ShiveR Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2015 Mam pytanie, jako iż nigdy nie miałem do czynienia z pianownicami zastanawiam się nad jej zakupem. Myślę o PA. No i mam pytanie czy mycie auta za pomocą samej piany dorówna skuteczności mycia samochodu na bezdodytach? Czy pianownica sprawdzi się do cotygodniowego mycia (bez mycia na 2 wiaderka, często nie ma na to po prostu czasu,a nie chce się ciągle jeździć na myjnie). Czy po czymś takim auto będzie wyglądało na czyste, czy jednak film brudu nadal będzie widoczny, auto będzie matowe?
sobiepan Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2015 Ja używam identycznie do tego samego co Ty kombinujesz.I działa.Kwestia jaką pianę zastosujesz.Lepiej niż na myjni/chociaż dłużej/rozstawianie zabawek: woda,myjka.Potem chowanie wszystkiego."Letnie"brudy bez najmniejszego problemu.W zimie silniejsza piana i ok.
dawid.zu Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2015 Co tydzień używam PA i piany aktualnie SG fruit. Myjnie bezdotykowe niech się chowają. Ja raz w miesiącu przelecę na dwa wiadra rękawicą, głownie wtedy idzie rękawica jak mam nakładać cleaner i wosk a tak to PA i QD
sobiepan Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2015 dawid.zu popieram w 100% sposób szybkiego i satysfakcjonującego mycia.
MrBoot Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2015 A miał ktoś może do czynienia z pianą Auto Finesse i CarPro? Wyszukiwarka nic mi nie chce powiedzieć ? Są dosyć drogie, ale czy warte swojej ceny ?
maciek-drummer Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2015 Kończy mi się piana aktywna, której używałem do mocniejszych zabrudzeń, mianowicie chodzi o Tenzi Specjal Super Green, teraz chcę kupić coś mocniejszego zastanawiam się nad Tenzi Truck, tylko chciałbym zapytać czy lepszym wyborem było by dołożyć parę groszy i kupić mocne APC Red Devil Shiny Garage. Proszę o sugestie.
bienek Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2015 Kup sobie jakas piane od daerg. Np lavateloni czy jakos tak to sie pisze. 2 skladnikowa bardzo mocna i dobra. Moze tez byc bays wash ale on raczej delikatniejszy jest.
sobiepan Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 Koledzy takie moje spostrzeżenia z pianowania,może komuś się przyda kto dopiero zaczyna zabawę z pianownicą.Otóż w lecie stosuję ValetPRO snow foam.Rozcieńczenie 1-9 super myje.W zinie ta piana oczywiście nie domywa-za słaba.W zimie jak na razie mam wypróbowaną Tenzi car max także super auto umyte tylko tenzi dosyć szybko schodzi bo 2-1 musi się dawać. Szukam czy mógłby ktoś napisać jakiejś piany aby myła tak dobrze jak tenzi a rocieńczać w mniejszej proporcji,aby na dłużej wystarczyło.Oczywiście jakoś ostatnimi czasy nie miałem czasu i nie woskowałem auta na zimę-bo wiem,że tenzi do łagodnych nie należy.
cannonn Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 Ja do ciężkich zabrudzeń używałem K2 Deeper, jednak nie na samochodzie, a w ogrodzie. Stosowałem rozcieńczenie 1:20-1:25, wosk zje na pewno.
waldiosa Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 Nie mam jeszcze pianownicy. Miałem konstruować Marolexa, ale dziś wpadła myjka KARCHER K5 i mam mały dylemat. Lepiej zrobić tańszego Marolexa, który zużywa mniej środka i można myć na wyjazdach czy zainwestować w droższą pianownicę PA? Piana już czeka SG Fruit Snow Foam.
dawid.zu Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 Mam PA i marolexa na awaryjne sytuacje lub wyjazdy. Kupuj PA bo sezon idzie, używam tej samej piany co masz z PA i
tomek909 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 panowie gdzie mozna kupić pianę K2 SAMBO ale w bańce 5l ? ja widzę tylko 1 l i w 25 l bańkach.
viechooo Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 Z tego co mi wiadomo Sambo występuje tylko w 1kg i 20kg. Swoją drogą jaka jest różnica między sambo, bora a active foam z K2? Dwie ostatnie są dostępne w 5kg opakowaniach. Czy któraś z tych 3 z K2 jest bezpieczna dla wosku i "w miarę" domywa?
Kajko Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 Bora jest bezpieczna i dobrze domywa. Nie bedzie to piana jak Magifoam, fiołkami też nie pachnie, ale ta piana jest jak najbardziej OK. Robi swoja robote. Nieliczny produkt K2 ktory warto kupic...
ShiveR Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 Dziękuję za odpowiedzi Przekonaliście mnie, podpowiecie czy mówiąc wszędzie o pianownicy PA macie na myśli dokładnie tą z aukcji? Ona będzie najlepsza? http://allegro.pl/pianownica-do-karcher ... 75153.html Pozdrawiam
cannonn Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 Jak już pisałem 2 strony temu (ktoś tu nawet kilku ostatnich stron nie przeczytał ): A ja używam K2 Active Foam i w proporcjach 1:25 nie zauważyłem jak na razie by wosk ucierpiał po 4 myciach. Active Foam to ponoć odpowiednik VP Neutral Snow Foam i niby to samo co Sambo, tyle że bez koloru i zapachu.
viechooo Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 Przeczytałem ale pytam tez o różnice, sambo jest ponad 5x droższa od active foam wiec raczej nie chodzi tutaj o kolor i zapach. Kupił bym ją ale 20 kg to sporo. Może ktoś chciałby np 5kg odkupić i tez potestowac? Oczywiście w cenie poprostu podzielonego opakowania 20kg żeby się to opłacało.
Kajko Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 Z tego co udalo mi sie dowiedziec to tylko K2 Bora jest do detailingowego zastosowania.
waldiosa Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2015 ShiveR PA to włoski producent pianownic. Jest to najlepszy wybór na rynku. Pianownica, którą podałeś w linku to wersja Karcherów serii HD i HDS (serie profesjonalne), a przypuszczam, że takiego nie masz. Ja będę kupował taką: http://allegro.pl/pianownica-pa-do-karc ... 88111.html dodatkowo od tego dostawcy masz możliwość wyboru przyłącza mosiądz/tworzywo sztuczne. Cena jest najniższa, taniej nie znajdziesz bo jest z dostawą.
dawid.zu Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2015 Jakiej piany używacie w zimie zeby domyć sól i ten wszystki syf zimowy? Uprzedzam ze wiem ze dwa wiadra sa najlepsze ale pytam o pianę
sobiepan Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2015 Nawet się przeczytać nie chce super.
sobiepan Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2015 Popatrz 2 strony no tylu a nie zawracaj
dawid.zu Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2015 Tak się składa ze wiem co tam jest bo sam sie udzielalem tam
damian Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2015 Jakiej piany używacie w zimie zeby domyć sól i ten wszystki syf zimowy? Uprzedzam ze wiem ze dwa wiadra sa najlepsze ale pytam o pianę Blink HD Foam Almond
Rekomendowane odpowiedzi