mech15 Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 Kup magifoam, nie pożałujsz wiem jak działa miałem ją do tej pory, ale zaciekwiły mnie te inne piany
kuba112004 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 Czy zamiast pianownicy mogę użyć sprywskiwacza kwazar+aktywna piana ? Czy to jest bez sensu ? posiadam cos takiego http://allegro.pl/kwazar-opryskiwacz-or ... 96676.html
Arek_ Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 Bez przeróbek nie będzie to pianowncia a zwykły opryskiwacz, nie będzie piany tylko płyn który szybko spłynie.
Covval Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Witam Czy warto bawić się w pianownicę do węża ogrodowego? z tym, że mam pompę wody, która pompuje ciśnienie podobno do myjki ciśnieniowej. Jeżeli tak to gdzie takie coś dostanę, w Castoramie, leroymerlin? Ile może kosztować?
sauber Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Panowie, jaką polecicie mi pianownicę pod mojego małego Karchera k.2.15? Obecnie mam pianownice marki Karcher(takie coś http://www.agro-metal.com.pl/pl/p/LANCA-DO-PIANY-PIANOWNICA-KARCHER-2.641-848.0/797) lecz nie jestem zadowolony do końca, wiadomo, tanio, nie zawsze jest dobre W zimę planuję i tak zmianę myjki na serię k.5, coś do 1000zł będę szukał. Więc jaka pianownica? Pod dotychczasowego K.2.15 jak i by mi później podeszło pod K.5.xx
tOmtOm Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 wiem jak działa miałem ją do tej pory, ale zaciekwiły mnie te inne piany Spróbuj Bilt Hamber Auto Foam Bilt Hamber Auto Foam
Tworek Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 tOmtOm, daleko nie szukać, jak w dziale testy masz trochę o tej pianie http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... sc&start=0
grabek246 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 panowie ma ktoś pianownice podłączoną do myjki karcher k2?jak tak to mógłbym prosić o dokładne zdjecia końcówki pianownicy ktora wchodzi do pistoletu, lub ewentualnie zwymiarować ta koncówke??
Wito Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 Witam A czy bawił się może ktoś pianą aktywną jako szampon ? Chodzi mi o coś takiego że spłukujemy auto wodą pod ciśnieniem z luźnego syfu. Pokrywamy całe auto pianą np. VP Neutral PH i wtedy rękawica z mikrofibry w ruch, zanim cała piana spłynie z nadwozia Co myślicie o czymś takim ? Z góry dzięki za pomoc. Pozdro
saddam Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 Wito, ja coś podobnego robiłem raz. Tzn. najpierw piana (Magifoam) i spłukanie z luźnego brudu. Potem piana (mix VP Neutral + szampon) na dany panel + rękawica + opłukiwanie w wiadrze z grit guardem itd. Zasadniczo wyeliminowało mi to napełnianie jednego wiadra wodą z szamponem i tyle. Wróciłem do klasyka, tj. mycia na 2 wiadra. No i dochodzi fakt, że przy klasycznym myciu masz jedno wiadro z ciepłą wodą i szamponem co też lepiej wpływa na odspajanie brudu.
Wito Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 Okk, będę próbował Dzięki za pomoc. A próbował może ktoś przerabiać pianownice karchera 0,6l żeby lepiej pieniła ? Np. poprzez wciśnięcie filcu pod dyszę czy coś takiego ? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdro
Tworek Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 Wito, zapraszam do lektury, działania takiej pianownicy jest inne niż, pianownicy kompresyjnej, i wsadzenie filców nic nie da, z resztą wszystko zostało już napisane. Miłego czytania.
Wito Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 Czyli nie ma ratunku dla mojej niskobudżetowej pianownicy ... ;/ Dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
cocolino Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 Wiem wiem, że pewnie "było napisane" ale może ktoś się zlituje jak popatrzy na te ponad 100 stron. Kupiłem niedawno Glorię 10 ale jeszcze nie ogarniam na 100% i potrzebuję pomocy. Czy 1.25L piany (czyli tyle ile wchodzi) wystarczy na furkę wielkości focusa MK I ? Jakie jest najlepsze stężenie VP Neutral Snow Foam ? (dałem 40 ml/1.25L wydaje się za dużo, dałem 30 ml robi się mleko), czy jest na rynku dostępna jakaś alternatywa jeśli chodzi o pojemnik wobec tych 1.25L ? Mam opryskiwacz kwazar 2L jednak niestety średnia otworu (wlewu) jest minimalnie większa
SJake Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 cocolino, Ja dziabie A8 na jednej flaszce - leje na oko 0,8l wody. Znam Kozaków co lecą dwa auta na litrze... Cocolino - wlej 0,9L do Glorii, wody raczej zimnej. W dziubku zostają 2 filce. Następnie 40ml pH Neutral (wstrząśnij butelką piany przed odlewaniem). Wstrząśnij, nie mieszaj Pompujesz na maksa. Psikasz z odległości ~ 1metr. Z finezją, coś a'la jakbyś malował auto... teraz działa?
cocolino Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 Sprawdzimy sprawdzimy. Dzięki bardzo za info.
Qandoo Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 cocolina też miałem problem na początku nie umiałem objechać jedną flaszką wystarczyło wyciągnać filce i nagle jakbym odkrył na nowo Fm10
cocolino Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2012 Czyli całkiem bez tych filców lecisz ?
Qandoo Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2012 Nie, nie bez filtrów nie będzie Piany. Szukam dla Siebie jeszcze optymalnej proporcji ale zazwyczaj na 1 litr ciepłem wody i siebie daje 25-30ml ValetPro i Krople Szamponu R&S no i na 3 filcach jadę i piana wydaje się być ok, no ale ciąglę szukam perfekcji
Bonio Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2012 siemanko, moglby ktos mi powiedziec dlaczego tak sie zrobilo? nowa pianownica PA myjka b&d 1700 i piana magifoam 1:10 i zamiast piany wyszlo chyba mleko, woda w pianownicy ciepla auto bylo suche i ukurzone dosc dobrze, pianownica skrecona na - do oporu efekt po nalozeniu piany jest taki: po 8 min wyglada to tak wiec spulaklem bo chyba nie bylo sensu czekania dalej, cos poradzicie? jutro przetestuje na VP poseidon carranbua wash albo na autobrite supa snow foam i zobacze co sie bedzie dzialo ktos ma pomysl co bylo przyczyna takiej mlecznej piany a nie takiej jakiej sie chcialem spodziewac jak na YT?
saddam Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2012 Bonio, spróbuj wlać więcej Magifoam na początek. Zobaczymy co się będzie działo. Producent pisze: "1-2" in the bottom of a 1l bottle in a foam lance when using with a domestic pressure washer".
Bonio Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2012 ok jutro bede testowal znowu, pod innym kranem w innym miejscu zrobie wiekszy roztwor, ile proponujesz ml magi wlac? PA mam od wera, wzialem dodatkowo sitko tak na wszelki wypadek, ale nie chce od razu rozbierac pianownicy czyli wlac 200ml? dodam ze myjka przy pierwszym podlaczeniu i doprowadzeniu wody i nacisnieciu guzika wlaczajacego urzadzenie uslyszalem pompe moze na 2-3sec, pozniej byla cisza, naciskalem spust w lancy i woda szla, nie bylo zadnych dodatkowych wlaczen pompy bez potrzeby, ani tez nie bylo akcji ze myjka dzialala w kratke, tzn pulsacyjnie tak wygladala "piana" z bliska
saddam Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2012 200ml może nie ale tak ze 150ml, może ciut mniej. Osobiście mam zaznaczony na butelce (1 litrowej) poziom 100ml i zawsze leję minimalnie powyżej. Pewnie ze 120-130ml (proporcje ~1:7) wlewam Magifoam, reszta to ciepła woda i wygląda to zdecydowanie lepiej niż na zamieszczonych przez Ciebie zdjęciach. Powodzenia
Bonio Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2012 no bede musial pokombinowac, a ph wody u mnie w miescinie nie jest tragiczne nie wiem ale chyba cos w przedziale 7-8, jak bede chcial to moge zrobic pomiar nawet bo ojciec ma przyzad do mierzenia ph wody aha dodam ze kran i woda z kranu puszczona wezem 1/2" zawor odkrecony na max, zobacze jutro z magi i z supa snow co sie bedzie dzialo i poseidona jeszcze zaleje na wszelki wypadek i porobie foto na innej miejscowce rowniez z wezem 1/2 i z kranu zew. woda twardosci tak samo 7-8 o ile sie nie myle
Rekomendowane odpowiedzi