eremsc Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Czy będzie to bezpieczne do mycia samochodu? Produkt zawiera wodortlenek sodu, a więc może zmatowić chromy i po pewnym czasie utlenić lakier - będzie trzeba jakiś ściernym cleanerem go oczyścic przynajmniej. Jak zużyjesz ten produkt to lepiej poczekać i kupić Snow Foam Combo 2 - bezpieczna dla lakieru, chromu i przy tym skuteczna. Jeszcze nie kupiłem piany, będę zamawiał pod koniec tygodnia. Snow Foam Combo 2 nie widzę na allegro, tylko wersje bez "2" na końcu. Jaką piane warto kupić najlepiej z tych tańszych? Ważne, żeby była w miare mocna ale bezpieczna, może rozpuszczać wosk itp.
kita33 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Snow Foam Combo 2 nie widzę na allegro Poszukaj u dystrybutorów którzy są na forum
/miodu/ Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Właśnie próbuję rozkręcić swoją lancę pianotwórczą PA w celu wymiany sitka tak jak robią to na filmach na YT. Lanca na imadle, klucz nasadkowy, klucz nastawny,a część do odkręcenia ani drgnie. Popsikane WD40,aby może coś ruszyło,ale efekt taki sam, nie da się ruszyć. Miał ktoś taki problem? Czy są jeszcze jakieś szanse na rozkręcenie?
rickson Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zjedz śniadanie Trzeba się porządnie zaprzeć, u mnie też szło ciężko
JacekKu Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 A po co to sitko wymieniać ?
rickson Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Po jakimś czasie się zapycha i robi pianę na poziomie pianownicy Karchera
JacekKu Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 A ok jak po jakimś czasie to spoko
/miodu/ Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zjedz śniadanie Trzeba się porządnie zaprzeć, u mnie też szło ciężko Dzięki za radę Tyle, że próbowało już trzech chłopów mechaników i nic No nic będę jeszcze próbował, może kiedyś się uda
eremsc Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 A co powiecie na temat piany Tenzi Car Max? 5l kosztuje 50zł i akurat tyle chciałem wydać.
wojtassss Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 miodu ja złapałem kluczem płaskim 22 zaraz za tymi blaszkami co zmniejszają i zwiększają średnicę. Do tego odkręciłem pokrętło -+ i tam złapałem francuzem i poszło od razu. Żadnego imadła nic. Klucz kontra klucz [ Dodano: 22 Kwiecień 2013, 12:59 ] Nowe vs stare Stare odkamienię i będzie asekuracyjnie
JacekKu Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 A tak wogóle to te sitka gdzieś są do kupienia ?
wojtassss Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 A tak wogóle to te sitka gdzieś są do kupienia ? tam gdzie wszystko czyli allleee u phu wera ja kupiłem
JacekKu Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 A ta moja pianownica będzie ok ? Do Nilfiksa praktycznie nigdzie nie można znaleźć... http://www.dobremyjki.pl/produkt,pianow ... sk,116.htm Exceed chyba nie miał na składzie....
sobiepan Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Ja mam stihla=nisfilsk.Widziałem ta pianownicę ale cena wysoka.Kupiłem najlepszą na rynku czyli PA w PHU Wera do tego przejściówkę Ci załatwią.Pewnie suma sumarum kwota wyjdzie na jedno ale PA jest the best!.
Megasb Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Trochę odbiegnę od tematu. Mam problem z Glorią. Zaczęła mi sama tryskać, bez wciskania. Pompuje i sama pianuje. Jest to strasznie męczące. Filce przeczyściłem, rozebrałem ją do części pierwszych i niczego się nie dopatrzyłem... ktoś może miał podobny przypadek? Dzięki za odpowiedź.
faraon3021 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Megasb, cos zle skladasz Byly juz takie przypadki
tukolarz Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Megasb, czy stało się to po wymianie filców (lub odkręceniu jakiejś części), czy po prostu działała-działała, a nagle przestała działać? Pewnie przy pierwszej czynności zapomniałeś o jakimś oringu (lub też go źle włożyłeś), albo (co jest mniej prawdopodobne) pod wpływem chemii, wysokiej temp. etc. coś się z nim stało. Tutaj masz komplet uszczelek: Obstawiam, że brakuje Ci czarnej uszczelki pomiędzy "szarą końcówką z filcami" a "niebieską głowicą". Jeśli masz je wszystkie, a nie potrafisz poradzić sobie z problemem, i wszystko ładnie złożyć napisz do dystrybutora Glorii- powinien pomóc, lub po prostu wyślij mu pianownicę, jeśli jest na gwarancji .
Megasb Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Dzięki za odpowiedź. Niestety wszystkie uszczelki są na miejscu (w sumie stety :-) ) ale ona nadal pryska sama. Stała, stała i się zesr... Nie spadła mi, była wyczyszczona itd. Nie wiem co z nią nie tak.
jools Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2013 To ja się wtrącę i podpytam czy ktoś wie czy myjka bosch aquatak 1250 + ta pianownica http://allegro.pl/pianownica-pa-lavor-b ... 88528.html to dobre połączenie? Testował ktoś kiedyś coś takiego? pianownice z tej firmy wszyscy polecaja i sobie ja chwala co do myjki nic ci nie doradze Do mnie 2 tygodnie temu przyjechala "identyczna" ale TECHNIC'a i naprawde fajnie sie sprawdza. W porownaniu do marolex'a itp... rewelacja. W weekend testowalem piane SG + troche Magi i piana lezala dobre 10 minut... A w kaluzy po myciu nawet nastepnego dnia rano bylo od niej bialo
godles52 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Szymon, a jakiej myjki używałeś?
gerypl Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2013 MarrciN A w jakim stężeniu rozrabiasz AB magifoam do pianownicy? Ja robię 1:10 i oprócz gęstej piany i zapachu jak na plantacji bananów efekt raczej mizerny- już więcej jej nie wezmę. Może mnie tylko dimer usatysfakcjonuje
lation Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Czy ktoś z Was miał taki problem z pianownicą PA, że po podłączeniu do myjki psikała jak podłączona do węża ogrodowego - praktycznie zero ciśnienia. Próba zmniejszania ciśnienia myjki nic nie daje. Myjka to Karcher HD.
jools Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Szymon, a jakiej myjki używałeś? Black&Decker Pw1700 Supreme Ogolnie 4 rok sprawuje sie bez zastrzezen, brakowalo mi czegos do pianowania i ta pianownica jest super. Wiosenne porzadki czas zaczac wiec przyda sie przy myciu okien, piana, szczotka, splukac i wytrzec do sucha... i zona zadowolona
Radziu Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zamówiłem pianownicę od pphuwera do lavor stm 160 jak przyjdzie do piątku to będę pianował z TENZI TAN CAR tylko napiszcie mi jakie dać stężenie?
escimo Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 lation, może sitko zakamienione?
Rekomendowane odpowiedzi