ultratouch Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Swego czasu czytałem na DW post kolesia który używał tego dozownika w nilfisk'u razem z Magifoam. Owszem z pianą to nie miało nic wspólnego ale roztwór leżał długo na lakierze (jak to w magifoam) i miał dobrą siłę czyszczącą. Ale tak jak wyżej z VP ph neutral cudów nie będzie.
mech15 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Jakie rozcieńczenie magifoam używacie? I przy jakim ustawieniu pianownicy otrzymujecie optymalną pianę??
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 13 Grudnia 2011 Partner forum Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 mech15, Ja leję 70-90ml/pojemnik w PA. Ustawienie w PA na maks.
mech15 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 mech15, Ja leję 70-90ml/pojemnik w PA i woda do pełna? Też zauważyłem że na max jest najlepiej
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 13 Grudnia 2011 Partner forum Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 mech15, tak woda full (no może zostawiam 2cm luzu )
borda01 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 Potwierdzam to jest raczej dozownik chemii Do okazjonalnego mycia się nadaje wlej centymetr piany Przetestowalem - piana wyglada calkiem niezle, ale niestety szybko spada z auta.
H4mm3R Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 Karbowana obręcz przy łączeniu z butelką ułatwia odkręcanie na mokro i choćby taki szczegół, że wężyk w PA dostaje do dna butelki po zakręceniu Może dostałeś pianownice z jakiejś starej partii, moja również posiada karbowane przyłącze do butelki, jak i wężyk sięga dna. Musiałeś dostać starego gniota magazynowego. Obrazek Jak się spisuje ta pianownica, bo właśnie zakupiłem taką samą? http://allegro.pl/show_item.php?item=1987181042 [ Dodano: 16 Grudzień 2011, 19:56 ] Jakie rozcienczenie VP Neutral Snow Foam polecacie do pianownicy z tej myjki:(na aucie lezy Colli 476s) Obrazek Czy taka pianownica w ogole da rade ? To nie pianownica. Ogólnie myjka bdb, ale brak dokupienia dłuższego węża i lepszej pianownicy zmusił mnie do sprzedania i kupna Karchera.
maestro00 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 Rozcieńczenie większości pian to 1:2 lub 1:3 zgodnie z opakowaniem. Jak lejecie samą wodę to nie dziwcie się ze spływa. Niektórzy leją też samą chemie i ze względu na wyższą gęstość mało jej ubywa z butelki.
yesfan Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 Jak na samochodzie jest dobry, w miarę świeży wosk to też piana szybciej "zjedzie".
H4mm3R Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 Rozcieńczenie większości pian to 1:2 lub 1:3 zgodnie z opakowaniem.Jak lejecie samą wodę to nie dziwcie się ze spływa. Niektórzy leją też samą chemie i ze względu na wyższą gęstość mało jej ubywa z butelki. Nie rozcięczałem wcale i tak była kupa a nie piana. Seryjna pianownica w Nilfisku to nie pianownica i tyle
szymon Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2011 kupiłem pianownice P A z końcówką do Lavora duże skrzydło i mam problem nie wchodzi do końca czy ktoś miał tez taki problem
bucky Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2011 kupiłem pianownice P A z końcówką do Lavora duże skrzydło i mam problem nie wchodzi do końca czy ktoś miał tez taki problem musisz zawieść do tokarza i zebrać trochę mięcha z takiej jakby beczułki która jest przed skrzydełkami (pomiędzy główną częścią a skrzydełkami) nie mam chwilowo foto aby pokazać co
Gandziorz Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2011 Czy jest szansa dostać pianownice do myjki ciśnieniowej Eurom H102?
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 24 Grudnia 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2011 Gandziorz, Może być ciężko, zobacz jakie ma złącze - jeśli ma złącze jak np. do Karchera czy Nilfiska to nie ma problemu, ale jak jakieś swoje to raczej tylko tokarz wchodzi w grę.
Woody07 Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2011 Przeczytałem duża cześć tego wątku i dalej nie wiem czy ValetPro z neutralnym PH umyje samochód w zimie? Sól, błoto itd? Auto zawoskowane. Czy lepiej kupić mocniejszą VP Snow foam coś tam;)? Chciałbym w zimie oszczędzić ręce i nie korzystać z wiadra przy tej operacji.
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 25 Grudnia 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2011 Woody07, 95% soli, błota i nalotu drogowego zmyjesz, ale żadną pianą nie domyjesz tak jak ręcznie. Możesz pokusić się o mocniejsze piany jak np. Snow Foam Combo, ale nie będzie tak bezpieczna dla wosku na aucie jak pH Neutral.
kerad Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2011 Może ktos ma namiar gdzie w Niemczech kupie w dobrych pieniądzach Glorie FM10, może być na PW.
SzaKal Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2011 EXCEDE, Damian według Ciebie w jakiej proporcji trzeba dać piane do PA żeby dobrze zmyć bród ? np. Natural i Combo ?
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 27 Grudnia 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2011 SzaKal, Około 1:10-1:15 to już dość dobre stężenie, ważna jest też technika stoswania piany. Ogónie pH Neutrala stosuję tylko na zawoskowane auto w stężeniu 1:15-1:25, a Combo na niezwoskowane 1:10-1:20, do odszczurzania Brute Force 1:20.
SzaKal Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2011 EXCEDE, hmm mam obydwie piany i jak dla mnie widoczne działanie jest w proporcji 1:10 ... pianownica zakręcona na max.
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 27 Grudnia 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2011 SzaKal, Czy nakładasz pianę z dołu do góry na suche auto i w takiej samej kolejności spłukujesz?
SzaKal Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2011 EXCEDE, Oczywiście, ale z tym suchym samochodem to różnie bywa przez pogodę.
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 28 Grudnia 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2011 SzaKal, A masz porównanie do jakiś innych pian?
yesfan Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2011 W lecie chciałem pozbyć się wosku (PA majeste) więc postanowiłem użyć mocniejszej piany, wybrałem Snow foam combo w stężeniu 1:10 i..... wosk ani drgnął. Mam nawet dowód w postaci zdjęć.
SzaKal Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2011 EXCEDE, No do tej pory używałem pian Stockmeier i Tenzi.
Rekomendowane odpowiedzi