SzaKal Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2012 Lakier przygotowany (IPA): Co masz na myśli ?
Swoop Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2012 Lakier przygotowany (IPA): Co masz na myśli ? przygotowany standardowo a zamiast cleanera, lakier odtłuszczony IPĄ ...tak dla jasności
Administrator Evo Opublikowano 3 Listopada 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2012 A na czym polegało standardowe przygotowanie ?
Swoop Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2012 A na czym polegało standardowe przygotowanie ? z racji tego, że na wiosnę leciałem UC to: - prickbort + IronX - aktywna - Magi Foam - mycie - szampon Sonus - glinkowanie - mycie - szampon Sonus - suszenie - IPA... dziwię się, że nie wiesz
Moderator rychu Opublikowano 3 Listopada 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2012 A skoro na wiosnę było UC to nie ma sprawy, wszystko OK
Administrator Evo Opublikowano 3 Listopada 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2012 na wiosnę leciałem UC Mam nadzieje że na TriColorze
Swoop Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2012 Mam nadzieje że na TriColorze na lakierze, ale głaskane 3kolorem
mar3 Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2012 z tymi zdjęciami i różnicą między colim i fk to chyba żart co?
Swoop Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2012 z tymi zdjęciami i różnicą między colim i fk to chyba żart co? jak ktoś nie umie czytać ze zrozumieniem to jego sprawa
mar3 Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2012 z tymi zdjęciami i różnicą między colim i fk to chyba żart co? jak ktoś nie umie czytać ze zrozumieniem to jego sprawa oj nie nie, to nie tak ja tu liczyłem, że będą fajne fotki a nie takie szumofony i stąd moje pytanie czy to nie żart
Swoop Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2012 ja tu liczyłem, że będą fajne fotki a nie takie szumofony i stąd moje pytanie czy to nie żart Na razie test wystartował, bo położyłem wosk. Było już ciemno i ciężko o jakieś kropelki. Będę starał się updatować zdjęcia z testu co jakiś czas z racji tego, że ostatnio głośno o tym który lepszy na zimę .... Samochód nie garażowany, tylko trzymany pod chmurką, więc myślę, że wyniki zainteresują kilka osób
djtomas Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2012 ja na Waszym miejscu położyłbym w jakimś bardziej newralgicznym miejscu obmywanym w okresie zimowym przez wodę/błotko/sól POzdr.
Justyna Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2012 ja obstawiam, że z racji braku cleanera przed IPĄ oba woski spłyną wcześniej niż powinny. Ale będę obserwować co będzie dalej
Moderator psemo Opublikowano 5 Listopada 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2012 ja obstawiam, że z racji braku cleanera przed IPĄ A po cleanerze przecierasz lakier IPA? Bo brak cleanera to jak najbardziej rozumiem.
escimo Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2012 A po cleanerze przecierasz lakier IPA? Wiele osób tak robi pod FK1000p na zimę. Żeby wymyć wszelkie tłuszcze i przedłużyć żywotność wosku. Zimą liczy się głównie trwałość a nie wygląd
Justyna Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2012 psemo napisał/a: A po cleanerze przecierasz lakier IPA? Wiele osób tak robi pod FK1000p na zimę. Żeby wymyć wszelkie tłuszcze i przedłużyć żywotność wosku. Zimą liczy się głównie trwałość a nie wygląd
Swoop Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2012 mały update po 43 h od aplikacji, auto zaraz po nałożeniu wosków (Coli i FK) przejechało ok 25km a później stało cały czas na dworze + nocny/poranny dość dobry deszcz Coli vs. FK FK na dachu Auto Finesse Revive (jako gratis)
Carire Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2012 Swoop, tescik pewnie bedzie dlugi (mam nadzieje) ale AF revive mnie zaciekawilo, ladnie to wyglada
Swoop Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 Carire, nie zarzucę was zdjęciami. Kolejny Update za tydzień, później miesiąc itd
nitos Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 Ciekawy ten Revive trzeba będzie zakupic
mar3 Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 Swoop - jest jakaś różnica między woskami na masce w zrzucaniu wody podczas jazdy?
Swoop Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 Swoop - jest jakaś różnica między woskami na masce w zrzucaniu wody podczas jazdy? mam średni widok na maskę z pozycji kierowcy, ale postaram się coś jakoś uchwycić, ale do dopiero pod koniec weekendu
djtomas Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2012 Coli podobno mniej przyciąga kurz po pierwszym myciu... ale ręcznym czy wystarczy na myjce bezdotykowej?
daniels Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2012 eee tam dalej będzie przyciągać zdecydowanie to największa wada tego wosku...
Sabat Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2012 Parę zdjęć Coli nakładanego 16-10-2012r. zrobione 1651km dokładnie Dwie warstwy na Dodo LPL, bez glinkowania. Auto garażowane codziennie ale też codziennie stoi te 10h pod chmurką W między czasie , umyty raz SG , W sobotę 1.12 potraktowany proszkiem i demineralizowaną na bez dotyku. bez żadnego QD. Kilka razy opłukany na bezdotyku Kropelki nieładne, ale to pewnie przez syf na lakierze Nie podoba mi się tylko to: Wiem że wosk jest , bo po umyciu ładne korpelki oraz odprowadzanie. ale brud po jeździe układa się w ładne kropelki woskowe.. wszystkie zdjęcia, są też dwa zdjęcia koch chemie plastyk nakładane w tym samym czasie https://plus.google.com/photos/10370407 ... -m5xJKSuwE
Rekomendowane odpowiedzi