faraon3021 Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 Lazer, tam 1:5 jest podane dla pianownicy, a do opryskiwacza to raczej mniej. Pianownica i opryskiwacz (jak go nazywasz Gloria, Marolex) pracuja na podobnych roztworach. Jedynie lanca potrzebuje mocniejszej chemi. Drugi post http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... start=1695
fireman Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 faraon3021, pisząc pianownice miałem na myśli lance, dzięki za doinformowanie
faraon3021 Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 fireman, czesty blad.Nawet w instrukcjach na kosmetykach- jak widac. Jak pozniec to stosowac ?
bobek1976 Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 Czy Car Max z Tenzi będzie dobry jako piana na zimę czy szukać coś lżejszego do mycia po FK?
TADEK14 Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2012 Czy Car Max z Tenzi będzie dobry jako piana na zimę czy szukać coś lżejszego do mycia po FK? Lepiej kup sobie k2 active foam, wiem ze jeden z kolegow ma taka i ponoc nie zjada wosku.
marrrcin Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2012 Dzisiaj próbowaliśmy z kolegą pianownice gloria, na 1l daliśmy 2 nakrętki VP PH Neutral i powiem że szału nie ma , słabo domywa .
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 3 Listopada 2012 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2012 marrrcin, Nie wiem ile ma nakrętka ale wydaje mi się, że to trochę za mało, powinniście dać z 1:15 czyli około 50 ml. Pamietajcie też o odpowiedniej technice stosowania piany - powinno nanosić się na suche auto oraz spłukiwać zaczynając od dołu.
faraon3021 Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2012 Umowmy się co do VP ze to nie jest jakis silny srodek i ze trudno oczekiwac od tej piany jakis spektakularnych efektow.
marrrcin Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2012 To co silniejszego zastosować ale bezpiecznego dla colli ?
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 3 Listopada 2012 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2012 marrrcin, MagiFoam, VP Advanced Neutral Snow Foam, AF Avalanche
Siwy Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2012 AB MagiFoam nie powinna sciagnac DG 105 prawda
TADEK14 Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2012 AB MagiFoam nie powinna sciagnac DG 105 prawda MagiFoam jest bezpieczna dla wosku
masa140 Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2012 Dziś kupiłem pianownicę Epoca 2l oraz pianę Valet pro PH Neutral Snow Foam. Mam pytanie: jak przygotować roztwór? Chodzi mi o to czy rozrabiać np 1:25 licząc na 2l czy na 1.5l? zostawiając miejsce na napompowanie.
TADEK14 Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2012 Dziś kupiłem pianownicę Epoca 2l oraz pianę Valet pro PH Neutral Snow Foam. Mam pytanie: jak przygotować roztwór? Chodzi mi o to czy rozrabiać np 1:25 licząc na 2l czy na 1.5l? zostawiając miejsce na napompowanie. Nalej 1.5l albo mniej bo sie zamachasz
faraon3021 Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2012 masa140, daj 40 ml VP na litr wody. Dopasuj ilosc filcu i dzialaj
g.pajak Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2012 Panowie, wczoraj próbowałem na aucie piany VP pH Neutral zupełnie bez rozcieńczenia, prosto z oryginalnej butelki, z pianownicą PA. Piana wyszła super a przy odpowiedniej regulacji pokrętłem - u mnie jeden cały obrót "w tył" od max minusa - wyszła super piana po opianowaniu (obfitym, bez żałowania ) całej Laguny zeszło mi ok 1 cm z poziomu 1l butelki. Bez bawienia się w przelewanie, rozrabianie itp... Powiem szczerze, że już zawsze będę tak robił: po prostu wykorzystywał regulację, jaką mamy w pianownicach PA i tej podobnym! Dla ,mnie rewelacja. PS> następna próba w ten sposób z MagiFoam, którą posiadam. PS2> moim zdaniem DG #111, który mam aktualnie na zimę nie zmienił sposobu w który kropelkuje.... może nie wiedział, że potraktowałem go inaczej niż zwykle
kubik Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2012 Dziś kupiłem pianownicę Epoca 2l oraz pianę Valet pro PH Neutral Snow Foam. Mam pytanie: jak przygotować roztwór? Chodzi mi o to czy rozrabiać np 1:25 licząc na 2l czy na 1.5l? zostawiając miejsce na napompowanie. pojemność użyteczna to 1,5l jeżeli chodzi o 300C 1,25l w zupełności starczy,przy 1,5l bardzo często trzeba pompować na początku,a już przy pełnym nabiciu i 1l to jeden bok do ogarnięcia
masa140 Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2012 Dziękuję za porady w weekend spróbuje podziałać. faraon3021 to w eopce trzeba jeszcze kombinować z filcami?? Myślałem że jak kupię gotową pianownicę ręczną to jest gotowa do użycia
kubik Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2012 Dziękuję za porady w weekend spróbuje podziałać.faraon3021 to w eopce trzeba jeszcze kombinować z filcami?? Myślałem że jak kupię gotową pianownicę ręczną to jest gotowa do użycia masz 4 filce,ja tam używam 2-3
faraon3021 Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2012 masa140, bo jest gotowa Ilosc filcu to regulacja ktora pozwala na stosowanie roznych stezen.
barry_1 Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2012 być może było, ale wertować 132 strony to zbyt dużo jak na tę porę... do rzeczy - co wlać (poza wodą oczywiście do Marolex-a aby uzyskać w fazie testów bardziej lub mniej ale jednak jakąś tam pianę? płyn do naczyń? szampon do włosów? chodzi o to by nie marnować właściwego produktu na testy z filcami itp.
faraon3021 Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2012 barry_1, lejesz to czym pracujesz i do tego ustawiasz filce. To jedyna regulacja ręcznych pianownic i tego nie przeskoczysz.
Yasiek Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2012 niektórzy wspomagają się jeszcze APC
barry_1 Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2012 ok, zatem czas nabyć pianę... Yasiek, rozumiem że to APC to w niweielkiej ilości do mieszanki z pianą dodajemy? przynajmniej coś takiego widziałem na jednym z filmików. Pytanie tylko czy taka mieszanka coś da i czy będzie bezpieczna dla wosku...
proximo Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2012 Umyłem dziś bezdotykowo auto pianą Magi Foam i jestem zachwycony 100 ml czystego roztworu wlałem prosto do pianownicy PA (zamówór zakręcony na max - Starczyło na styk na małe auto ale leżała 10 min i nie chciała uciekac, nie wytrzymałem i zacząłem spłukiwać Na aucie leży cquartz uk.
Rekomendowane odpowiedzi