bmwsrc Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2011 TEST SPONSOROWANY PRZEZ Otrzymałem do testu od użytkownika autofanatic preparat Cherry Glaze AIO - The Ultimate In Paintwork Protection. Producent tak opisuje produkt: Cherry glaze został skomponowany tak, aby zapewnić Twojemu autu rewelacyjny wygląd. Dzięki Cherry Glaze oczyścisz, wypolerujesz, odżywisz i zabezpieczysz lakier Twojego samochodu nadając mu niesamowity wygląd. Taką właściwość Cherry Glaze zawdzięcza bogatej zawartość specjalnych woskowych dodatków.Idealny dla wszystkich lakierów. Może być używany na chromie, aluminium, metalowych zderzakach, a nawet felgach. Kiedy używasz Cherry Glaze nie musisz martwić się, o ślady na tworzywach sztucznych. Ewentualne ślady znikają łatwo po jednokrotnym przeciągnięciu szmatki. Cherry Glaze jest po prostu fantastycznym produktem, który w "jednym kroku" pozwoli uczynić Twój samochód wyjątkowym. Praca, dzięki niezapomnianie miłemu zapachowi, jest niebywale przyjemna. Nakładamy środek za pomocą aplikatora gąbkowego lub MF. Czekamy chwilę aż wyschnie i polerujemy czystą ściereczką z mikrofibry. Można zostawić Cherry dłużej na lakierze (1h,2h,24h,48h) a on wciąż będzie łatwy do dopolerowania. Proste i przyjemne. Moje wrażenia: - prace polegały na dokładnym umyciu zabawki mojej siostry. Użyłem szamponu PB a na bardziej zabrudzone elementy APC również PB. Następnie dokładnie spłukałem Peugeota i powycierałem mikrofibrą do "prawie" sucha. Następnie w ruch poszła próbka wcześniej wspomnianego środka. Efekty przedstawione na kilku poniższych zdjęciach - robionych niestety telefonem. Ogólna ocena 5 Środek nakłada się bez problemowo (użyłem czerwonego aplikatora). Łatwość polerowania jest rewelacyjna. Na niektórych elementach nie udało się uzyskać takiego samego połysku - może dlatego, że to są elementy plastikowe. Poza tym zapach extra. Fotki: 1. Przed myciem. 2. Umyty i osuszony 3. Po nałożeniu Cherry Glaze 4. Próbka 5. Efekty końcowe Wkrótce kolejne testy, ale już na moich zabawkach... pozdr
autofanatic Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 Dzięki wielkie za test i recenzję. No to teraz siostra będzie mogła sobie poszpanować zadbanym lwiątkiem
Administrator Evo Opublikowano 21 Maja 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2011 Miałem okazję przez ostatni tydzień potestować intensywnie Cherry Glaze i wniosek nasuwa mi się jeden - jeden z najlepszych produktów AIO jakich miałem używać, jeśli nie najlepszy. Łatwość użycia jest rewelacyjna, środek jest bardzo rzadki i pozwala się obszernie rozprowadzać nawet przy małej ilość na aplikatorze. Polerowanie również nie sprawia żadnych problemów, schodzi jednym ruchem MF. Aspekt który przemawia najbardziej za tym środkiem w moich oczach, to rewelacyjna siła czyszczenia. CG potrafi zawstydzić baaardzo drogie cleanery znanych marek, nie tylko dorównujac, ale w niektórych przypadkach przewyższajac je siłą czyszczenia. Powierzchnie pod wosk przygotowuje rewelacyjnie, mam na aucie nałożonego Z Glasura & Concoursa, SV Shielda i AB Distinction, wszystkie nakładały się absolutnie bezproblemowo. CG posiada również delikatne właściwości ściernie, i o ile ręcznie ciężko je zauważyć, to użyty na maszynie w przypadku miękkiego czarnego lakieru uni dał bardzo sensowne rezultaty. Kolejny pozytywny aspekt - działanie na nielakierowanych plastikach. Nie tylko nie brudzi ich na biało, ale rewelacyjnie działa na zaschnięte białe ślady po wosku. Wczoraj robiłem czarną Vespe którą mój brat nieudolnie woskował, przy okazji brudząc plastik wszędzie gdzie sie da. APC 1:4 śladów nie ruszło, CG bez najmniejszego problemu po przetarciu MF. No i ostatni aspekt - poza HD Cleansem, to chyba najprzyjemniej pachnący cleaner/AIO na rynku Podsumowując, sensownie wyceniony produkt, w którym naprawdę ciężko dopatrzeć się jakiś wad. 2
BiLu Opublikowano 21 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2011 No to po takiej rekomendacji każdy już dodał ten produkt do koszyka.
Administrator Evo Opublikowano 21 Maja 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2011 Opinia jak każda inna, ale miałem okazję przetestować trochę AIO do tej pory, i ten zdecydowanie daję rade jeśli ktoś potrzebuje takiego produktu
pLaYmAn Opublikowano 21 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2011 Opinia jak każda inna Powiedzmy sobie szczerze, że nie do końca Jak mi się skończy SRP to biorę CG.
autofanatic Opublikowano 21 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2011 Evo, wielkie dzięki za tak dobre słowa
yukon Opublikowano 21 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2011 Evo możesz porównać do SRP? chodzi mi głównie o wypełnianie rys
Administrator Evo Opublikowano 21 Maja 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2011 SRP wypełnia ciut więcej, ale to minimalna różnica.
sirk57 Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2011 Cherry Glaze wypracowywać do znikniecia czy tak jak na stronie producenta nanieść go równomiernie na powierzchnie i po 1-2min ściągać MF?
Administrator Evo Opublikowano 22 Maja 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2011 Jak chcesz żeby oczyścił i pousuwał drobne rysy to siłą rzeczy musisz popracować trochę środkiem, ale niekoniecznie do zniknięcia, tym przypadku nie byłoby to łatwe
SJake Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2011 Ja "klepie" Cherry Glaze już ze dwa lata... Nie znam osoby która nie byłaby zadowolona z tego produktu. Jeśli chodzi o praca na maszynie to nawet jeśli wam przyschnie spokojnie schodzi przy użyciu aplikatora i kropelki samego produktu.
ariello01 Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2011 A czy mozna na CG nakładac jeszcze jakis wosk?? Wiem że jest produkt typu AIO, ale nigdy takich specyfików nie uzywałem i stad moja niewiedza
yukon Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2011 Powierzchnie pod wosk przygotowuje rewelacyjnie, mam na aucie nałożonego Z Glasura & Concoursa, SV Shielda i AB Distinction, wszystkie nakładały się absolutnie bezproblemowo. można wystarczyło przeczytać posta wyżej....
ariello01 Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2011 Czytałem czytałem....tylko źle sformułowałem swoje pytanie. Powinno on zabrzmiec w stylu " czy jest sens" nakładać jeszcze wosk na ten specyfik skoro on juz tam zawiera jakis tam % wosku.
BiLu Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2011 Czytałem czytałem....tylko źle sformułowałem swoje pytanie. Powinno on zabrzmiec w stylu " czy jest sens" nakładać jeszcze wosk na ten specyfik skoro on juz tam zawiera jakis tam % wosku. to tak jakbyś spytał czy jest sens palić drewnem czy wystarczy siano
Danio Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2011 Panowie a jak wygląda trwałość wosku położonego na ACG? Pytam o jakiś przykład wosku (a jeszcze lepiej kilku), czy znacząco osłabia jego trwałość?
Administrator Evo Opublikowano 22 Maja 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2011 Siłą rzeczy nie jestem jeszcze w stanie odpowiedzieć na to pytanie, ale pewnie nie prędko nałoże coś nowego ( sesja) więc będe mógł obserwować jak się zachowują woski na CG.
buka Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 Koledz uzupełnili opis więc ja tylko dorzuce zdjęcia Kropelkowanie Moim zdaniem jest to bardzo dobry srodek typu AIO wydajny- na 1 dośc sporego sedana zużyłem 1/2 butelki(25ml) CG rozporowadza się bardzo dobrze po lakierze, pokrywa delikatne rysy i swirle. Co do zastrzeżen-brak. Jest to jeden z lepszych produktów AIO których miałem w ręce P.S. podziekowanie dla autofanatic za próbki.
autofanatic Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 rs8, dzięki wielkię za fotki z uzycia Może napisz jak Ci się pracowało naszym środkiem i jakie masz do niego zastrzeżenia
SzaKal Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 Informacje od producenta Cherry Glaze All in one - The Ultimate in paintwork protection. Cherry glaze został skomponowany tak, aby zapewnić Twojemu autu rewelacyjny wygląd. Dzięki Cherry Glaze oczyścisz, wypolerujesz, odżywisz i zabezpieczysz lakier Twojego samochodu nadając mu niesamowity wygląd. Taką właściwość Cherry Glaze zawdzięcza bogatej zawartość specjalnych woskowych dodatków. Idealny dla wszystkich lakierów. Może być używany na chromie, aluminium, metalowych zderzakach, a nawet felgach. Kiedy używasz Cherry Glaze nie musisz martwić się, o ślady na tworzywach sztucznych. Ewentualne ślady znikają łatwo po jednokrotnym przeciągnięciu szmatki. Cherry Glaze jest po prostu fantastycznym produktem, który w "jednym kroku" pozwoli uczynić Twój samochód wyjątkowym. Praca, dzięki niezapomnianie miłemu zapachowi, jest niebywale przyjemna. Nakładamy środek za pomocą aplikatora gąbkowego lub MF. Czekamy chwilę aż wyschnie i polerujemy czystą ściereczką z mikrofibry. Można zostawić Cherry dłużej na lakierze (1h,2h,24h,48h) a on wciąż będzie łatwy do dopolerowania. Na początek przemyłem maskę płynem do naczyń. Cherry Glaze nakładałem aplikatorem gąbkowym. Uploaded with ImageShack.us Nakłada się bardzo łatwo i tak samo łatwo się poleruje. Zapach piękny, wiśniowy Uploaded with ImageShack.us Co do efektu, to jestem zadowolony Cherry Glaze bardzo ładnie wyciągną głębię koloru, a to jak maskuje rysy to poprostu byłem w szoku Używałem już wiele produktów z wypełniaczami takich jak radiant, achilles prep itp. (z nich oczywiście również jestem zadowolony) ale Cherry Glaze jak dla mnie to narazie produkt nr 1. Zamaskował 90 % swirli lakier po nałożeniu produktu wygląda jak po korekcie Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Dobra ale żeby nie było że ma on same plusy to teraz minus w sumnie jak narazie to tylko jeden. Zobatczcie sami ... Uploaded with ImageShack.us Na drugi dzień po nałożeniu rano zszedłem do auta patrze na maskę i hmm w miejscu gdzie leży produkt tam jest też bardzo dużo kurzu ... Przepraszam jak zwykle za złej jakości zdjęcia ...
Administrator Evo Opublikowano 30 Czerwca 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 Mikrofibrą tarłeś tylko w tym miejscu gdzie jest nałożony Cherry Glaze ?
SzaKal Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 Evo, Hmm nie zrozumiałem pytania, nałożyłem aplikatorem gąbkowym a po teście palca gdy się wysuszył starłem mikrofibrą
damian Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 Szkoda, że nie zrobiłeś 50/50.
Rekomendowane odpowiedzi