Tomexy Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 Pytanie dla was techniczne Jako początkujący nie mam pojęcia czy ta piana jest dobrze położona czy Jeszcze muszę popracować albo zarzucić jeszcze jeden Filc . Gloria FM10 + MagiFoam + 3 filce 30ml/1l ciepłej wody. Myślałem że będzie bardziej bałwanowaty mój seat
faraon3021 Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 Tomexy, jesli piana zrobila swoje to jest ok. Jesli nie to daj mocniejsza piane (stezenie) albo wiecej czasu na dzialanie czyli poczekaj z jej plukaniem. Jesli Ci spynela to musisz mocniej spienic roztwor np przez dodanie filcu. Czasem pomaga drobna poprawka w najbrudniejszych i najbardziej zaschnietych miejscach.
kerad Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Dużo tez daje temp cieczy roboczej i rodzaj wody. Ja zawsze robię 40 stopniowy roztwór z wodą po osmozie i jest zdecydowanie lepiej niż prosto z kranu, nawet ciepłą.
Tomexy Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2012 Zależy z jakiego sprzętu korzystasz Gloria ma Max. temperatura pracy: + 40˚C więc nie chciałbym ryzykować leje ciepła wodę z kranu woda średniej jakości. Tym bardziej że jestem początkowym detailerem
DS_Maciek Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2012 Z kranu to spokojnie poleci i cieplejsza woda. Jest na to nawet osobne rozporządzenie że ma być pomiędzy 55 a 60 stopni C. [ Dodano: 22 Listopad 2012, 13:35 ] Pytanie dla was techniczne Jako początkujący nie mam pojęcia czy ta piana jest dobrze położona czy Jeszcze muszę popracować albo zarzucić jeszcze jeden Filc . Gloria FM10 + MagiFoam + 3 filce 30ml/1l ciepłej wody. Myślałem że będzie bardziej bałwanowaty mój seat Obrazek Wg mnie ideał piany w przypadku Magi to 30ml/1l ale przy 4 filcach.
kamilgt Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2012 DS_Maciek, Ja lubię 45 przy dwóch filcach, siedzi na samochodzie i siedzi a z glorii wylatuje idealnie spróbuje 30 przy 4
DS_Maciek Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2012 DS_Maciek, Ja lubię 45 przy dwóch filcach, siedzi na samochodzie i siedzi a z glorii wylatuje idealnie spróbuje 30 przy 4 45/1000 to takie moje rozwiązanie zimowe, jak jest wszechobecny syf na aucie Na reszte sezonu nie szaleje ze stężeniami z powodu polerowanych felg. 30ml może na nich spokojnie troche poleżeć nie powodując szkód. Jak kiedys zrobilem silniejszy roztwór to niestety pojawiła się już mleczna mgiełka
Bania Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2012 mam pytanie co do planownicy jaka kupić lepiej do 150 zł http://allegro.pl/profesj...2789191978.html czy coś takiego http://allegro.pl/pianown...2797297245.html czy to jest to samo co bardziej polecicie żeby ładna piane zrobić MagiFoam. pozdrawiam i dzięki za pomoc
Moderator Eryczek Opublikowano 23 Listopada 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2012 Bania, to zdanie już padło sto razy na tym forum, więc po raz 101 powiem: bierz P.A.
Bania Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2012 Eryczek, dzięki wiem ze padło wiele razy ale chciałem się upewnić przed zakupem
prokop0007 Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2012 Drodzy forumowicze, mam pytanko, czy ktoś może miał do czynienia z takim sprzętem? http://allegro.pl/opryskiwacz-pianownic ... 94801.html i do tego dołącza się dyszę spieniającą: http://allegro.pl/dysza-spieniajaca-do- ... 90095.html Ktoś coś poradzi? Cyz lepiej dać sobie spokój z "egzotycznymi" sprzętami i zainwestować w Glorie?
masa140 Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2012 Jak masz kasę to zainwestuj w Glorię lub Epocę. Ja mam Epocę 2l i sobie chwale
matherr Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2012 W jakim rozcieńczeniu powinienem stosować środek k2 deeper z pianownicą karcher 0.6? Sprzedawca zasugerował 1:40-1:70 i jest takie info podane na etykiecie ale wyżej w treści inne info mówi o stężeniu 1:3-1:5 w przypadku lancy pianotwórczej. Wiem, że mogę próbować metodą prób i błędów ale wolę od was się od razu dowiedzieć Auto raczej zwykle jest czyste i zabrudzenia na nim nie mają więcej niż 1 tydzień, pianownica i karcher będzie raczej jedynym sposobem mycia auta w chłodnie dni a w cieplejsze jako prewash jak znalazł. pianownica (z moim karcherem 2.98 tylko taka wchodzi w grę) etykieta deepera
faraon3021 Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2012 matherr, moze zacznij od tego ze lanca to nie pianownica. To dwa rozne urzadzenia ktore potrzebuja roznych stezen chemii.
matherr Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2012 dzieki za info że lanca pianotwórcza to nie jest pianownica rozumiem więc, że roztwór do pianownicy powinien mieścić się w przedziale 1:40-1:70
faraon3021 Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2012 W pianownicach rotwor z pojemnika nanoszony jest na lakier (przez powietrze) W przypadku np Magi daje to 35-40 ml na litr Inaczej dziala lanca gdzie wstepnie rozcienczona (podobno nie koniecznie) chemie z pojemnika na lakier nanosi woda i dodatkowa ja rozciencza do stezenia ktore ciezko obliczyc zwlaszcza przy takich "wynalazkach" jak ta lanca 0,6 Karchera.
matherr Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2012 no niestety po konsultacji ze sprzedającym dowiedziałem się, że lepsza pianownica nie da lepszego efektu na moim sprzęcie a nowej myjki ciśnieniowej nie będę kupował "pod pianownicę"
faraon3021 Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2012 matherr, drugi post http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... start=1695 Pianownice dzialaja bez myjki. Jedynie lanca potrzebuje wody pod wysokim cisnieniem. Dodatkowo poczytaj temat o myjkach. Ja tego nie sprawdzalem, ale czytalem ze seria 2 Karchera tez daje rade np z PA
matherr Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2012 ok, doczytałem, że pianownice Karcher są g... warte więc odpuszczam, szukam PA
TADEK14 Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2012 matherr Tylko ta piana to kiler dla wosku, tworzyw i chromow. Jest przeznaczona do mycia tirow itd, do osobowki to kup lepiej magifoam albo jak chcesz cos taniego to k2 active foam
matherr Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2012 wychodzi chyba na to, że najlepiej kupić ręczny opryskiwacz (np marolex by faraon) bo te do lanc to loteria a z pianą też bywa różnie, proporcje roztworu to tylko pojęcie umowne, dodatkowo PA lubi ciepłą wodę by zrobić dobrą pianę a to już niemożliwe jeśli chodzi o mnie
Carire Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2012 Posiadam obecnie karcher 5.55 jubilee i nie wiem czy dokupic PA czy kupic reczna pianownice? Co mi doradzacie? Jak PA to jaką wybrac bo jak patrze to kilka jest do wyboru
Rekomendowane odpowiedzi