theOne Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 gdzie oprócz excede można kupić pianownice p.a.? bo alternatyw do serii k się nie doszukałem
Tygrysek3005 Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Jak wiesz sam czekam na pianownice od EXCEDE i zastanawiam się nad pianownica Autobrite za 240zł, wygląda na taką samą i chyba to by mogła być pewna alternatywa.
clhseba Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Cytat: karcher mam podłączony do beczki Jakim cudem to działa ? W jaki sposób masz to podłączone że zasysa bez ciśnienia? Podobno Karcher-y zasysają wodę nawet z wiadra w OBI stoi u mnie taki i zasysa wodę z pojemnika z pleksi i wszystko fajnie działa tylko ponoć ciśnienie wtedy jest ciut mniejsze
theOne Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Jak wiesz sam czekam na pianownice od EXCEDE i zastanawiam się nad pianownica Autobrite za 240zł, wygląda na taką samą i chyba to by mogła być pewna alternatywa. Już P.A. jest droga i więcej raczej nie mam zamiaru wydać, szczególnie, że kupiłem już Glorię, ale przy obecnym aucie jest upierdliwa i zostawiam ją raczej na zimę i bezdotyk, bo nie mogę przed domem szklanki zrobić Szukajmy dalej
wojciechch Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Autobrite to P.A. mam taka od autofanatic z koncowka do serii K.. Jest na niej nawet naklejka P.A..
Tworek Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 240 zł to troszkę dużo... Albo masz pianę, albo mydliny. Jedno z dwóch, dla pianownic P.A. tańszą i praktycznie nie odstającą alternatywą są pianownice z allegro, za około 150 zł. http://allegro.pl/pianownica-lanca-pian ... 34700.html Sam taką posiadam, tyl ze do B&D i jestem w 100 % zadowolony.
maestro00 Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Cytat: karcher mam podłączony do beczki Jakim cudem to działa ? W jaki sposób masz to podłączone że zasysa bez ciśnienia? Podobno Karcher-y zasysają wodę nawet z wiadra w OBI stoi u mnie taki i zasysa wodę z pojemnika z pleksi i wszystko fajnie działa tylko ponoć ciśnienie wtedy jest ciut mniejsze Istotnie tak jest ale tylko w modelach do tego przystosowanych. Inaczej kompletnie nic nie wciąga.
theOne Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 240 zł to troszkę dużo... Albo masz pianę, albo mydliny. Jedno z dwóch, dla pianownic P.A. tańszą i praktycznie nie odstającą alternatywą są pianownice z allegro, za około 150 zł. http://allegro.pl/pianownica-lanca-pian ... 34700.html Sam taką posiadam, tyl ze do B&D i jestem w 100 % zadowolony. Ok, ale skoro w excede były po 180 zł to znaczy, że da się taniej niż 240 i tą cenę uznaję za punkt odniesienia przy ocenianiu.
k24 Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 theOne, z końcówką serii K było za 200zł..
maestro00 Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 theOne, z końcówką serii K było za 200zł.. To staniały o 15 zł
theOne Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 To widzę, że pianownice to drogie rzeczy są Ale czego się nie zrobi dla wygody
dzinkins Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 Od wczoraj jestem ZADOWOLONYM posiadaczem Gloria FM10 Dla mnie BOMBA !! Trochę pokombinuję z środkami, dozowaniem itp zapodam jakiś wnioski
FuXX Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 pianownic już przyszła ta z linka: http://allegro.pl/pianownica-lanca-pian ... 05442.html, środek do mycia zamówiony ValetPRO pH Neutral Snow Foam 1L. Teraz pytanie ile wlewa się środka do pojemnika pianownicy żeby starczyło na umycie jednego samochodu i czy wlewa się sam środek myjący do pojemnika pianownicy czy miesza się go z wodą w pojemniku?
saddam Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 Miesza się z ciepłą wodą w zbiorniku pianownicy. Ja wlewam 100ml środka, zalewam wodą do pełna, ustawiam mieszanie na max i tym oblatuje dokładnie samochód, łącznie z kołami i nadkolami.
maestro00 Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 FuXX, Twoje pytanie po prostu ROZBRAJA To czy się rozcieńcza zależy (jak logika podpowiada) od środka a nie pianownicy - proporcje rozcieńczenia masz rozpisane na opakowaniu piany pod hasłem np. "lance pianotwórcze" Prawdopodobnie będzie 1:1,1:2,1:3 co w wolnym tłumaczeniu oznacza że lejemy np. 1 część wody i 1 część chemii (dla 1:1). Stężenie można jeszcze doregulować pokrętłem ale jest to bez sensu - ustawia się max.
FuXX Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2011 maestro00 jak byś przeczytał mojego posta ze zrozumieniem to byś wiedział że dopiero zamówiłem ten środek i jeszcze go nie dostałem, więc ciężko mi coś przeczytać z opakowania. saddam - dziękuję za konkretną odpowiedz
michske Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2011 Ciepła woda nic nie zmienia w pianownicy. Proponuję wlać do dobrej pianownicy czyli np P.A/ Autobrite około 100ml VP ph neutral zalać zimną wodą całą pianownice i wymieszać. Często jest tak że jak się zalewa środek pod zbyt małym ciśnieniem wody albo się nie pomiesza to środek zostaje na spodzie pianownicy i potem nie pianuje pianownica idealnie równo przez cały czas. Poza tym Valet ph to bardziej do zmywania kurzu niż do mycia auta chyba że to tylko do pre-wash ma być zastosowane.
kempus Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 Panowie, jakie stężenie Tenzi Truck'a polecacie jako pre-wash? 1:20?
wasyl156 Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 Jakby komuś się przydało. P.A. rozłożona na części:
yukon Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 też swoją rozbierałem bo się przytkała dlaczego ona jest taka styrana?
saddam Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 No proszę, moja też się prawdopodobnie przytkała kilka dni temu i zamiast piany daje "mleko". W takim razie biorę się za rozkręcanie.
pawelpk8 Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 Witam koledzy mam pytanie odnośnie pianownicy. Jaka pianownica najlepiej sprawdzi się z karcherem 5.55 jubilee?? Widziałem efekt z pianownicą karchera 0,6 l z regulacją ale nie był on zadowalający. Jaka aktywna pijana jest godna polecenia??
proximo Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 w.w pianownica P.A poczytaj ten temat
crystaldetail Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 pawelpk8, polecam piane ValetPRo http://www.crystaldetail.pl/valetpro-ph ... p-184.html
Rekomendowane odpowiedzi