Tworek Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 SJake, dziś dopiero to dostałem, jutro testy jak pogoda na to pozwoli. Mimo że nie jest to oryginał PA to wygląda na solidnie i ładnie wykonaną. Na pewno jakiś tak filmik udostępnię
Blik Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 Patrząc po filmikach, wydaje się, że Gloria 10 daje szerszy strumień niż Gloria 50...czy to prawda?
Tworek Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 SJake, taki o to coś wyszło, filmik tak na szybko zmontowany. Stężenie 1:20 ValetPRO pH Neutral Snow Foam, od razu powiem że spływa trochę bo na szybkach jest Rain-X. Co do gęstości piany z ValetPRO Poseidon Carnauba Wash jest ona o wiele sztywniejsza, ale dopiero zaczynam zabawę z tą pianownicą
tilf Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 Fajne porównanie. Ja również mam zamiar zakupić ten model, a filmik rozwiał moje obawy. PS Wiem że of top"a robię ale gdzie kupić Rain-X ? Szukałem i wszędzie "oczekiwanie na dostawę"...
Tworek Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2011 PS Wiem że of top"a robię ale gdzie kupić Rain-X Ja kupowałem tu Swissvax Detailing Ale niestety chwilowo jest nie dostępny.
bmwsrc Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2011 User techcar Kto szuka - znajdzie... User TECHKAR - pisane przez "k" Pozdr ŁH
Tworek Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2011 bmwsrc, padom ... literówka z mojej strony ale jak widać na filmiku jest poprawnie napisane.
SJake Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2011 Patrząc po filmikach, wydaje się, że Gloria 10 daje szerszy strumień niż Gloria 50...czy to prawda? E tam... to nie jest prawda. SJake, taki o to coś wyszło, filmik tak na szybko zmontowany. Stężenie 1:20 ValetPRO pH Neutral Snow Foam, od razu powiem że spływa trochę bo na szybkach jest Rain-X. Co do gęstości piany z ValetPRO Poseidon Carnauba Wash jest ona o wiele sztywniejsza, ale dopiero zaczynam zabawę z tą pianownicą Radzi sobie podobnie do P.A Przydałoby się porównanie do samej P.A - czym się różnią... Konstrukcja wygląda podobnie.
Tworek Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2011 SJake, czemu nie ? Można porównać, niech ktoś wykona dokładne zdjęcia P.A. wtedy ja wykonam podobne kadry mojej MTM od "techkar" z allegro. Tak jak napisałem wcześniej, dopiero zaczynam z nią zabawę, przeczytałem kilka stron z działu pianownice i piana, i czas będzie zacząć robienie mikstur, i ustawień pianownicy.
blade Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 Co myślicie o takiej pianownicy http://allegro.pl/pianownica-myjki-karc ... 07118.html do myjki K5 Karchera ?
siwy49 Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 Jest super ja ją używam właśnie z K.5
grundik Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 blade, polecić można beż żadnego "ale". Rozglądnij się za używką. Mi się udało dorwać taką, prawie nówkę za pół ceny. Pracuje z myjką B&D i sprawuje się bez zarzutu.
kolargol Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 do lavora skippera juniora potrzebna jest końcówka z krótkimi czy długimi skrzydełkami?
bucky Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 do lavora skippera juniora potrzebna jest końcówka z krótkimi czy długimi skrzydełkami? z długimi ale musisz albo dokupić "nypel" albo rozebrać i pewna część zebrać na tokarce z krótkimi też pasuje ale musisz dobrze trzymać pianownice aby nie wypadla z lancy przerabialem to i mam 2 pianownice Pozdrawiam Bartek PS, jesli chcesz to jedna z długimi mam na sprzedaż
theOne Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Jak znajdujecie combo Gloria + autobrite magifoam (zalecane jest 30 ml). Jak to domywa i ile się trzyma. VP ph neutral to padaka, słabo domywa i jeszcze słabiej się trzyma.
kepa416 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Witam posiadam Karchera K 7.91 i planuje zakupić do niego pianownicę nie wiem czy ta oryginalna do karchera dedykowana jest warta swojej ceny 80 zł ( 0.6L) czy może warto dołożyć do czegoś innego? Główne zastosowania to mycie samochodu nie jakieś super profesjonalne ale 3 auta raz w tygodniu + maszyny rolnicze i ciężarówka.
paluch Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Cały temat masz o pianownicach i zadajesz pytanie czy ta za 80 zł się nadaje - NIE NADAJE SIĘ.
maestro00 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Witam posiadam Karchera K 7.91 i planuje zakupić do niego pianownicę nie wiem czy ta oryginalna do karchera dedykowana jest warta swojej ceny 80 zł ( 0.6L) czy może warto dołożyć do czegoś innego? Główne zastosowania to mycie samochodu nie jakieś super profesjonalne ale 3 auta raz w tygodniu + maszyny rolnicze i ciężarówka. Gdybyś chociaż raz przeczytał wątek to wiedziałbyś że ta karcherowa do niczego się nie nadaje.
kepa416 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2011 No okey widzę trochę poczytałem widzę filmik i ścieka piana i taka rzadka czyli na pewno mi się to nie przyda To czy znajdę coś w granicy 150zł? I rozumiem że te droższe/lepszej marki również są oszczędniejsze w środku w sensie że bardziej zbijają go a mniej mieszają z woda co daje lepszą skuteczność mniejszym kosztem? Bo jeśli ma ta piana mi tak spływać to nie różni się to niczym od tego jak naleje detergent do zbiorniczka. Tyle że ja chcę lać mocne środki żeby doczyścić powiedzmy z oleju pół ciągnika tak jak to teraz próbuje zrobić czy wyczyścić auto po trasie
maestro00 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Większa skuteczność dobrze ubitej piany polega na tym że po prostu dłużej zostaje na lakierze (nie spływa) skutkiem czego środek dłużej działa na brud przez co uzyskujemy większą skuteczność czyszczenia. Bardzo trudne zabrudzenia świetnie rozbija też turbodysza rotacyjna - nie stosować do lakieru w aucie osobowym.
Piciosz Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Rotacją czyszczą parking na Tesco, samo to powinno być przestrogą. W Tym temacie masz wkazane dokładne modele pianownic jak i sprzedawców u których je nabędziesz. wspomóż daleko szukać nie trzeba. Pozdrawiam.
FuXX Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2011 przeczytałem troch i już wiem jaką pianownicę kupić do karchera http://allegro.pl/pianownica-lanca-pian ... 05442.html teraz jeszcze aktywna piana, karcher mam podłączony do beczki na deszczówkę (nie zostają zacieki). Jaki środek mi polecicie?
maestro00 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2011 karcher mam podłączony do beczki Jakim cudem to działa ? W jaki sposób masz to podłączone że zasysa bez ciśnienia? na deszczówkę Nie za kwaśna ta woda ? Chociaż w sumie grunt że działa, muszę spróbować.
FuXX Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2011 beczka ma 200 litrów zamontowałem kranik (10 cm od spodu beczki),zrobiłem podest pod beczką 50 cm do tego jeszcze podjazd do garażu jest niżej niż teren w koło domu i działa. Jaki środek do piany polecicie do takiej wody?
Swoop Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Jaki środek do piany polecicie do takiej wody? VALETpro SNOW FOAM
Rekomendowane odpowiedzi