Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 10 Grudnia 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2011 mech15, oryginał
marcingg Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2011 marcingg, gdzie myjesz auta? mieszkam w bloku także mam baaardzo małe pole do popisu na aucie mam 4m-czne Coli476 na bieżąco myję (właściwie płuczę) na bezdotyku zbieram sobie zestaw przy pomocy którego mógłbym dokonać lepszego mycia (przenośna pianownica + dwa wiadra) na bezdotyku Tak jak podkreśliłem na końcu swojego "wywodu" najważniejsza jest ŚWIADOMOŚĆ tego co robimy. Sam jak będę miał potrzebę to umyję samochód na zielonej trawce ale jeśli będe miał np obok garaż w którym jest kratka ściekowa.... to bezmyślnością byłoby niespłukanie piany właśnie tam. Banałem jest to że za kroplę oleju pod Twoim samochodem mogą Cię srogo ukarać (co prawda najprędzej za granicą) a na potężne korporacje walące codziennie tysiące ton trujących gazów w powietrze i lejące toksyczne odpady do rzek nie ma bata. Po spłukaniu piany woda spłynie na brzeg grządki. .... jeśli sąsiada to spoko
g.pajak Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2011 .... jeśli sąsiada to spoko No własnie nie sąsiada tylko mojej
embargo Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2011 Mam takie pytanie czy lodowata woda z sieci miejskiej może być przyczyną słabej piany ? ostatnio zauważyłem ,że piana czy to z VP foam combo czy ph neutral piana jest mizerna, do zasobnika leje bardzo ciepłą wodę z czajnika + nilfisk c110 w październiku było jeszcze całkiem a teraz kiepsko
inarusbox Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2011 Może czas żeby przeczyścić to metalowe sitko/kratkę czy jak to się tam nazywa
saddam Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2011 Lepiej kupić nowe. U mnie czyszczenie wystarczyło na 2/3 kolejne pianowania i od nowa to samo.
Administrator AreK Opublikowano 11 Grudnia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2011 Polecam wymiane sitka, Właśnie jestem po i pianownica jak nowa . Koszt 12 zl z przesyłka plus czas na wymiane.
mech15 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2011 mech15, gdzie kupiłeś ? proszę: http://allegro.pl/show_item.php?item=1958538258 Jedyną rzecz, jakiej się bałem to ten adapter do karchera, ale okazało się że jest bardzo solidny i nie ma czegoś takiego że muszę uważać na to połączenie podczas mycia. Dzisiaj została przetestowana i jestem zadowolony. Testowałem po południu i powiem Wam że zamarzająca piana to jest to!! Drugiego auta już nie umyłem tak dokładnie ze względu na temperaturę. Wcześniej pytałem też o pianownicę z tej aukcji: http://allegro.pl/show_item.php?item=1939848516 Kupiłem ją jako pierwszą. Na aukcji zdjęcia PA, a otrzymałem MTM.
art'ek Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2011 czy mtm jest w czyms gorszy od PA /? z aukcji wynika ze roznica jest 40 zl warto doplacac??
LZ Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2011 mech15, a testowałeś tego MTMa i masz porównanie do PA? Sporo osób tu chwali MTM więc może jedyną zauważalną różnicą jest cena.
Tworek Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 Panowie korzystam z MTM'a od roku czasu /sezonu/ i jestem mega zadowolony, ba nawet sitka nie czyściłem bo nie było takiej potrzeby, bije mi pianę taką jak na początku, więc nawet do niej nie zaglądam, ale podstawą u mnie jest przepuszczenie około 0,5L czystej ciepłej wody po całym procesie mycia.
hardkorus Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 ktos mial stycznosc? http://allegro.pl/pianownica-24l-pod-ko ... 17130.html
maestro00 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 To jest bardzo dobra pianownica IDROBASE. Niestety jej wadą jest potrzeba użycia kompresora i cena. Poza tym rewelka.
mech15 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 Ktoś wstawiał kilka stron wcześniej foto pianownic: PA, MTM i Idorbase i zrównał je z sobą. Nie zaprzeczę, wszystkie mają podobną konstrukcję. MTM nie testowałem, bo od razu została odesłana. Wg mnie PA jest solidniej wykonana niż MTM, ale to mega subiektywne odczucie. Karbowana obręcz przy łączeniu z butelką ułatwia odkręcanie na mokro i choćby taki szczegół, że wężyk w PA dostaje do dna butelki po zakręceniu Od początku nastawiałem się na PA, bo na forum zbiera dobre opinie i to zadecydowało o tym, że MTM nie został u mnie. Planowałem też, że do tej niedoszłej PA z Tarnobrzega dokupię adapter u tego gościa w Rzeszowie(rozmawiałem z nim i sam adapter 20 zł). Tarnobrzeg: 137 - pianownica 13.5 - przesyłka 20 - adapter Suma 170.5 zł W Rzeszowie: odbiór osobisty, całkowity koszt to 179,9 10 zł różnicy to nie dużo Pozdrawiam [ Dodano: 12 Grudzień 2011, 21:09 ] podstawą u mnie jest przepuszczenie około 0,5L czystej ciepłej wody po całym procesie mycia. dzięki za dobrą radę
huling Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 ... Karbowana obręcz przy łączeniu z butelką ułatwia odkręcanie na mokro... Też kupiłem tą pianownicę, ale pogoda nie pozwoliła na razie jej wypróbować. Według mnie ta karbowana obręcz, to tylko bajer, bo i tak się nie obraca i trzeba kręcić pojemnikiem, żeby go przykręcić.
mech15 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 no nie obraca, ale palcie się nie ślizgają na tej obręczy, o to chodzi
Tworek Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 Karbowana obręcz przy łączeniu z butelką ułatwia odkręcanie na mokro i choćby taki szczegół, że wężyk w PA dostaje do dna butelki po zakręceniu Może dostałeś pianownice z jakiejś starej partii, moja również posiada karbowane przyłącze do butelki, jak i wężyk sięga dna. Musiałeś dostać starego gniota magazynowego.
micha-ł Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Tworek, ale ta na zdjęciu to Idrobase a nie MTM. One mają karbowanie na gwincie od butelki Końcówka chyba do B&D.
borda01 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Jakie rozcienczenie VP Neutral Snow Foam polecacie do pianownicy z tej myjki: (na aucie lezy Colli 476s) Czy taka pianownica w ogole da rade ?
borda01 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Nie zawracaj sobie nią głowy. Tzn, chodzilo mi o to, ze po prostu mam taka myjke z ta pianownica. Raz na jakis czas do umycia auta sie nie nada? Jesli tak to jak rozcienczyc VP Snow Foam ?
bobas Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 to co leci z tej pianownicy nie można nazwać pianą. Utrzyma ci się to na lakierze góra 30sec
embargo Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Potwierdzam to jest raczej dozownik chemii Do okazjonalnego mycia się nadaje wlej centymetr piany
Rekomendowane odpowiedzi