i wtedy zobaczyłem jak brudne miałem jasne skóry w swoim aucie
venomGD Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 Oparcia mam zawsze położone jak wiozę opony , inaczej zmieszczę tylko 1 sztukę w bagażniku 225,więc to byłoby nie możliwe fizycznie żeby się stykało. Po za tym opony zawsze mam pakowane w nowe worki. Autem w 95% jezdze sam. Z tyłu jakieś 3 razy miałem okazję kogoś wieźć.
impex Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 Ewidentnie widać, ze jest coś odciśnięte-jeśli ta skóra miala kontakt kiedykolwiek z oponą to samym cleanerem tego nie doczyścisz. Swoją drogą nie wiem co Wy musicie robić z tą tapicerką, ze colourlouck strong nie daje rady.Czyściłem sporo szczurów i zawsze 100% wyczyszczone.
weglus Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 Swoją drogą nie wiem co Wy musicie robić z tą tapicerką, ze colourlouck strong nie daje rady.Czyściłem sporo szczurów i zawsze 100% wyczyszczone. Stronga nie używałem. Duża różnica między softem?
Moderator krd Opublikowano 1 Maja 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 weglus, bardzo duża. Spróbuj softem wyczyścić kilkuletnią jasną skórę to zobaczysz
qob Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 venomGD, chodzi Ci o tę jasną smugę? Jeśli tak, to myślę że to nie wina środka czyszczącego, bo ten jest naprawdę jednym z lepszych. Problemem może być to, że rzadko zmieniasz fibrę na czystą. Jeśli stosujesz się do instrukcji i czyścisz małymi fragmentami, to po każdym powinieneś zmienić szmatkę na nową/czystą. W przeciwnym razie tylko rozsmarowujesz brud, zamiast go zbierać. Prawdopodobnie po (według Ciebie) czystym fragmencie poprawiłeś strongiem lub przelecialeś czystą szmatką. Ta smuga to chyba nie jest odbarwienie, tylko prawdziwie czysty fragment tapicerki. Spróbuj w okolicy tego jaśniejszego paska przetrzeć jeszcze raz ColourLockiem, tym razem zbierając brud czystą fibrą. Może pomoże Aaa, i napisz czy dało rade
Dimmu Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 Po za tym opony zawsze mam pakowane w nowe worki.Worki nie załatwiają sprawy. Opony w workach też potrafią zostawić ślady na tapicerce.
zegarek Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 Materiałowe nie załatwiają, ale przez foliowe nic nie przejdzie.
venomGD Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 Dzisiaj dałem drugą szansę i z kanapą nic się nie zmieniło. Udało mi się pyknąć parę fotek jeszcze. Podłokietnika tylnego nie mogłem za 1szym razem doczyścić i za drugim też się nie udało. Także już nic z tym robić dalej nie będę, bo tylko gorzej będzie PS kanapa jest złożona jak wiozę 2 razy do roku koła. Także nie możliwym jest że dotknie tego miejsca gdzie jest to dziwne odbarwienie. Po za tym jeszcze zabezpieczam kocem żeby mi to nie latało i nic nie obcierało.
Michael MSTP Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 Venom a nie dotyczałem ktory masz zestaw z Softem czy Strongiem?
Dystrybutor muzycom Opublikowano 4 Maja 2015 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 Witam! Napisz proszę jaką metodą czyściłeś tą tapicerkę. Model samochodu, rocznik, od kiedy go masz i czym wcześniej czyściłeś i konserwowałeś Pozdrawiam!
mario704 Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 Panowie trochę z innej beczki. Przymierzam się do zakupu wypoczynku skórzanego do domu. Wiadomo będzie to nowe więc na razie czyścić nie ma co ale chciałbym to zabezpieczyć -najlepiej czymś o zapachu cytrusów -z racji tego że mam 2 koty w domu a one nie lubią tego zapachu i będą trzymać się z daleka od tego-wiadomo żeby się nie pastwiły nad tym .Co polecacie?
Dystrybutor muzycom Opublikowano 4 Maja 2015 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 Pierwsza sprawa jakie to meble, kto jest producentem i jakieś zdjęcie by się przydało. W meblach występują rożne rodzaje skór i trzeba dobrać odpowiednie środki.
venomGD Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 Witam , tapicerkę czyściłem w sposób który jest opisany wg instrukcji obsługi. Zacząłem od sprawdzenia czy nic się złego nie dzieje. Na szmatkę dałem trochę środka pianotwórczego złożyłem przedni fotel i tam na zgięciu przetestowałem sobie czy nie ma jakiś odbarwień czy defektów oraz czy na szmatce nie zostaje mi kolor. Jako że nic się nie działo dalej czyściłem już metodą środek na szczotkę i szorowanie, resztki zbierałem szmatką. Z każdym elementem tak samo. Auto to e46 coupe 1999 rok , w posiadaniu od ok 5 lat. Wcześniej miałem jakieś mleczko konserwujące z woskiem, a do mycia miałem z app innera o stężeniu jak dobrze pamiętam 1:15. Parę tapicerek nim wcześniej zrobiłem także i swoją też nim potraktowałem.
sardzent Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2015 Ja w weekend wyczyściłem Softem 9cio letnia jasna tapicerkę gdzie na codziennie dwójka dzieci wożona i ostatnie porządne czyszczenie przed zima. Jedyny problem jak potem skutecznie doprać jasną MF z zestawu. Środek fenomenalny a przede wszystkim bezpieczny dla nowicjuszy.
ketrab1992 Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 pytam tu bo gdzie indziej nie uzyskałem odp. Czego użyć do czyszczenia elementów ze skaju czy innego tworzywa sztucznego (nie wiem co to dokładnie jest) w boczkach w e46. Apc nieładnie cyclone czy colourlock lock strony cleaner. Pytanko nr 2 co nakładać po wyczyszczeniu skory strongiem i zaimpregnowaniu LV w celu jej zmiękczenia? Czy te dwa preparaty wystarczą?
Dystrybutor muzycom Opublikowano 13 Maja 2015 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 z app innera o stężeniu jak dobrze pamiętam 1:15. Parę tapicerek nim wcześniej zrobiłem także i swoją też nim potraktowałem. Nie czyście Panowie skóry APC. Ph wcale nie spada za wiele jak będziesz środek rozcieńczał. Do tego można sobie uszkodzić wykończenie. Potem już nawet takie "zwykłe zabrudzenia" nie dają się usunąć. Spróbuj czymś mocniejszym jeśli nie puści pozostaje fotel pomalować. Zdrowa skóra po Strongu zachowuje się tak: Bardzo mocna chemia tez nie pomaga. Ostatnio handlarz nam podstawił auto po dimerze. Farba pozłaziła a fotele dalej brudne... ketrab1992 Możesz używać do plastików mocniejszej chemii niż do skóry, ale strong też zrobi robotę. Do nawilżenia skóry polecam Leder Protector Pozdrawiam i przepraszam, że to tak długo trwa. (odpowiadanie)
daniel87 Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2015 Tenzi leder clean...zalecane 1:10. Próbował ktoś bez rozcieńczenia za dużo info nie znalazłem...
Rekomendowane odpowiedzi