pro rider Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Naklejka od chłopaków z DetailerCenter
Forest Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Ładnie, tylko nie pasuje bo właśnie pianownica to No Hand
pro rider Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Powinien być dopisek ''after snow foam'' i wtedy naklejka ''hand wash only''
ANB Karol Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Bardzo ciekawe zastosowanie dla naszych naklejek
ulik87 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Panowie, czy duża jest różnica pomiędzy pianownicami PA z tej całej Wery, a pianownicami kiedyś polecanymi na KA od TechKar'u? Bo mając w pamięci dobre opinie kupiłem u tych drugich. Dopiero teraz tu zajrzałem kierowany chęcią pocztania o polecanych pianach i widzę, że kupujecie w tej pierwszej lokalizacji...
Kulon Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 kolejny test piany magi foam w połączeniu z pianownicą PA - tym razem sponsorowany przez naszego kolegę "Eryczek" - dzięki wnioski: - pianę którą posiada jest taka sama jak od kolegi "Eryczek" - zostało jeszcze tylko wymienić sitko bo mimo czyszczenia efekt pianowania jest taki sam chyba że winowajcą się twarda woda którą mam w instalacji podziękował za uwagę
Arti_r1 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 miałem podobny problem co Ty, ale już go rozwiązałem. Na początku radziłem sobie tak że rozcieńczałem VP snow foam 1:10 i do tego dolewałem trochę szamponu megsa, i piana była już dużo lepsza niż samo VP. Ale dalej nie było to to, co powinno być. I winowajcą u mnie było słabe ciśnienie w kranie. Podłączyłem pod karchera wąż do którego mam osobną pompe i już jest ok A by się wydawało że z kranu woda leci całkiem ok, a jednak nie.
Kulon Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 I winowajcą u mnie było słabe ciśnienie w kranie. Podłączyłem pod karchera wąż do którego mam osobną pompe i już jest ok A by się wydawało że z kranu woda leci całkiem ok, a jednak nie. mam tyle - za mało ?
Arti_r1 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 uu, tu Ci nie pomogę bo nie wiem. Ale wiem że u mnie w kranie który jest na zew. domu jak odkręciłem wodę na max to niby leciała całą szerokością węża i wydawało się ok, ale jednak nie tak jak przez małą pompę No a że mam też przy karcher'ze filtr zew. to niekiedy nawet zdarzyło się że filtr nie był w pełni zalany. Może podjedź gdzieś na myjnie ręczną, i zapytaj gościa czy jest możliwość podpiąć Twoją pianownice w celach testowych
nowson Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Witam. Koledzy mam problem z pianownicą. Kupiłem taką na alledrogo http://allegro.pl/pianownica-lanca-pian ... 18126.html była w pudełku Auto Bella made in Italy . Razem z pianownicą kupiłem środek do mycia K2 Deeper . Rozcieńczyłem w proporcji 1:4 i do dzieła ...... a tu problem . Pianownica nie podaje piany równomiernie tylko przerywa : http://www.youtube.com/watch?v=ODg1O6zhNhU Używam jakiejś starej myjki Nilfisk z grzaniem wody (do piany nie grzeje wody). Czy to jest problem z myjką , pianownicą czy z pianą ??? Dodam że jak używam samej lancy do wody to power jest taki że na początku to aż trudno utrzymać bo takie ciśnienie jest.
PiotrekS Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 nowson, Problem leży w zbyt mocnej myjce. Z uwagi na mały przepływ przez pianownice myjka szybko osiąga cisnienie i wyłącza sie. Z uwagi ze spust masz otwarty ciagle sie włącza i wyłącza i dlatego pracuje pulsacyjnie. Rozwiązaniem tego problemu jest albo popuszczenie węża by cześć wody omijala pianownice lub wstawienie trojnika z zaworem kulowym i upuszczaniem troszke wody przed pianownica. Można tez próbować regulować myjke, tzn zmniejszyć cisnienie ale to trochę głupie żeby zmniejszać cisnienie przez pianownice, bo bez niej lepiej żeby myjka była mocniejsza.
nowson Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 kurcze , wcześniej jak miałem jakiegoś Karchera z serii K (taki podstawowy ) i taka zwykłą pianownicę do tego typu to praktycznie leciała tylko woda o białym kolorze (mleko nie piana) a teraz jak mam dobrą pianownicę i porządną myjkę to okazuje się myjka za mocna .... ech jak pech to pech
Moderator Eryczek Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 nowson, nie znam modelu Twojej myjki ale miałem ostatnio podobny problem z K7 i już sobie poradziłem więc może pomogę Jaką moc ma Twoja myjka (ile KW) i jaką przepływowość wody (ile l/h)?
PiotrekS Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Eryczek, Moja ma 3,0 kW, 550l/h
Moderator Eryczek Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 No to u mnie podobnie: 3 KW i 600 l/h Mój problem polegał na podawaniu zbyt małej ilości wody do myjki i sposobie podpięcia się do prądu. Producent w instrukcji twierdzi że wąż 1/2 cala jest wystarczający - otóż nic bardziej mylnego konieczny jest przekrój 3/4. Druga sprawa to prąd - trzeba się podpiąć bezpośrednio kablem od myjki do gniazdka. Po zastosowaniu przedłużaczy pojawił mi się efekt pulsacyjnego strumienia wody. Nie jestem elektrykiem i nie mam wykształcenia technicznego, więc proszę się ze mnie nie śmiać Metodą prób i błędów odkryłem te dwie prawdy i teraz wszystko działa rewelacyjnie
PiotrekS Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Eryczek, Te rzeczy wyeliminowalem wcześniej. Z prądem to ważne żeby nie stosować przedluzaczy i małym przekroju przewodu. Ja w tych samych warunkach na pianownicy miałem pulsacyjna prace a bez pianownicy chodzi ok. Zastosowaniem trojnik i jak chce pianowac to uchylam delikatnie zawor, wówczas jest idealnie
Moderator Eryczek Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 PiotrekS, mnie wystarczyły moje zabiegi ale niech newson wypróbuje po kolei wszystkiego
nowson Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 PiotrekS , Eryczek : dzięki za info. W przyszły weekend będę działał. Chyba zacznę od tego trójnika. Napiszę jak mi poszło . . .
citrofan Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 jak dla mnie masz za duze cisnienie.mozesz zmniejszyc cisnienie na myjce albo rozwiercic dysze w pianownicy na 1,6 i powinno byc dobrze
Arek_ Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 No to u mnie podobnie:3 KW i 600 l/h Mój problem polegał na podawaniu zbyt małej ilości wody do myjki i sposobie podpięcia się do prądu. Producent w instrukcji twierdzi że wąż 1/2 cala jest wystarczający - otóż nic bardziej mylnego konieczny jest przekrój 3/4. Druga sprawa to prąd - trzeba się podpiąć bezpośrednio kablem od myjki do gniazdka. Po zastosowaniu przedłużaczy pojawił mi się efekt pulsacyjnego strumienia wody. Nie jestem elektrykiem i nie mam wykształcenia technicznego, więc proszę się ze mnie nie śmiać Metodą prób i błędów odkryłem te dwie prawdy i teraz wszystko działa rewelacyjnie z tym wężem to bym polemizował bo jak myłem garaż podłączałem przemysłowego karchera na siłę pod 20m wąż 1/2cala i działało to bez żadnego problemu
Moderator Eryczek Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Arek_, u mnie dopiero zmiana węża i bezpośrednie podłączenie się do gniazdka poprawiło sytuację Ciśnienie wody u mnie nawet trochę wyższe niż u Kulona
Capaz Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 wnioski: - pianę którą posiada jest taka sama jak od kolegi "Eryczek" - zostało jeszcze tylko wymienić sitko bo mimo czyszczenia efekt pianowania jest taki sam chyba że winowajcą się twarda woda którą mam w instalacji podziękował za uwagę Kulon Moja pianownica dawała taki sam efekt jak u Ciebie. Wysłałem ją na naprawę gwarancyjną. Wróciła z nową dyszą. Pierwsze pianowanie - efekt powala. Wlałem do Pianownicy 800ml ciepłej wody i 60ml VP Snow Foam, ustawiłem max na "-" i wyszła super gęsta piana, wyglądem przypominająca piankę do golenia. Taka ilość wystarcza mi spokojnie na 2 duże samochody. Piana długo się utrzymywała mimo mycia w słońcu. Oczywiście przed wysłaniem pianownicy rozebrałem ją na części, wszystko wyczyściłem, przedmuchałem.. zero efektu. Jeśli więc ktoś ma niezłą myjkę typu Karcher K5, pianownicę pokroju P.A czy MTM i rozcieńczenie na poziomie 1:10 i nie uzyskuje gęstej piany - coś jest nie tak, prawdopodobnie z pianownicą. Pozdrawiam, Capaz
jac56 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Capaz, gdzie wysłałeś pianownicę do naprawy? Ja mam identyczne objawy:myjka Karcher 6,75 (silnik z 7,**) pianownica PA z Autofanatica, piana Magifoam 1:10 no i praca pulsacyjna. Gość z Autofanatica powiedział, że z czymś takim się nie spotkał i to musi być wina myjki. Wąż zasilający-firmowy, znajdujący się na wyposażeniu-1/2" -nie mogę zmienić na wiekszy. W serwisie myjki powiedzieli, że mam rozwiercić dyszę w pianownicy ale nie po to kupilem porządny sprzęt, żeby się bawić w Adama Słodowego! Pozdrawiam, Jacek
Młody Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Posiadam Karcher-a K-7.85 z 2007r, i pianownicę od AUTOFANATIC, do tego wąż ogrodowy 40m długości o przekroju 1/2, i powiem że też miałem problem z pulsacyjnym podawaniem piany z pianownicy. Po skończonym użytkowaniu spuszczałem wodę z węża podczas zwijania, po ponownym podłączeniu pianownicy podawał pianę pulsacyjnie, z lancy było ok, bez lancy z samego pistoletu też podawał wodę pulsacyjnie, problem polegał na tym że jak zwijałem wąż i spuszczałem z niego wodę zostawało w nim powietrze, teraz przed każdym pianowaniem najpierw puszczam samą wodę z pistoletu bez lancy ( trwa to ok 1-2min) aż zejdzie całe powietrze z 40m węża i zacznie lecieć woda bez przerw, następnie podłączam pianownicę i do dzieła - problem więcej się nie pojawił. Nie wiem czy komuś to pomoże, ale u mnie to była przyczyna pulsacyjnego podawania piany. Pozdro.
yukon Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Młody, spuszczanie wody jest oczywiste. Wiele osób niszczy myjki, ponieważ włącza na sucho gdy w pompie nie ma wody.
Rekomendowane odpowiedzi