Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy SG Paint Cleaner + ten z dodatkami ściernymi faktycznie jest w stanie usunąć jakieś niedoskonałości lakieru przy ręcznym nakładaniu tricolorem? Miałem zamiar go wypróbować, ale mam jeszcze trochę Primy Amigo i zastanawiam się czy jest sens inwestowania w kolejny cleaner.

Opublikowano

Uzywalem go z "dojcze padem" i powiem Ci, ze zbyt wiele nie usunal ;) Moze maszynowo da rade ale recznie nie bylo efektu.

Opublikowano

Witam serdecznie, kochani najprawdopodobniej po Duragloss Squeaky Clean przyczyną może być też: SOFT99 Fusso Coat 12 Months Wax który został później nałożony na zderzaku z przodu o kolorze deep bronze jest to kolor czarny w cieniu a w słońcu brąz.. Gdzie były odpryski pojawiły się białe kropki w ich miejsce wcześniej w zderzaku tego nie było widać ale jak wypełniły się na biało po cleanerze lub wosku jest nie ciekawie i pytanie do WAS czym się tego pozbyć, IPĄ przemyć? :)

Pozdrawiam

• Moderator
Opublikowano

Może tak być, że po prostu wymyłeś brud, który przysłaniał biały podkład... wtedy trzeba zrobić zaprawki...

Dla pewności spróbuj wymyć ipą te miejsca. Jak białe zostanie to j/w ;)

Opublikowano

Dziękuję krd za odpowiedź, schodzi z oporami ale schodzi, pewnie cleaner to jest. Czy jest jakiś cleaner który by nie zostawiał białych resztek jak przyschnie w odpryskach? Chce potraktować jeszcze raz przedni zderzak woskiem SOFT99 Fusso Coat 12 Months Wax

• Moderator
Opublikowano

kusiu, ja nie znam takiego. Każdy coś zostawi raczej...

Opublikowano

Czy używał ktoś cleanera AngelWax - Perfect polish? Nada się na zmęczony lakier? Można na niego kłaść zarówno sealanty jak i carnaubę?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dziś sie troche pobawiłem dwoma cleanerami, miałem lekkie hologramy z mikroryskami, zastosowałem DJ microprime jak i ściernego lime prime, i z ciekawości Tough Prep, który jest nie ścierny. Co najlepsze po podzieleniu powierzchni najlepiej wyglądała strona po Tough Prep :shock: troche sie zdziwiłem, bo myslalem że ścierne cleanery tu okażą sie lepsze. Pytanie teraz czy Tough Prep tak dobrze maskuje i wypełnia czy ona ma jakieś właściwości ścierne ? jestem pod wrażeniem tego co zrobił z hologramami, szkoda że nhie mam aparatu bo wyszło super 50/50

Opublikowano

Można to sprawdzić, wymyj panel IPA i zobacz co zostało. Okaże się czy maskuje czy coś tam wyciął. A z ciekawości jak używałeś tych cleanerów tzn. ręcznie, maszynowo?

Opublikowano

ręcznie. Niestety nie mam IPA, pokombinuje jutro może, albo pojeżdze umyje pare razy i będe obserwował czy po czasie wyjdzie to co było przed. Ale generalnie to jest cleaner i to nie ścierny a nie jakieś AIO czy coś, zastosowałem na kawałku DG 671 czyli AIO i efekty bardzo podobny, tyle że to jest ścierne + do tego ma działanie podkręcające look i zabezpiecza,a tu sam cleaner i taki efekt.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mam pytanie czy po cleanerze myć jeszcze IPA czy na cleaner dawać wosk jak dotychczas :D bo przeczytałem gdzieś że po cleanerze jeszcze dawać ipe i dopiero wosk :P

• Dystrybutor
Opublikowano
mam pytanie czy po cleanerze myć jeszcze IPA czy na cleaner dawać wosk jak dotychczas :D bo przeczytałem gdzieś że po cleanerze jeszcze dawać ipe i dopiero wosk :P

odpiszę ci tak to zależy, niektóre woski lubią jalową powierzchnię

Opublikowano

odpiszę ci tak to zależy, niektóre woski lubią jalową powierzchnię

ja mam angelwax body, dark i coli mam więc jak dawać :P

• Dystrybutor
Opublikowano

osobiście pod coli bym wymył chociaż pewnie wielu się ze mna może nie zgodzić angelwaxy sam cleaner

• Dystrybutor
Opublikowano
e36ace, Twój opis idealnie pasuję do tych pytań ;)

Kolega inaczej ubral w słowa a ja miałem dobry humor :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy Autoglym Paint Renovator sprawdzi sie w roli cleanera nakladanego recznie? W szukajce znalazłem tylko jeden post gdzie ktoś o nim wspomina. Powinien być takim odpowiednikiem UC Megsa nakladanym recznie, czy się mylę?

Opublikowano

testowałem ostatnio paint renovator i zrobiłem sobie prowizoryczne 50/50, i w świetle lampy jest masakryczny hologram. Taki sam jak po swirlX. nowe lakiery takie są że cokolwiek ściernego powoduje takie efekty ? musiałem sie sporo namachać aby je usunąć lekko ściernym Microprime (genialny do hologramów)

Opublikowano

Dobra, a mogę zrobić tak, że najpierw głębsze rysy usunę AG PR, potem AG SRP i na to wosk? Troszkę głębszych rysek mam na lakierze (całe szczęście nie do podkladu) i chciałbym je usunąć i przygotować lakier pod wosk. Dodam, że będę działał ręcznie:)

• Dystrybutor
Opublikowano

odradzam Paint Renovatora nawet ręcznie. Niezbyt fachowa robota może zrobić więcej krzywdy niż pożytku. Co do SRP to nie jest to typowy cleaner ale możesz gao użyć pod wosk.

Opublikowano

A jaki cleaner lekko ścierny ale nie wypełniający polecacie ?

Próbowałem na taką szybką akcje menzerny 3w1 ale ona ma już coś tam w sobie i chyba krótko coś na tym poleży .

• Dystrybutor
Opublikowano
A jaki cleaner lekko ścierny ale nie wypełniający polecacie ?

Próbowałem na taką szybką akcje menzerny 3w1 ale ona ma już coś tam w sobie i chyba krótko coś na tym poleży .

dlaczego nie chcesz cleanera który co nieco ukrywa?