rustin Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2014 wiem , że są to bliźniacze produkty ale czy takie same?
demon220 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2014 Witam czytałem i śledziłem ten temat od dłuższego czasu... Po czym zakupiłem sobie pianownice PA na allegro u WERA.. Oczywiście polecaną tutaj nie jeden raz Pianowniczka jest super robi ładna pianę Nie jest do piana jak Gillette no ale nie jest też mleko Można powiedzieć że jest jak gęsta śmietana i utrzymuje się długo na samochodzie Obwiniam o tą gęstość pianę jaką kupiłem na szybko w sklepie motoryzacyjnym. By jak najszybciej przetestować moją pianownicę A teraz przejdę do pytania koniec chwalenia się Na forum polecane są różne aktywne piany... 1: 2: Zastanawiam się właśnie nad tą piana ale nie wiem czy dobrze pieni się i czy skutecznie domywa ? 3: Czy ta piana ValetPro będzie lepsza od ShinyGarage chodzi mi dokładnie o tą fruit snow ? Może podobnie się pieni lub domywa ? Wiadomo ShinyGarage jest tańsza więc jak ma być taka sama to nie ma co przepłacać Może testowaliście jakieś inne piany które przypadły wam do gustu i chcielibyście je polecić ? Ja aż boję się myć tą piana co kupiłem rozcieńczyłem ją w proporcjach 1:4 naprawdę ładnie się pieniła ale boję się jej używać w trosce o lakier, uszczelki itp. A to jest właśnie ta piana : Proszę o doradzenie fajnej piany bezpieczniej dobrze się pieniącej i niedrogiej Tak od serca do pianowniczki PA
tomasns Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2014 demon220, przecież na forum ostatnio ktoś testował SG i porównywał do ValetPro wystarczy poszukać
Tomek WRO Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2014 Witam czytałem i śledziłem ten temat od dłuższego czasu... To coś mało wyczytałeś Używałem VP NSF jako swojej pierwszej piany. Wydawało mi się, że jest ok dopóki nie użyłem Magi. Nie mam SG ale za moment do mnie będzie jechać Jak chcesz potestować to ogłoś się w dziale kupię, zakup testery lub końcówki. Zobaczysz jak się piany sprawują i wtedy zakupisz większy baniaczek.
Kama Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2014 Może jutro albo pojutrze podłącze SG do pianownicy i pokaże efekty
demon220 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2014 demon220, przecież na forum ostatnio ktoś testował SG i porównywał do ValetPro wystarczy poszukać Kurcze szukałem i nie mogę znaleść.. Magi jest dosyć droga i chciałbym wiedzieć czy ShinyGarage fruit snow lub ValetPro Snow neutral ph tez dają radę
kamilgt Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2014 demon220, magifoam jest mocniejsza od SG i dłużej leży na samochodzie, ale gorzej pachnie i jest droższa Z dwójki SG vs VP bierz SG
tomasns Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2014 demon220, http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... c&start=60 powinno rozwiać wątpliwości
demon220 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2014 demon220, http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... c&start=60 powinno rozwiać wątpliwości Dziękuję za link I dziękuję wam za odpowiedzi Wybrałem SG Fruit o neutralnym ph bezpieczny dla lakieru uszczelek itp. ładnie pachnie i tez dobrze domywa lepiej od VP Ta piana co kupiłem w motoryzacyjnym to pewnie killer dla lakieru Dziękuje jeszcze raz za pomoc Pozdrawiam [ Dodano: 19 Luty 2014, 23:02 ] Może jutro albo pojutrze podłącze SG do pianownicy i pokaże efekty Czekam na fotki z mycia SG
atvmmz Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2014 rustin, skoro pasuje do Mr. Foamer'a, pasuje też do EPOCi Czyli główny argument przeciwko Epoce został obalony
rustin Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2014 Czyli są to 2 takie same pianownice z tym , że Mr. Foamer jest większy.
grad Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2014 Podłączając się do tematu pianownic ręcznych, czy Epoca o pojemności 1l na regularne używanie ok. raz na 2 tygodnie wystarczy, czy lepiej dołożyć parę groszy i zakupić wersję dwulitrową? Jakie są wasze odczucia, czy łatwiej operuje się większą wersją, czy też jedyną różnicą jest ilość roztworu który można wlać do urządzenia?
tukolarz Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2014 grad, bierz 2 litrową. W tych pojemnościach najważniejsza jest pojemność robocza, która jest zawsze trochę mniejsza. Innymi słowy, nawet jak masz zalewać tylko 1 l, pianownica 2-litrowa będzie lepsza .
kM3 Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2014 Epoca nie ma mniejszego strumienia piany niż Gloria?
Sebkosz Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 Mam problem z gloria wczoraj zamiast szerokiego strumienia leciało z mojej glori jeden wąski strumień tak jak z węża ogrodowego, co może być przyczyną? Dodam iż ciśnienie wysokie musi być gdyż pompowane było do końca
Yasiek Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 Sebkosz, zapchane filce lub zbyt duże stężenie
Sebkosz Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 Dałem 35 ml megi, tak jak zawsze... Sprawdzę filce jeszcze. Bo już myślałem że coś się połamało lub wypadło
Yasiek Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 Sebkosz, ja po każdym myciu obficie przepłukuje filce. Zmieniałeś końcówki/filce podczas pianowania?
Sebkosz Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 Nie właśnie, dzisiaj spróbuję dobrze umyć i zobaczymy jak wyjdzie
Mess Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 Filce przepłukać i przedmuchać Jak czasem o swoje 3 w Merolu za bardzo zadbam to aż za rzadka piana leci Ale szybko się nakłada bo strumień szeroki
iljash Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 Czy pianownice PA sie jakos rozklada / rozkreca ? Sa jakies czesci eksploatacyjne , ktore sie zuzywaja i podlegaja wymianie ?
bgs Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 Czy pianownice PA sie jakos rozklada / rozkreca ? Sa jakies czesci eksploatacyjne , ktore sie zuzywaja i podlegaja wymianie ? http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=566&postdays=0&postorder=asc&start=780#135650 Ostatnia wiadomość. Co się może psuć? - zawór regulacji poboru chemii - regulator szerokości strumienia piany - adaptor - gwint zewnętrzny pojemnika plastikowego Wszystko może... ,kwestia elementarnego poszanowania. Najbardziej narażonym elementem jest sitko (zakamienienie)...
iljash Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 Czy pianownice PA sie jakos rozklada / rozkreca ? Sa jakies czesci eksploatacyjne , ktore sie zuzywaja i podlegaja wymianie ? http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=566&postdays=0&postorder=asc&start=780#135650 Ostatnia wiadomość. Co się może psuć? - zawór regulacji poboru chemii - regulator szerokości strumienia piany - adaptor - gwint zewnętrzny pojemnika plastikowego Wszystko może... ,kwestia elementarnego poszanowania. Najbardziej narażonym elementem jest sitko (zakamienienie)... Podziekowal , na dniach rozbiore i zobacze czy nic sie nie zakamienilo chociazby. Mam Karcher 2xxxx i do tego PA , piana do tej pory Magi, ale mam wrazenie , ze nie jest to jeszcze to co powinno byc, a juz probowalem rozne stezenia i te ksiazkowe i te mniej ksiazkowe, rozne temperatury aplikacji nawet i temp w ktorej rozcieczam piane. Przez nie jest to co powinno mam na mysli, ze piana nie jesty do konca piana i splywa juz przy aplikacji miedzy innymi, zamiast siedziec na aucie "popracowac" dopiero potem splywac.
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 26 Lutego 2014 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2014 Wybrałem SG Fruit o neutralnym ph bezpieczny dla lakieru uszczelek itp. ładnie pachnie i tez dobrze domywa lepiej od VP Skąd wiesz, że lepiej domywa, skoro nie miałeś okazji przetestować? Radzę samemu przetestować i się przekonać, a nie powtarzać to co się przeczytało gdzieś na necie.
booohal Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2014 Sprawdzał ktoś w jakim stopniu mniej więcej rozcieńczana jest piana w pianownicach P.A.? Najlepiej na ustawieniu max na - i max na +.
Rekomendowane odpowiedzi